Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
a tebe nema da ti bide poubavo parite sto gi zema mak sport da bidat vlozeni vo klubovite, kamcev da gi dade vo vardar, omeragic u nekoj dr klub, blasko u mkd i sl. ili poubavo ti e koj ke otvoris novina da citas jadenje gomna namesto fudbalski vesti. mene pojke me interesira da kazat sto se slucuva u tikves, osogovo, belasica, bregalnica, napredok, kozuf, vardarski otkolku sekoj den da citam za hari, koj bi pisuvale ednas nedelno za nego bi bilo mnogu poubavo, a parite na hari se od smetkata na ffm zosto uste ne im e blokirana.
Мујо па ја и не глеам кои Фудбалски Вести во Македонија кога ние немаме фудбал?

Ме свакаш сеа?

Значи да подобро би било кога таквите луге би ги дале парите во клубовите за плати и други работи одколку по весници и телевизии, ама уште подобро би било кога тоа би почнало од таму кај шо треба ........ФФМ

Dr.Zizou

Extra-Maximum
Член од
27 октомври 2008
Мислења
60
Поени од реакции
2
Јас незнам што е проблемот со овој Хари...До кога ке гледаме како заради еден таков идиот македонскиот фудбал се руши ,тоне и згаснува.Не е една година не се две - Мамето и го ебе на ФФМ со години.....Каква држава имаме кога овој лопов неможе да го смени..Какво чешлање какви глупости ?..Ама нели ке ги фаќаат ситните маалски џепчии ,а босов на раат и прави што сака....Какви корења е пуштил,каков октопод...Нему ни Црвенковски не му е рамен...Само бесилка за овој ...

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Мујо па ја и не глеам кои Фудбалски Вести во Македонија кога ние немаме фудбал?

Ме свакаш сеа?

Значи да подобро би било кога таквите луге би ги дале парите во клубовите за плати и други работи одколку по весници и телевизии, ама уште подобро би било кога тоа би почнало од таму кај шо треба ........ФФМ
bas naprotiv, ffm ne treba da dava na klubovite, tuku sponzori, firmi i sl. za fudbal ne se soglasuvam deka nema, ne znaci deka ako gi isfrlija sloga i mkd gjp deka nema fudbal, ili deka vardar ako ispadne ke propadne fudbalot, toj se igral, se igra i ke se igra i ponatamu, bez razlika dali ke igra mkd gjp i sloga ili nema da igraat. i dvete ekipi porano bea vtoroiligasi i togas se igrase fudbal, i sega pak ke se igra. za mene sto go pratim samo mak fudbalot sekogas ke ima fudbal u mkd, pa ako treba i samo prijatelski da se igraat bez organizirana liga i nikogas nema da se soglasam deka nema fudbal u mkd, deka fudbalot e mrtov, toj nema da bide mrtov se dodeka se trkala i poslednata topka u nekoe selo. e sega toa sto nekoi firmi se odlucija da sponzoriraat u anonimni klubovi, toa e problem na klubovite so pogolema tradicija koi ne ostavile prostor za toj sponzor da finansira kaj niv.

Јас незнам што е проблемот со овој Хари...До кога ке гледаме како заради еден таков идиот македонскиот фудбал се руши ,тоне и згаснува.Не е една година не се две - Мамето и го ебе на ФФМ со години.....Каква држава имаме кога овој лопов неможе да го смени..Какво чешлање какви глупости ?..Ама нели ке ги фаќаат ситните маалски џепчии ,а босов на раат и прави што сака....Какви корења е пуштил,каков октопод...Нему ни Црвенковски не му е рамен...Само бесилка за овој ...
pa i vlasta cepka u medot, ne mozat sami sebesi da se fatat.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
bas naprotiv, ffm ne treba da dava na klubovite, tuku sponzori, firmi i sl. za fudbal ne se soglasuvam deka nema, ne znaci deka ako gi isfrlija sloga i mkd gjp deka nema fudbal, ili deka vardar ako ispadne ke propadne fudbalot, toj se igral, se igra i ke se igra i ponatamu, bez razlika dali ke igra mkd gjp i sloga ili nema da igraat. i dvete ekipi porano bea vtoroiligasi i togas se igrase fudbal, i sega pak ke se igra. za mene sto go pratim samo mak fudbalot sekogas ke ima fudbal u mkd, pa ako treba i samo prijatelski da se igraat bez organizirana liga i nikogas nema da se soglasam deka nema fudbal u mkd, deka fudbalot e mrtov, toj nema da bide mrtov se dodeka se trkala i poslednata topka u nekoe selo. e sega toa sto nekoi firmi se odlucija da sponzoriraat u anonimni klubovi, toa e problem na klubovite so pogolema tradicija koi ne ostavile prostor za toj sponzor da finansira kaj niv.

pa i vlasta cepka u medot, ne mozat sami sebesi da se fatat.

Не Мујо грешка си.

Значи коа веке се фана за Македонија И Слога.
Македонија и Слога кога објавија протест, никој ама баш никој од ФФМ не се огласи на нивните барања, не мораше истите да ги прифати.
Значи Дон Хари фино лепо си чекаше да ти два клуба отсуствуваат на 2 натпреевари да им опне казни и да ги исфрли од лигата.

Во секоја нормална држава тука ке имаше преговори со тиа два клуба и ке се сослушаа барем дел од нивните барања ако ништо друго.

Ако веке дојдеме до констатација дека Дон Хари не треба да им плака трошкови на клубовите, тогаш ајде кажими шо треба да плака и да видеме дали истото го направил. Значи кажи ми една инвестиција на ФФМ?

Нема Мујо немаме еден асален стадион освен оној Градски од Владата, друго ништо!:toe:

За младинските категории кој тој треба да ги плака а за истите шо зима пари не сакам ни да спомнувам знаеш и самиот шо се случува таму.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Не Мујо грешка си.

Значи коа веке се фана за Македонија И Слога.
Македонија и Слога кога објавија протест, никој ама баш никој од ФФМ не се огласи на нивните барања, не мораше истите да ги прифати.
Значи Дон Хари фино лепо си чекаше да ти два клуба отсуствуваат на 2 натпреевари да им опне казни и да ги исфрли од лигата.

Во секоја нормална држава тука ке имаше преговори со тиа два клуба и ке се сослушаа барем дел од нивните барања ако ништо друго.

Ако веке дојдеме до констатација дека Дон Хари не треба да им плака трошкови на клубовите, тогаш ајде кажими шо треба да плака и да видеме дали истото го направил. Значи кажи ми една инвестиција на ФФМ?

Нема Мујо немаме еден асален стадион освен оној Градски од Владата, друго ништо!:toe:

За младинските категории кој тој треба да ги плака а за истите шо зима пари не сакам ни да спомнувам знаеш и самиот шо се случува таму.
za stadionite i za se drugugo sto treba ffm da investrira se soglasuvam, ama ne i deka treba da dava pari na klubovite, kako sto sega go pravi toa na nekoi klubovi, znaci ja sum protiv i najminimalna pomos na klubovite direktno od ffm, a posebno ne samo na poedini klubovi, moze da im pomogne so naoganje na sponzor na ligata i taja da go nosi imeto na sponzorot, a toj za vozvrat za reklamata da gi plaka trosocite na klubovite, kako i ffm da dade nagradi za prvite tri ekipi od prvenstvoto i za finalistite od kupot, paricni normalno. za stadionite, za mladi kategorii, za trening kapmovi se slagam potpolno deka ne napravija nisto. so tie pari od uefa sto gi zemaat do sega ke imavme 10 solidni stadioni so po 5-6-7.000 gledaci, ne treba da bidat pogolemi za nasi uslovi.

za sloga i za makedonija bas obratno e, u sekoja normalna drzava nema da se pregovara tuku striktno ke se pocituvaat pravilata koi vikaat deka za dva neodigrani natprevari sleduva diskvalifikacija, ama ovie pravila treba da vazat za site, taka i za mestenje natprevari sleduva isklucuvanje od liga, a pobeda seuste ne go dozivea toa. istoto da vazi i za site drugi klubovi za koi uefa ke sobere dokazi deka mestele. a licnostite koi bile vmesani u mestenkite treba da legaat zatvor, a ne samo dozivotni suspenzii da dobijat.

samo da te potsetim deka rafet pred nekolku godini na emisijata cumu na a1 izjavi deka "normalno deka sloga mestela natprevari bidejki oni bile golem klub i im licelo da mestat". ocigledno forumdziive zaboravile na ovaa izjava pa bezrezevno go poddrzaa blasko koj bese poddrzan od ovoj mestac ist kako ovoj mestac sto sega e na vlast. zatoa ja togas bev protiv blasko i rafet, ama i protiv hari.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
1. za stadionite i za se drugugo sto treba ffm da investrira se soglasuvam, ama ne i deka treba da dava pari na klubovite, kako sto sega go pravi toa na nekoi klubovi, znaci ja sum protiv i najminimalna pomos na klubovite direktno od ffm, a posebno ne samo na poedini klubovi, moze da im pomogne so naoganje na sponzor na ligata i taja da go nosi imeto na sponzorot, a toj za vozvrat za reklamata da gi plaka trosocite na klubovite, kako i ffm da dade nagradi za prvite tri ekipi od prvenstvoto i za finalistite od kupot, paricni normalno. za stadionite, za mladi kategorii, za trening kapmovi se slagam potpolno deka ne napravija nisto. so tie pari od uefa sto gi zemaat do sega ke imavme 10 solidni stadioni so po 5-6-7.000 gledaci, ne treba da bidat pogolemi za nasi uslovi.

2. za sloga i za makedonija bas obratno e, u sekoja normalna drzava nema da se pregovara tuku striktno ke se pocituvaat pravilata koi vikaat deka za dva neodigrani natprevari sleduva diskvalifikacija, ama ovie pravila treba da vazat za site, taka i za mestenje natprevari sleduva isklucuvanje od liga, a pobeda seuste ne go dozivea toa. istoto da vazi i za site drugi klubovi za koi uefa ke sobere dokazi deka mestele. a licnostite koi bile vmesani u mestenkite treba da legaat zatvor, a ne samo dozivotni suspenzii da dobijat.

3. samo da te potsetim deka rafet pred nekolku godini na emisijata cumu na a1 izjavi deka "normalno deka sloga mestela natprevari bidejki oni bile golem klub i im licelo da mestat". ocigledno forumdziive zaboravile na ovaa izjava pa bezrezevno go poddrzaa blasko koj bese poddrzan od ovoj mestac ist kako ovoj mestac sto sega e na vlast. zatoa ja togas bev protiv blasko i rafet, ama i protiv hari.

1. Добро за првото се усогласиме

2. Да ке се испочитуваат законите но доколку предходно за разгледаа нивните барања и потоа истите би ги изгласале со ФАКТИ дека се невалидни.
Вака ја само ја покажаа нивната намера а тоа е одстранување на сите кој ке го дигнат гласот против Дон Хари без разлика дали било тоа Блашко или Рафет.

3. Мислам дека до сеа си ме прочитал.

И Амди Бајрам да го стават на чело на ФФМ ке гласам за него (доколку би можел)!
Значи секој само не оваа гнаса.
За Рафет ги знам сите (или скоро сите) негови местења и игри, за Блашко до сега многу малку знам освен тоа дека направи тим за респект во Македонија.
Значи кој и да дојдеше од овие двајца немаше да се противам или барем не во тој момент (после не се знае ништо).

Од срамотилаци во срамови со Хари, друго ништо друго нема а не па Фудбал а за каков фудбал знаеш и самиот!:smir:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
1. Добро за првото се усогласиме

2. Да ке се испочитуваат законите но доколку предходно за разгледаа нивните барања и потоа истите би ги изгласале со ФАКТИ дека се невалидни.
Вака ја само ја покажаа нивната намера а тоа е одстранување на сите кој ке го дигнат гласот против Дон Хари без разлика дали било тоа Блашко или Рафет.

3. Мислам дека до сеа си ме прочитал.

И Амди Бајрам да го стават на чело на ФФМ ке гласам за него (доколку би можел)!
Значи секој само не оваа гнаса.
За Рафет ги знам сите (или скоро сите) негови местења и игри, за Блашко до сега многу малку знам освен тоа дека направи тим за респект во Македонија.
Значи кој и да дојдеше од овие двајца немаше да се противам или барем не во тој момент (после не се знае ништо).

Од срамотилаци во срамови со Хари, друго ништо друго нема а не па Фудбал а за каков фудбал знаеш и самиот!:smir:
ja kako licnost, bez razlika sto misli opstestvoto, ne mozem da bidem ZA luge kako rafet i velija. za blasko ne znam ni ja nekoja manta rabota, ama stom se zdruzi so velija, togas veke se znaese kade ke odat parite od ffm. ja na luge kako rafet i velija ne bi pluknal ili ne bi iseknal nos, a ne pa da gi poddrzim. rabotava ne bese edno zlo da se zameni so drugo, tuku fintava e na celo na ffm da dojde nekoj mlad, ambiciozen, so plan i programa i bez krediti pozadi sebe. bi poddrzal luge kako sakiri, ciric, hristov, emil i sl. za baranjata sto spomna, ne treba da se glumi i da se zatvora oci. bojkotot bese zaradi vlast, a ne zaradi tie uslovi. koj sto saka neka zbori, ama nivnata cel bese da propadne ligata i tie da se dojdat na vlast i da gi lapaat parite. i hari vetuvase deka ke pravel ne znam sto prv pat koj go glasaa, ama nisto ne ispolni, pa taka i ovie ke se zalagaa za ovie baranja se dodeka ne dojdeja na vlast. ova ne znaci deka ne gi poddrzuvam baranjata, naprotiv site baranja se na mesto i treba da bidat zastapeni u
mak fudbalot, ama ne gi poddrzuvam lugeto koi gi predlozija i na koj nacin sakaa da go ostvarat toa.

p.s. amdi bajram i ja bi go poddrzal.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ja kako licnost, bez razlika sto misli opstestvoto, ne mozem da bidem ZA luge kako rafet i velija. za blasko ne znam ni ja nekoja manta rabota, ama stom se zdruzi so velija, togas veke se znaese kade ke odat parite od ffm. ja na luge kako rafet i velija ne bi pluknal ili ne bi iseknal nos, a ne pa da gi poddrzim. rabotava ne bese edno zlo da se zameni so drugo, tuku fintava e na celo na ffm da dojde nekoj mlad, ambiciozen, so plan i programa i bez krediti pozadi sebe. bi poddrzal luge kako sakiri, ciric, hristov, emil i sl. za baranjata sto spomna, ne treba da se glumi i da se zatvora oci. bojkotot bese zaradi vlast, a ne zaradi tie uslovi. koj sto saka neka zbori, ama nivnata cel bese da propadne ligata i tie da se dojdat na vlast i da gi lapaat parite. i hari vetuvase deka ke pravel ne znam sto prv pat koj go glasaa, ama nisto ne ispolni, pa taka i ovie ke se zalagaa za ovie baranja se dodeka ne dojdeja na vlast. ova ne znaci deka ne gi poddrzuvam baranjata, naprotiv site baranja se na mesto i treba da bidat zastapeni u
mak fudbalot, ama ne gi poddrzuvam lugeto koi gi predlozija i na koj nacin sakaa da go ostvarat toa.

p.s. amdi bajram i ja bi go poddrzal.
Мујо да се разбреме барања си се барање без разлика дали тоа на Хари не му се свига или не или па човекот шо ги поднесува.

Значи како тоа тој не ги ни слушнал не се ни состанна со нив а ги исфрла од Лигата? Тоа е АПСУРД!:nenene:

Значи без разлика какви се нивните амбиции или залагања, тој не смееше да им пресудува без судење!

Друго ај малку да се направиме слепи...... тие во нивните барања не наведоа никаде Рафет или Блашко!

И друг случај....... објасни ми зошто го казнија Блашко кога тој на ниедна пресконференција или обичен собир не се појави со овие шо протестират.
Дури неговото име не се споменува во ниеден клуб (барем писмено). Како смее да го казни!:toe:

ПС. Амди Бајрам за претседател на ФФМ!zabava

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Мујо да се разбреме барања си се барање без разлика дали тоа на Хари не му се свига или не или па човекот шо ги поднесува.

Значи како тоа тој не ги ни слушнал не се ни состанна со нив а ги исфрла од Лигата? Тоа е АПСУРД!:nenene:

Значи без разлика какви се нивните амбиции или залагања, тој не смееше да им пресудува без судење!

Друго ај малку да се направиме слепи...... тие во нивните барања не наведоа никаде Рафет или Блашко!

И друг случај....... објасни ми зошто го казнија Блашко кога тој на ниедна пресконференција или обичен собир не се појави со овие шо протестират.
Дури неговото име не се споменува во ниеден клуб (барем писмено). Како смее да го казни!:toe:

ПС. Амди Бајрам за претседател на ФФМ!zabava
klubovite bea kazneti zatoa sto ne odigraa dva natprevari i bea kazneti spored pravilnikot za natprevaruvanje i tuka nema sto da se sudi, ili si gi odigral natprevarite ili ne si gi odigral. klubovite napravija golema greska so toa sto pocnaa bojkot odma posle reizborot na hari, a spored mene trebase da gi kazat nivnite baranja i da dadat rok do koga ffm da gi razgleda i preliminarno da gi prifati ili otfrli. e posle toj rok da aktiviraat bojkot i togas site ke zastaneja na nivna strana, a vaka izlaga deka bojkotiraa zaradi vlast, bidejki posle reizborot odma pocnaa bojkot pa posle gi pretstavija baranjata.
za kaznata za blasko potpolno se soglasuvam i nema sto tuka da se diskutira. iako toj bese vo pozadina na seto ova, sepak nema nikakvi dokazi protiv nego deka gi organiziral, nitu se pojavi na pres konferencija, nitu vo nekoj pisan dokument bese spomnat ili potpisan. edinstveno sto moze da mi tekne vo momentov e deka imalo nekoj kodos megu bojkotirasite, a toa bi bil toj od turnovo (ne mi teknuva kako se vikase, todorov ili sl.), edinstveno ako imalo nekoe svedocenje protiv nego, iako i spored toa ne bi trebalo da se kazni.

p.s. za amdi se soglasnivmo.

p.p.s. dan ne znae nekoj koi tocno luge se u noviot upraven odbor? mislim so ime i prezime site.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
klubovite bea kazneti zatoa sto ne odigraa dva natprevari i bea kazneti spored pravilnikot za natprevaruvanje i tuka nema sto da se sudi, ili si gi odigral natprevarite ili ne si gi odigral. klubovite napravija golema greska so toa sto pocnaa bojkot odma posle reizborot na hari, a spored mene trebase da gi kazat nivnite baranja i da dadat rok do koga ffm da gi razgleda i preliminarno da gi prifati ili otfrli. e posle toj rok da aktiviraat bojkot i togas site ke zastaneja na nivna strana, a vaka izlaga deka bojkotiraa zaradi vlast, bidejki posle reizborot odma pocnaa bojkot pa posle gi pretstavija baranjata.
za kaznata za blasko potpolno se soglasuvam i nema sto tuka da se diskutira. iako toj bese vo pozadina na seto ova, sepak nema nikakvi dokazi protiv nego deka gi organiziral, nitu se pojavi na pres konferencija, nitu vo nekoj pisan dokument bese spomnat ili potpisan. edinstveno sto moze da mi tekne vo momentov e deka imalo nekoj kodos megu bojkotirasite, a toa bi bil toj od turnovo (ne mi teknuva kako se vikase, todorov ili sl.), edinstveno ako imalo nekoe svedocenje protiv nego, iako i spored toa ne bi trebalo da se kazni.

p.s. za amdi se soglasnivmo.

p.p.s. dan ne znae nekoj koi tocno luge se u noviot upraven odbor? mislim so ime i prezime site.

За протесто точно ДА, не беше како шо треба ниту организиран како шо треба, ама мислам дека си имаа брања така да за истите тие требаше да има реакција од ФФМ барем писмена а не со пресуда!

За оној од Турново ( и мене не ми текнува како) нема врска, во пресудата пишува дека Блашко е казнет поради наведување на бојкот на Лигата ко небаре наведол некој да го силува Дон Хари!

Изречени дисциплинските мерки за неодиграните натпревари

Среда, 23 Декември 2009 14:40

- Ф.К."Влазерими" од Кичево се казнува со забрана на настап на свој терен на 6 (Шест) првенствени –куп натпревари , поради физички напад на судиската четворка по завршување на првото полувреме на натпреварот со Ф.К.Беласица.

- Ф.К.Македонија ЃП се казнува со одземање на 3 бода од тековната натпреварувачка сезона 2009-2010 и парична казна во висина од 2.500 евра во денарска противвредност,поради неоправдано неодигрување на првенствениот натпревар со Ф.К.Вардар во Скопје.

- Ф.К.Македонија ЃП се казнува со парична казна во висина од 1.500 евра во денарска противвредност,поради неоправдано ненастапување на куп натпревар ¼ финале со Ф.К.Тетекс во Тетово.

-Ф.К.Македонија ЃП се казнува со – 6 негативни бода за натпреварувачка сезона 2010-2011 и парична казна во висина од 2.500 евра во денарска противвредност,поради неоправдано напуштање на натпреварувањето во натпреварувачката 2009-2010 година.

- Претседателот на Ф.К.МакедонијаЃП Владимир Гашевски се казнува со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 24 месеци, поради наговарање на Ф.К.МакедонијаЃП да не ги одигра првенствените натпревари со Ф.К.Вардар и Ф.К. Победа како и КУП натпреварот со Ф.К.Тетекс во Тетово.

- Ф.К.СлогаЈугомагнат се казнува со одземање на 3 бода од тековната натпреварувачка сезона 2009-2010 и парична казна во висина од 2.500 евра во денарска противвредност,поради неоправдано неодигрување на првенствениот натпревар со Ф.К.Силекс во Скопје.

-Ф.К.СлогаЈугомагнат се казнува со – 6 негативни бода за натпреварувачка сезона 2010-2011 и парична казна во висина од 2.500 евра во денарска противвредност,поради неоправдано напуштање на натпреварувањето во натпреварувачката 2009-2010 година.

- Претседателот на Ф.К.СлогаЈугомагнат Муминовиќ Рафет се казнува со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 24 месеци,поради наговарање на Ф.К.СлогаЈугомагнат да не ги одигра првенствените натпревари со Ф.К.Силекс и Ф.К.Тетекс .

- Ф.К.Хоризонт Турново се казнува со одземање на 3 бода од тековната натпреварувачка сезона 2009-2010 и парична казна во висина од 2.500 евра во денарска противвредност, поради неоправдано неодигрување на првенствениот натпревар со Ф.К.Металург во Скопје.

- Претседателот на Ф.К.Хоризонт Турново Орце Тодоров се казнува со дисциплинска мерка ОПОМЕНА.

- Спортскиот работник Круме Волнаров од Битола се казнува со дисциплинска мерка исклучување од фудбалска организација поради наговарање на Ф.К.Пелистер да не го одигра натпреварот со Ф.К.Милано и ако истиот бил под казна изречена од Дисциплинската комисија на ФФМ.

- Секретарот на Ф.К.Пелистер Битола Методија Миленковски се казнува со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 12 месеци поради наговарање на Ф.К.Пелистер да не го одигра првенствениот фудбалски натпревар со Ф.К.Милано.

- Спортскиот директор на Ф.К.Пелистер Битола Китановски Благоја се казнува со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 12 месеци поради наговарање на Ф.К.Пелистер да не го одигра првенствениот фудбалски натпревар со Ф.К.Милано.

- Спортскиот работник Николовски Благоја од Скопје се казнува со забрана на вршење на секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт во траење од 24 месеци поради наговарање на фудбалските клубови (Ф.К."МакедонијаЃП",Ф.К."СлогаЈугомагнат",Ф.К."Хоризонт Турново и Ф.К."Пелистер") да не ги играат своите натпревари И да го бојкотираат првенството во прва МФЛ.

Еве ти ги овие од Управен одбор дури и со сликичка!

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
За протесто точно ДА, не беше како шо треба ниту организиран како шо треба, ама мислам дека си имаа брања така да за истите тие требаше да има реакција од ФФМ барем писмена а не со пресуда!

За оној од Турново ( и мене не ми текнува како) нема врска, во пресудата пишува дека Блашко е казнет поради наведување на бојкот на Лигата ко небаре наведол некој да го силува Дон Хари!

Еве ти ги овие од Управен одбор дури и со сликичка!
e da de, gi znam odlukite na ffm, ama zborot mi bese deka blasko ne moze da se kazni bidejki nikade ne bese spomnat, potpisan ili sl. edinstveno sto mi teknuva e deka imalo kodos vo imeto na toj od turnovo, koj koga trebalo da dade izvaja zosto ne go odigrale natprevarot so metalurg kazal deka blasko gi nagovaral klubovite da organiziraat bojkot i zaradi toa e kaznet blasko. ja mislim deka vake bilo, moze i ne bilo vake, ne znam.

a ffm azurni se koga treba da se stavat jadacite so sliki na net, a za drugo ne mozat da go sredat sajtot. za rezultati od 2liga se ceka so saati dodeka gi objavat.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
e da de, gi znam odlukite na ffm, ama zborot mi bese deka blasko ne moze da se kazni bidejki nikade ne bese spomnat, potpisan ili sl. edinstveno sto mi teknuva e deka imalo kodos vo imeto na toj od turnovo, koj koga trebalo da dade izvaja zosto ne go odigrale natprevarot so metalurg kazal deka blasko gi nagovaral klubovite da organiziraat bojkot i zaradi toa e kaznet blasko. ja mislim deka vake bilo, moze i ne bilo vake, ne znam.

a ffm azurni se koga treba da se stavat jadacite so sliki na net, a za drugo ne mozat da go sredat sajtot. za rezultati od 2liga se ceka so saati dodeka gi objavat.

Новиот Управен Одбор (на крадци) беше објавен после 2 дена од прогласувањето на сајтот!:toe:

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Еве уште една одлично напишана сторија!

Фудбал - Личности/настани
ХАРЛАМПИЕ - STORY!

Пишувајќи се потсеќа: Мијалче Дургутов

Хари – Story, трет пат. Датум: 21 ноември. Година: 2009. Собрание на ФФМ: хотел „Александар Палас“. Реприза од: март 2007, хотел „Дрим“, Струга. Или: римејк од декември 2002 година, сала на Царинска управа во Скопје, Вонредно собрание на тогашниот Фудбалски сојуз. Сеедно ...

Трите гореспоменати Собранија се вистинска Хари-приказна, без оглед од кој агол ќе се гледа. Влегувајќи на „мала врата“ во Фудбалската Федерација на Македонија, како член на Управниот одбор на ФСМ од времето на Ламбе Арнаудов (1999), Харалампие Хаџиристески како „кротко-ебец“ стигна до претседателската позиција!?

Трите години поминати во друштво на: Ламбе, Михо, Близнак, Флоровски, Миленковски, Шошев ..., односно Илија Најдоски, Драган Сетинов, Вујадин Станојковиќ ... , и тогаш, и сега Илија Китановски (!?), Харалампие ги материјализираше во знаење и интрига – како се освојува фудбалската власт? Тема на која Харлампие може да напише докторска дисертација како урнек за идните генерации ...

Во времето на една од најголемите афери на македонскиот фудбал (октомври 1999 година), кога на натпреварот против репрезентацијата на Република Ирска во Скопје (Горан Ставревски постигна гол во 93 минута) се продаваше националаната чест, Харалампие Хаџиристески, како член на тогашниот УО на ФСМ, остана нем како риба. Молчеше, учеше, балансираше, не се караше, тактизираше ...

Кога во декември 2002 година, тогашниот претседател на ФСМ, Ламбе Арнаудов го почувствува притисокот дека треба да си замине, во игра за челната позиција на ФФМ влетаа: Харалампие Хаџиристески и Дарко Панчев. Во битката за прв човек на „савезот“, резултатот излезе извонреден за Хари: тепаше со 78-17. Тогаш Собранието на ФФМ броеше 96 делегати (еден глас на тоа Собрание беше неважечки).

Тогаш, со таа победа, почнува фабулата од Хари-Story! Тивко, во негов стил како „кротко-ебец“, Хари си направи тајфа околу него.

Дел од таа тајфа се, односно беа:

Четири генерални секретари:
Илија Атанасовски (в.д. – „воден глушец“) - декларативно се залагаше дарко Панчев да стане претседател, ама кога виде „како дува ветерот“, му помогна на Хари да стане претседател со надеж дека ќе му го избрише онаа в.д. и ќе го остави во фотелјата);

Лазе Митревски (кротко-ебец од партијата на Хари, коцкарско крило) – го плати Бате Ване во Струмица, ги плати и делегатите со парите од сефот на обложувалницата „Лаки спорт“, се врза со Харлампие и – го донесе на власт! Типично шпионски стана и Генерален секретар, а кога му беше откриена фалсификуваната диплома од Универзитетот во Сараево, „се пресели“ во Лондон и сега – мие коли и растовара гајби по магацините што ги контролираат арапите;

Никола Костов (шпански борец кој загина роговите што му ги наби токму Хари) – од позицијата Претседател на Надзорниот одбор му ја заврши валканата работа на Харлампие, му ги „испегла“ сите стуткани алишта, па беше награден со позицијата – Генерален секретар. Падна на маалска фора – продавање влезници! И за тоа е потребен капацитет, нели?;

Игор Климпер, моменталниот в.д. генерален секретар, е надвор од (не)лојалната конкуренција. Детето е чисто, засега, а дали ќе остане такво – останува на него ...

Петте селектори:
Никола Илиевски – Џиџи, (типичен кавгаџија за правда, кој издржа во тајфата само шест месеци). Беше сменет небаре е ајдук што „откинал“ нешто од профитот на Харлампие;

Драган Канатларовски – Цапар, (стар другар на Харлампие од Победа) - лојален за сопствен интерес, со типични манири на членовите на партијата „кротко-ебци“, историски запамтен како селектор по поразот од Андора за кој истрагата на УЕФА поврзана со обложувалниците се уште не е затворена;

Слободан Сантрач – Сани бој, (од Белград дојде во Скопје, не виде како изгледаме, асално не победи на ниту еден натпревар со репрезентацијата) - се врати на север заради семејни причини. Поразот од Чешка (6-1), кога Сантрач беше селектор, станува највисок во историјата на македонската репрезентација;

Сречко Катанец - „то је то“, (селектор кој живееше во Словенија, а земаше плата 10.000 евра во Македонија) – селекторската работа ја правдаше со подобрување на играта на репрезентацијата!? Лицемер! Никогаш не застана со чист и јасен став – зошто дојде на чело на македонската репрезентација!?;

Мирсад Јонуз - Мики, (девојка за се, координатор, тренер, селектор, делегат на Општински сојуз, приватен бизнисмен ...) - десна рака на Хаџиристески од прилепската идила на Победа кога на овој клуб и град му го донесе пехарот од Купот на Македонија. Може секој да зборува што сака, ама Мирсад Јонуз плива како крап меѓу сомови во рибникот на Хари.

Од тајфата на Хари, во последниот круг од пеколот наречен Собрание на ФФМ, испадна потпретседателот Реџеп Беџети. Државниот службеник покажа силни манири на „кротко-ебец“, се држеше без кавга со „шефот“ колку што можеше, направи бизнис со некакви си столчиња, зема некоја пара ... Ако се има предвид дека и тој беше член на УО на ФСМ од времето на Ламбе и Михо (1999-2002), евидентно е дека и Беџети завршува како еден од „чорапите на Харлампие“. Ќе му остане и писмото потпишано од него, а испратено до УЕФА во кое ги вади „валканите алишта“ врз кои и самиот какал ...

Од истите тие фини, мазни и квалитетни „чорапи“ кој Хари не ги фрла, туку само ги пресоблекува, одвреме на време ги пере, и повторно ги облекува, останаа неколкумина како: Илија Јовков, Мите Андоновски (неговиот глас го спаси Харлампие кога Масар Омерагиќ и Драги Гроздановски му го растурија Управниот одбор), Илија Јовков, Лазар Нанев, Сашо Наумовски, Пајазит Шеапи, Беким Баута, Драги Серафимов, Илија Китановски (член на Управниот одбор на ФФМ со 10. годишен мандат), Иван Анастасовски (бивши парламентарец и Потпреседател на Собранието на Република Македонија) ...

Од старото друштво кое носи „свилени гаќи“ Харлампие си ги остави: Миле Спиркоски, Пане Иванов, Јордан Мицковски, Ангел Бунгуров, Боро Мадиќ, Кире Јачев, Душко Арнаудов ... (извинување и длабоко поклонување за сите оние кои се заборавени, ама навистина се многу ...)

Со настаните што се случија на последното изборно Собрание на ФФМ, во саботата (21.11.2009 г.), повеќе од очигледно се враќаме во Ѕинго – ерата (ова нема никаква врска со неговата најнова титула како почесен претседател на ФФМ). Сличноста на Харлампие со Ѕинго е во плукањето, односно, врнењето дожд.

На времето, кога навивачите во Скопје скандираа „Ѕинго – педер“ и плукаа по Ѕинго, тој си носеше чадор мислејќи дека – „врне“! На крај, додека да се свести што се случува околу него, го снајде – полава! Харалампие досега издржа две поплави. Од онаа „поплава“ во Струга (март 2007 г.) на чадорот му останаа само жиците!

Хари – Story, кога-тогаш, ќе заврши исто како фудбалската сапуница со Ѕинго. Најновиот бојкот на дел од прволигашите е првиот чин од таа веќе видена фудбалска тажна приказна.

Гледајте Хари - Story … Доаѓа Нова година. Ќе има и „мондијал“ ...

П.С. На делегатскиот список на ФФМ кои во саботата гласаа има делегати уште од времето на Собранието на ФСМ со кое раководеше покојниот Алексо Кипровски, претседател на ФСМ (1988-1992), под чие водство се осамостои Македонската фудбалска Асоцијација. Ѕинго добри признаниe за заслугите што ФСМ го примија во УЕФА и ФИФА, Кипро кој го осамостои ФСМ - го заборавија, за жал!? Делегатите, голем дел оние истите од нивните две доба, добија нов мандат во серијалот „Хари – Story“.

ovoj dragi serafimov sto e u kocani? povrzan e nekako so fk osogovo?
Беше едно време делегат, а за врска со Осогово не знам не сум запознат!:toe:

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: odlicen tekst. od kade e i koj e avtor?

Беше едно време делегат, а за врска со Осогово не знам не сум запознат!:toe:
znam deka bese delegat, ama rekov dan ima nekoja vrska so osogovo pa uste od sega da gio racunamo kako vtoroligasi.

Kajgana Shop

На врв Bottom