Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Неможе ништо МБР и владата против ФФМ, бидејќи Хари одигра паметно што повторно му даде висока позиција на Ѕинго, а сите знаеме што се прави дебелиот да му го лижи гзот на Грујо.

Уште кога се шушна за Победа дека местела, Јанкуловска најави чистки во ФФМ, но ниту еден не беше пречешлан, расчешлан или избркан...:toe:
Ѕинго нема ама баш никаква позиција во ФФМ.
Тој е поставен за почесен претцедател на ФФМ.:toe:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Тој е поставен за почесен претцедател на ФФМ.:toe:
Покрај Ѕинго...Членови на УО се градоначалниците на Штип и Кратово (Зоран Алексов и Мите Андонов) членови на ВМРО. Тука се и Иван Атанасовски од НСДП, Илија Китановски од ВМРО, а нов делегат е градоначалникот на Прилеп Марјан Ристевски исто така од ВМРО.

Градоначалникот на Кратово е лево маде на Ѕинго...така да само се потврдува пишуваното дека власта сега е позади ФФМ. :toe:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Покрај Ѕинго...Членови на УО се градоначалниците на Штип и Кратово (Зоран Алексов и Мите Андонов) членови на ВМРО. Тука се и Иван Атанасовски од НСДП, Илија Китановски од ВМРО, а нов делегат е градоначалникот на Прилеп Марјан Ристевски исто така од ВМРО.

Градоначалникот на Кратово е лево маде на Ѕинго...така да само се потврдува пишуваното дека власта сега е позади ФФМ. :toe:
Вака е друго, зашо претходно ти беше потенциран Ѕинго!:toe:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
ФЕДЕРАЦИЈАТА ВО СВОЈ СТИЛ И СО РАСФРЛАЊЕ НА ПАРИТЕ ЈА ИСПРАЌА ГОДИНАТА КОЈА ЗАД НАС ОСТАВИ САМО "ПЕПЕЛ"

ЛОШАТА "ЖУРКА" НА ФФМ ЗА 70.000 ЕВРА!

*Кенан Идризи беше главниот на цереомонијата во "Александар Палас" каде сите "негови" пријатели беа во центарот на вниманието. Ретко кој од наградените го заслужи

Па има ли крај!? Од еден во друг бунар влегува ФФМ со своите глупости. Се случи церемонијата за прогласување на најдобрите во јубилејната 2009 година. Од лошо полошо, од хаос во хаос. Ретко кој од оние кои понесоа признанија може да се пофали дека навистина бил најдобар во годината која ја испраќаме. ФФМ уште еднаш ја докажа својат глупава математика според која 1+1 секогаш е 1 а не 2. Голем организациски минус за лоша, скапа и луксузна журка на Харалампие Хаџи-Ристески со исто сценарио веќе неколку години во серија. Бркотница за календари, експресен коктел и "гитла". Целиот настан со потрошена цифра од околу 70.000 евра. Многу пари со кои можеа да се "закрпат" многу дупки, но истите ФФМ ги фрли во воздух.
Оваа гарнитура на ФФМ и по 7 години прогласување на најдобрите не научи што е тоа зборот најдобар. Треба да знат дека се бројат титули, резултати, голови... за некому да му се додели признанието најдобар. Гледано од страна она што се случи завчера нема врска со тоа како треба да биде церемонијата со која се одбележува крајот на годината.
1. Фудбалер на годината: Бесарт Ибраими.
- Оваа титула треба да оди зад името на Горан Попов. Секаде најдобриот е најдобар, а Ибраими може да биде најдобар само во домашниот шампионат и не може да е подобар од Попов. Такви се правилата на игра. Се случуваше истото и во минатото. Така на пример, Пачовски беше подобар од Пандев и ред други примери каде ФФМ прави лапсузи и нема контрола на терминологиите. Многу смешно и глупаво.
2. Екипа на годината и стрелец: Ренова и Бесарт Ибраими
- Најдобар стрелец секагеш е оној кој е "златна копачка" во земјата по крајот на сезоната. Никаде и никој не прогласува голгетер според бројот на головите во целата година. Спорет таа математика на ФФМ, место голгетер да биде Глигоровски а тим Македонија Ѓ.П "наградите" одат кај оној кој нема титула а е прогласен за најдобар.
3. Тим на годината.
- Е ова е најголемата глупост која можеше да се сервира од страна на ФФМ. Во тимот го нема Игор Митрески, Илчо Наумоски, Ацо Стојков, Славчо Георгиевски.... имиња кои беа стандардни во националниот тим цела година за разлика од Васоски, Алими, Гроздановски...
Ова се само дел од многуте глупости и пропусти кои произлегуваат од кујната на ФФМ. А де не зборуваме за изјавите од типот:
"За мојот успех најзаслужна е ФФМ....", зборови кои излегоа од устата на Бесарт Ибраими. Во што е ФФМ заслужна за неговата кариера!?
"За оваа награда големи заслуги за мојот селектор, селекторот Мирсад Јонуз...", рече Горан Попов иако неговата награда гласи за наш најдобар фудбалер во странство. Попов ја доби наградата за добрите игри во Хееренвен, а не во националниот тим. Значи заслугата оди за тренерот на клубот од Холандија, а не Јонуз.
Кога ќе се погледне другата страна на медалот, ќе се дојде до заклучокот дека главната ѕверка на лошата забава беше Кенан Идризи. Потпретседателот на ФФМ веднаш во акција иако на таа функција дојде од пред неколку недели. Речиси сите награди заминаа во неговиот клуб, кај неговите роднини и кумови. Неговиот добар другар Фадиљ Вокри беше специјалниот гостин на забавата, што внесе жестоки реакции во ФС Србија. Непотребна провокација од страна на ФФМ и нејзиниот претседател Харалампие Хаџи-Ристески кој брзо заборави кои му се неговите главни поддржувачи таму горе во Швајцарија, кој му даваше селектори и кој го спасуваше пред две години кога речиси беше избркан од фудбалот.
Пародијата на ФФМ беше очајна и многу смешна. Највисоки гости Ивица Коневски (градоначалник на Аеродром) и неговиот претседавач на совет д-р Виктор Камиловски. Беа специјално поздравени. Хаџи-Ристески како да заборави дека градоначалници се и Мите Андоновски (Кратово) и Зоран Алексов (Штип). Па и тиа заслужуваат да бидат специјални и високи гости затоа што имаат иста функција со Коневски. Замислете!? Но тоа е ФФМ и ништо не треба да н$ чуди. Штета за целиот фудбал затоа што на поканите од ФФМ не се одзва никој од познатите политичари. Е тоа е голема штета...
И. Д. Ивановски

И тренерите "пливаат" во матно
На мала врата, со таен состанок и без покана на сите тренерски имиња со лиценца мина состанокот на тренерите од скопскиот окружок. Тренерите од овој регион бираа раководства, делегати, членови на совети... Главен за Скопје бил никој друг туку Мирсад Јонуз. Без да бидат поканети трофејните Илчо Георгиоски, Никола Илиевски - Џиџи..и многу други скопските тренери си направија избор. На средбата се појавил Илчо Ѓоргиоски и веднаш по почетокот на состанокот најавил дека за средбата разбрал од други и дека состанокот го напушта затоа што за истиот требало да биде информиран и да постои дневен ред. Но кога Јонуз организира с$ е во стилот како и Хаџи-Ристески. Пливање во "матно", не се бираат средства само за да се стигне до посакуваната цел. И во оваа организација владее тотален "башибозук", а тешко на тие тренери на кои Јонуз им е главен.

РОФЕЈНИОТ ГОЛГЕТЕР РЕВОЛТИРАН ОД ИЗБОРОТ НА ФФМ ЗА НАЈДОБАР ИНТЕРНАЦИОНАЛЕЦ

РИСТИЌ: "ИМА ЛИ ФФМ ОБРАЗ?"

*"Немам ништо против Горан Попов, но јас го освоив Купот на Ј. Кореја и станав шампион на Азија", вели напаѓачот на Поханг Стилерс

Многу недоследности па ако сакате и глупости го следеа овогодишниот избор на ФФМ за најдобрите во мак - фудбалот за 2009 година. Имаше незадоволни околу изборот за најдобра екипа, за тренер, стрелец и слично, но денеска својот глас го дига и Стевица Ристиќ. Фудбалерот на Поханг Стилерс (Ј. Кореја) јавно прашува по кои критериуми ФФМ избираше најдобар македонски интернационалец за годината што изминува, која награда, да потсетиме, замина во рацете на Горан Попов, фудбалерот на Херенвен (Холандија).
"Навистина не знам по кои критериуми ФФМ се водеше кога мене ме заобиколи за оваа награда. Да се разбереме, апсолутно немам ништо против Горан Попов, тој е прекрасна личност и фантастичен фудбалер, репрезентативен колега за кого имам само пофални зборови. Но ајде да ги погледнеме бројките. Јас го освоив националниот, Куп во Ј. Кореја, во првенството во регуларниот дел мојот тим заврши на 2. место и што е најважно јас станав шампион на Азија. Со мојот тим ја освоивме Лигата на шампионите на Азија. Како и кој ги заборави моите голови во 1/4 и 1/2 финалето кои беа одлучувачки за пласман во големото финале во Токио? Зарем титулата шампион на Азија не е доволна, што уште треба да направам за да станам најдобар интернационалец во изборот на ФФМ? Замислете се сетија на мене на само 2-3 часа пред почетокот на самата прослава. Значи добив покана колку да бидам поканет. И секако дека ја одбив телефонската покана и не се појавив во 'Александар Палас' завчера", резигнирано посочи Ристиќ.
:kesa:
шо муабет поќе само едно не мие јасно до кога бе ќе го трпи државата овај хари :uvo:абе затвор нека го стават и рает да бидиме сите

Ddime
Цитат:
Напишано од superstarpizza
Тој е поставен за почесен претцедател на ФФМ.

Градоначалникот на Кратово е лево маде на Ѕинго...така да само се потврдува пишуваното дека власта сега е позади ФФМ.

Ddime-треба да спомнеш дека има и тв сител зинго што не малку односно е тоа што му треба на хари за одбрана од велија ,хари и весник со направи за против тежа на македонски спорт со тој новиот спорт весник или како беше тешки пари се вртат што толку се напиња и се држи на сите фронтови и купува се што може да купи мислам од страна на политичари и функционери :salut:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Едно не ми е јасно, како може од блокирана сметка на ФФМ да се плака 70000 евра?

Или и овоа мош Хари го плака од негов џеб!

Абе клубовите не можат судии да си платат он 70000 евра за манифестација од селски карактер!:nesvest:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
Незнам брате срам ме фаќа да пишам на темата за хари педерчето како не го пикнале затвор како има подршка и од влста и нејзините тв како местел утакмици како правел сомнителни договори за тв права и за опрема како не еба ни едно валидно собрание на општинските сојузи како има кладилница како клава нај слаб селектор во историјата како исклучува два тима бидејќи бараат само основни права за клубовите како има повење џандари на стадиноите од гледачи како не дозволуваат да се патува на гостински навивачи како и кога беше дозволено не се пуштаа навивачи на стадионите како нема судска комисија односно тие колат тие бесат со судиите и кој сакаат го ставаат за судија како пред време се знае табелата за на крајот од сезоната како потрошиле еден куп пари од хертрик програмата за џабе и како уште не еден куп работи .........................................................
само едно не мие јасно како од овај форум од толку навивачи само три четри души се јавно против хари и постираат а другите ич кур не ги боли и се срамам јас и се осеќам изневерен од сите кои се во и околу фудбалот и како ние навивачите не преземиме нешто оти додека овај е прецедател ни клубовите наши ќе кренат глава ниту ние навивачите ќе се радуваме на успеси и крај краева како еден не се најде да го смени од цела Македонија да му се спротистави машки и секој што дојде после зинго па ламбе па сега хари се само полоши луѓе се ставаат на чело на фудбалската федерација кои еден ден немаат игарано фудбал кои можеби и на тв не гледаат и само од финасиски побуди се на чело на најбогатата федерација во нашата земја
:smir:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Забавата на ФФМ чинела 70 илјади евра.... А да кажат Македонски Спорт колку чини нивната патетична анти Хари пропаганда, односно колку им ја плаќа Орце Камчев :tapp:?.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
Забавата на ФФМ чинела 70 илјади евра.... А да кажат Македонски Спорт колку чини нивната патетична анти Хари пропаганда, односно колку им ја плаќа Орце Камчев :tapp:?.
Претходно кажав дека можеби повење нема да пишувам на оваа тема ама кога ќе видам вакви како тебе не можам да се воздржам абе теле што те боли за македонски спорт тое е приватен весник како и сите други од кај што ми плаќаат за таму ќе пиши и брани ставови не е тоа проблемот бре
ало тие 70000 евра се од касата на ффм со тие пари би требало да се подобрува фудбалот кај нас сакаш за малдински школи сакаш за стадиони мислам на помошни игарлишта или на еден семафор барем да имаме ако сакаш за едукација на млади тренери сакаш за нови судии мислам на млади да се праќаат на некој едукации во странство а не да си прави хари приватна забава со пари доделени од уефа и фифа :tapp:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Претходно кажав дека можеби повење нема да пишувам на оваа тема ама кога ќе видам вакви како тебе не можам да се воздржам абе теле што те боли за македонски спорт тое е приватен весник како и сите други од кај што ми плаќаат за таму ќе пиши и брани ставови не е тоа проблемот бре
ало тие 70000 евра се од касата на ффм со тие пари би требало да се подобрува фудбалот кај нас сакаш за малдински школи сакаш за стадиони мислам на помошни игарлишта или на еден семафор барем да имаме ако сакаш за едукација на млади тренери сакаш за нови судии мислам на млади да се праќаат на некој едукации во странство а не да си прави хари приватна забава со пари доделени од уефа и фифа :tapp:
a tie sto mu plakaat na mak sport za propaganda da gi vlozat parite vo razvoj na fudbalot namesto vo bespolezna propaganda? taka ne biva? mene mi se dojdeni preku kur mak sport i ic ne gi ni citam stranite kaj sto jadat gomna za hari zos tie strani mozat da gi popolnat so fudbalski vesti, ama kako sto kaza privaten subjekt i ke pisat sto sakaat, t.e. za sto ke im platat, ama tie sto im plakaat da gi vlozat parite vo fudbalot treba a ne u nesposobni luge kako novinarite na mak sport.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Мислеш дека сите ние кои сме против Хари сме патетични?

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Мислеш дека сите ние кои сме против Хари сме патетични?
abe toj da go opraese fudbalot neka potrosese i 700.000 evra nikoj nisto nemase da mu zameri ama vaka ... kolku sto sum protiv hari tolku sum i protiv mak sport i a1 koi ne otruja so toa, namesto da ni kazat sto se slucuva po klubovite.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
a tie sto mu plakaat na mak sport za propaganda da gi vlozat parite vo razvoj na fudbalot namesto vo bespolezna propaganda? taka ne biva? mene mi se dojdeni preku kur mak sport i ic ne gi ni citam stranite kaj sto jadat gomna za hari zos tie strani mozat da gi popolnat so fudbalski vesti, ama kako sto kaza privaten subjekt i ke pisat sto sakaat, t.e. za sto ke im platat, ama tie sto im plakaat da gi vlozat parite vo fudbalot treba a ne u nesposobni luge kako novinarite na mak sport.
Зар е побитно тоа шо од кај му се парите на Мак Спорт или побитно е тоа да се дознае од каде му пари на Дон Хари за прослава од 70000 евра кога има блокирана сметка?

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Зар е побитно тоа шо од кај му се парите на Мак Спорт или побитно е тоа да се дознае од каде му пари на Дон Хари за прослава од 70000 евра кога има блокирана сметка?
a tebe nema da ti bide poubavo parite sto gi zema mak sport da bidat vlozeni vo klubovite, kamcev da gi dade vo vardar, omeragic u nekoj dr klub, blasko u mkd i sl. ili poubavo ti e koj ke otvoris novina da citas jadenje gomna namesto fudbalski vesti. mene pojke me interesira da kazat sto se slucuva u tikves, osogovo, belasica, bregalnica, napredok, kozuf, vardarski otkolku sekoj den da citam za hari, koj bi pisuvale ednas nedelno za nego bi bilo mnogu poubavo, a parite na hari se od smetkata na ffm zosto uste ne im e blokirana.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.458
Поени од реакции
8.591
се сложва со тебе дека ќе биди подобро да ги влошат парите во кој било спорт или клуб кој не го сака тоа да се крени спортот на едно повисоко ниво и да се вратат пред се гледачите на терените ама не даваат брат ете шо да му прајме и тие како другите само колку да стават нивни човек на местото и после се знае на сите му се важни само парите и мене искрено ми сметаа сите весници и тв кои заземаат страна во секој дел од живото наш и то асамо за ситни пари а не за добро на државата па ако сакаш и љуѓто односно за спортот како најголем наш амбасадор и ред други работи ама неќат јбг:salut:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
се сложва со тебе дека ќе биди подобро да ги влошат парите во кој било спорт или клуб кој не го сака тоа да се крени спортот на едно повисоко ниво и да се вратат пред се гледачите на терените ама не даваат брат ете шо да му прајме и тие како другите само колку да стават нивни човек на местото и после се знае на сите му се важни само парите и мене искрено ми сметаа сите весници и тв кои заземаат страна во секој дел од живото наш и то асамо за ситни пари а не за добро на државата па ако сакаш и љуѓто односно за спортот како најголем наш амбасадор и ред други работи ама неќат јбг:salut:
eve velija rece godinava deka imal budzet od 600.000 evra za razvoj na sportot, toj namesto da gi vlozi u klubovite bez razlika dali fudbalski, kosarkarski ili rakometen bi napravil gigant so tie pari, a toj odluci so tie pari da gi poddrzi blasko i gomnoto rafet, i na krajot sportot pak nisto ne dobi, samo mafijasite okolu nego dobija, pocnuvajki od blasko i rafet od parite na velija, pa mak sport preku parite od mito sto go dobivaat za tekstovite, za na kraj hari koj ostana pretsedatel i uste ke si gi polni dzebovite.

Kajgana Shop

На врв Bottom