Цезар Салата

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Сум ја пробал салатава и можам да кажам дека е многу убава.

Qwerty!

Knowledge is power:O
Член од
28 јуни 2008
Мислења
803
Поени од реакции
11
не сум ја пробал ама изгледа ДОБРО:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
За следниот рецепт отвори си една тема рецепти и постирај ги следните таму.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
една од најдобрите салати покрај француската и секако стандарната руска салата мхм

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.713
Поени од реакции
22.675
Сум јадел и можам да кажам дека е супер..

M

Mr.InF3ction

Гостин
100 грама Мајонез
30 грама Блага павлака
мразам павлака а мајонезот не ми е баш по ќеф....така де не сакам ни да пробам :hihi:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Карапанџи, кај сте на темава? :)

Се заљубив во салатава (и таа во мене, само се срами да ми каже) па сум на намера да станам експерт во спремањето. Најдов неколку рецепти на нет, слични и солидни (освен оној на ресторан 14 во кој некој смислил дека треба да се направи македонска цезар салата со пиперки и патлиџани) па моментално ги разглабам, пред да испазарам што треба па да видам дали ме бива :)

Некој од вас може да се пофали дека набива комплекс на искусни кувари кога спрема Цезар салата?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Аууууууууу ја обожавам.
Со марула, пилешко, шери домати, кубетки ммммм перфекција.
Ја сакам во Фиренца, оноа на плоштад, со сосчето од лукче :D
Некаде ставаат и кашкавал одозгора, тоа не ми се свиѓа. Не ми се свиѓа ни коа многу ќе стават пченка. Тоа е како додаток, не ми треба пола кило пченка.
И убава е во Торос со сенф одозгора.

Се ежам само коа ќе видам цена 250 денари. Ебаго претеруваат рестораниве.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Аууууууууу ја обожавам.
Со марула, пилешко, шери домати, кубетки ммммм перфекција.
Ја сакам во Фиренца, оноа на плоштад, со сосчето од лукче :D
Некаде ставаат и кашкавал одозгора, тоа не ми се свиѓа. Не ми се свиѓа ни коа многу ќе стават пченка. Тоа е како додаток, не ми треба пола кило пченка.
И убава е во Торос со сенф одозгора.

Се ежам само коа ќе видам цена 250 денари. Ебаго претеруваат рестораниве.
E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта :))
И не се става кашкавал, ами пармиџано.

Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената :) (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) :)))

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта :))

Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената :) (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) :)))
Имаш пробано во Аванти? Ако немаш пробај па кажи дали ти се допаѓа :)))

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Е да, на кеј во Ало Ало и во Ања се по 250. But they're so goddamn fine!
Јас па не сакам со домати. Во Плаза де торо сакаа да ме прелажат со некоја салата што наликува на Цезар и беше баш со домати, ама не прифатив.
Класика : марула, пилешко, кубети и мајонез. Ммм. Ја имам правено и дома :)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889

Ах многу мразам кога ќе видам во салати рукола. Ич не го сакам тоа како трева ми е и среќа не сум го сретнала во цезар.
А убава ти е идејата со попржено лепче.

Е да, на кеј во Ало Ало и во Ања се по 250. But they're so goddamn fine!
Јас па не сакам со домати. Во Плаза де торо сакаа да ме прелажат со некоја салата што наликува на Цезар и беше баш со домати, ама не прифатив.
Класика : марула, пилешко, кубети и мајонез. Ммм. Ја имам правено и дома :)
А финтата ми беше за цената што во пола ресторани е 150че, а во останатата половина 250.
Реално посебно зимно време кога марулата е 10денари, трошокот за салатава им е премала, а цената превисока.
Ама сепак уживам во неа и би ја јадела и секој ден.

Ми се јаде сеа :(

Kajgana Shop

На врв Bottom