Цезар Салата

• Креатор на темата Креатор на темата PBaller
  • Време на започнување Време на започнување
Сум ја пробал салатава и можам да кажам дека е многу убава.

не сум ја пробал ама изгледа ДОБРО:)

За следниот рецепт отвори си една тема рецепти и постирај ги следните таму.

една од најдобрите салати покрај француската и секако стандарната руска салата мхм

Сум јадел и можам да кажам дека е супер..

100 грама Мајонез
30 грама Блага павлака
мразам павлака а мајонезот не ми е баш по ќеф....така де не сакам ни да пробам :hihi:

Карапанџи, кај сте на темава? :)

Се заљубив во салатава (и таа во мене, само се срами да ми каже) па сум на намера да станам експерт во спремањето. Најдов неколку рецепти на нет, слични и солидни (освен оној на ресторан 14 во кој некој смислил дека треба да се направи македонска цезар салата со пиперки и патлиџани) па моментално ги разглабам, пред да испазарам што треба па да видам дали ме бива :)

Некој од вас може да се пофали дека набива комплекс на искусни кувари кога спрема Цезар салата?

Аууууууууу ја обожавам.
Со марула, пилешко, шери домати, кубетки ммммм перфекција.
Ја сакам во Фиренца, оноа на плоштад, со сосчето од лукче :D
Некаде ставаат и кашкавал одозгора, тоа не ми се свиѓа. Не ми се свиѓа ни коа многу ќе стават пченка. Тоа е како додаток, не ми треба пола кило пченка.
И убава е во Торос со сенф одозгора.

Се ежам само коа ќе видам цена 250 денари. Ебаго претеруваат рестораниве.

Аууууууууу ја обожавам.
Со марула, пилешко, шери домати, кубетки ммммм перфекција.
Ја сакам во Фиренца, оноа на плоштад, со сосчето од лукче :D
Некаде ставаат и кашкавал одозгора, тоа не ми се свиѓа. Не ми се свиѓа ни коа многу ќе стават пченка. Тоа е како додаток, не ми треба пола кило пченка.
И убава е во Торос со сенф одозгора.

Се ежам само коа ќе видам цена 250 денари. Ебаго претеруваат рестораниве.
E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта :))
И не се става кашкавал, ами пармиџано.

Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената :) (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) :)))

E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта :))

Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената :) (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) :)))
Имаш пробано во Аванти? Ако немаш пробај па кажи дали ти се допаѓа :)))

Е да, на кеј во Ало Ало и во Ања се по 250. But they're so goddamn fine!
Јас па не сакам со домати. Во Плаза де торо сакаа да ме прелажат со некоја салата што наликува на Цезар и беше баш со домати, ама не прифатив.
Класика : марула, пилешко, кубети и мајонез. Ммм. Ја имам правено и дома (:

Ах многу мразам кога ќе видам во салати рукола. Ич не го сакам тоа како трева ми е и среќа не сум го сретнала во цезар.
А убава ти е идејата со попржено лепче.

Е да, на кеј во Ало Ало и во Ања се по 250. But they're so goddamn fine!
Јас па не сакам со домати. Во Плаза де торо сакаа да ме прелажат со некоја салата што наликува на Цезар и беше баш со домати, ама не прифатив.
Класика : марула, пилешко, кубети и мајонез. Ммм. Ја имам правено и дома (:

А финтата ми беше за цената што во пола ресторани е 150че, а во останатата половина 250.
Реално посебно зимно време кога марулата е 10денари, трошокот за салатава им е премала, а цената превисока.
Ама сепак уживам во неа и би ја јадела и секој ден.

Ми се јаде сеа :(

Вкусно е во секој случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom