Една од побогатите салати за која мислам дека ретко на кој не би му се допаднала
http://www.hrana.com.mk/recepti/Cezar-salata.html
Bon Apetite =)
http://www.hrana.com.mk/recepti/Cezar-salata.html
Bon Apetite =)
E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта )Аууууууууу ја обожавам.
Со марула, пилешко, шери домати, кубетки ммммм перфекција.
Ја сакам во Фиренца, оноа на плоштад, со сосчето од лукче
Некаде ставаат и кашкавал одозгора, тоа не ми се свиѓа. Не ми се свиѓа ни коа многу ќе стават пченка. Тоа е како додаток, не ми треба пола кило пченка.
И убава е во Торос со сенф одозгора.
Се ежам само коа ќе видам цена 250 денари. Ебаго претеруваат рестораниве.
Имаш пробано во Аванти? Ако немаш пробај па кажи дали ти се допаѓа ))E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта )
И не се става кашкавал, ами пармиџано.
Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) ))
Ах многу мразам кога ќе видам во салати рукола. Ич не го сакам тоа како трева ми е и среќа не сум го сретнала во цезар.E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта )
И не се става кашкавал, ами пармиџано.
Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) ))
А финтата ми беше за цената што во пола ресторани е 150че, а во останатата половина 250.Е да, на кеј во Ало Ало и во Ања се по 250. But they're so goddamn fine!
Јас па не сакам со домати. Во Плаза де торо сакаа да ме прелажат со некоја салата што наликува на Цезар и беше баш со домати, ама не прифатив.
Класика : марула, пилешко, кубети и мајонез. Ммм. Ја имам правено и дома