На кафе!

H

HCL

Гостин
Кога сме кај кафичи, има некој да ми даде предлози за поефтини кафичи во околина на центар?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Na kafe so prijatelite odam sekogas koga ima slobodno vreme za toa. Nekako poubavo mi e kafeto vo kafic, poveke temi se vrtat, plus imas moznost da sretnis nekoj so koj se nemas sretnato pa i so nego nekoj red muabet da izvrtis ili toj da bide edna od temite za muabet.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Кога сме кај кафичи, има некој да ми даде предлози за поефтини кафичи во околина на центар?
Во населба центар или во строг центар ?
Во населба центар тука ти е Казабланка (кај амбулантата) , а во центар -центар Groove кој што се наоѓа кај Палата (тоа за билјард и пинг понг) во влезот на крај од лева страна.
Горе доле во двете кафето (Нескафе/Макијато/Турско) е по 50 денари.

S

smart ass

Гостин
одам на кафе често и тоа најчесто е за да си направиме шо се вика два грама муабет не е важно дали е 9часот навечер или сабајле сеедно е важно е друштвото и муабетот а ако оди...тогаш и наредниот ден се договараме пак.

и да најчесто оди муабетот со кафе...а и цигарче:wink:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Сега ми се пие а нема со кого да одам...

Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
најнормално ке дојдам кај мене на кафе на цигарче ке отидам сега заладува времето па повеке ке бидеме дома... инаку денски по кафичиве ке отиде на по едно кафе ... најчесто кога ке станеме накај 2 па одиме на едно утринско кафе :D:D

да не цитирам темава стана дека се испага дека испагате за да бидете видено а не добро да си поминете .....

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
колку само тапа работа ми е тоа искачање на кафе...ако стварно сакаш да се напиеш кафе со некој близок идете кај некој дома,не го стругајте на кеј мислејќи дека ако седнете таму ќе го фатите господ за боксерици...

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
колку само тапа работа ми е тоа искачање на кафе...ако стварно сакаш да се напиеш кафе со некој близок идете кај некој дома,не го стругајте на кеј мислејќи дека ако седнете таму ќе го фатите господ за боксерици...
Поштуем!

Од увек ме иритирало коа некој ќе ми спомне "Еј ај на кафе!".. Дрвење ташаци..
Зашо баш на кафе? Зашо да не шетнеме негде ако е убаво времето, да седнеме негде, да напраиме муабет ко луѓе, и на крај по дома..?
Или друга опција: "Ај дои кај мене на кафе, или ја кај тебе..", што е според мене 3 пути боље него да се дотеруем, да тепам пат до центар, да поебам 200 денари и да си идам дома со празен џеб..

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Сите што мислат дека ако одиш на кафе е само за да си виден грешат и не можат само така да ги генерализираат. Има такви луѓе не викам не ама има и некои кои што едноставно сакаат да отидат и да се изрелаксираат на кафе муабет. Јас на пример обожавам кога сум на кафе, посебно со друштвото (со кое се помалце одам заради факсов) негде кога ќе седнеме во кафичите во близина на Орце.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Одам на кафе често за да се видам со другари. Тој примерот дека треба да одиш на кафе за да бидеш виден е глуп.
Ај да видам нека седи некој покрај кеј со кафето в рака, ама надвор да е 5 степени.
Еве уште еден глуп пример - зошто да седам на клупа ко можам да седам на стол?
Особено ко ќе е мек па да ти е убо, а не некој дрвен фала Богу.

Е сега, единствената разлика за тоа да одиш на кафе и да бидеш и не бидеш виден, е тоа во кој кафич одиш.
Не знам за Скопје, голем град е, ама овде низ Охрид се знае во кој кафичи одат луѓе за да бидат видени, а во кој луѓе за да одат чисто за релаксација.
За да те видат на штикли од 10 цм, или си купил кратко мајче па да покажиш мускули одиш Ликвид, а за релаксација би избрал Аквариус (обичен пример).
Така да, тоа НА КАФЕ, го користам често за релаксација со другари.
Мојме да прајме релација - билјард кафе, или обратно, или Фифа - кафе, шетање - кафе, шетање - кафе - шетање, секако, не секогаш кога ќе излезам одам на кафе.

Е сега, околу муабетите. Па, секој прајме различно. Ко ќе прајме пет души за фудбал, двајца молчат, кога правиме за филмови, тројца молчат, за музика правиме муабет, четворица молчат, а пак за женски сите се тепет кој прв да кажит/пофалит нешто. Ај па после нешто ќе се посмејме, па релативни се муабетите со оглед на тоа колку души сме.
За кој шо напрајл не не интересират, ама сигурно би ме интересирало другарот како поминал и кога со кого, зошто да не.

Е сега, убо е ко ќе имаш другар ѕверотиња ко Боби, па ко ќе ојш на кафе да се згазиш од смеење и сите во кафичот да те гледет, а ти немојш да се воздржиш.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Одам на кафе често за да се видам со другари. Тој примерот дека треба да одиш на кафе за да бидеш виден е глуп.
Ај да видам нека седи некој покрај кеј со кафето в рака, ама надвор да е 5 степени.
Еве уште еден глуп пример - зошто да седам на клупа ко можам да седам на стол?
Особено ко ќе е мек па да ти е убо, а не некој дрвен фала Богу.

Е сега, единствената разлика за тоа да одиш на кафе и да бидеш и не бидеш виден, е тоа во кој кафич одиш.
Не знам за Скопје, голем град е, ама овде низ Охрид се знае во кој кафичи одат луѓе за да бидат видени, а во кој луѓе за да одат чисто за релаксација.
За да те видат на штикли од 10 цм, или си купил кратко мајче па да покажиш мускули одиш Ликвид, а за релаксација би избрал Аквариус (обичен пример).
Така да, тоа НА КАФЕ, го користам често за релаксација со другари.
Мојме да прајме релација - билјард кафе, или обратно, или Фифа - кафе, шетање - кафе, шетање - кафе - шетање, секако, не секогаш кога ќе излезам одам на кафе.

Е сега, околу муабетите. Па, секој прајме различно. Ко ќе прајме пет души за фудбал, двајца молчат, кога правиме за филмови, тројца молчат, за музика правиме муабет, четворица молчат, а пак за женски сите се тепет кој прв да кажит/пофалит нешто. Ај па после нешто ќе се посмејме, па релативни се муабетите со оглед на тоа колку души сме.
За кој шо напрајл не не интересират, ама сигурно би ме интересирало другарот како поминал и кога со кого, зошто да не.

Е сега, убо е ко ќе имаш другар ѕверотиња ко Боби, па ко ќе ојш на кафе да се згазиш од смеење и сите во кафичот да те гледет, а ти немојш да се воздржиш.
Еве ти еден пример: Зошто да седнам у кафич на кафе кога можам и на клупа, а ако е дрвена ќе издржам малку, ама ќе заштедам 100 денари?

Друго, во Охрид за превоз е друго. Ти требаат 50 денари максимум да стигнеш до центарот од каде било. Во Скопје не е така :nenene: Тука ти требаат понекогаш и 200 денари за такси, нормално ако не преферираш автобус..

Така да, не ги споредувај Скопје со Охрид..
И уште нешто: Вреди да се штеди :smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Еве ти еден пример: Зошто да седнам у кафич на кафе кога можам и на клупа, а ако е дрвена ќе издржам малку, ама ќе заштедам 100 денари?

Друго, во Охрид за превоз е друго. Ти требаат 50 денари максимум да стигнеш до центарот од каде било. Во Скопје не е така :nenene: Тука ти требаат понекогаш и 200 денари за такси, нормално ако не преферираш автобус..

Кај виде дека споредив Господ да чуват јас незнам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

А демек кафичи има само во центар нели? Кафичи има во секоја населба во Скопје. Никој не тера никого со сила да фати такси и да отиде на кафе. Е сеа ако е некој префинет па му пречат автобуси тоа си е негов проблем. И ајде да те видам сега на времево седни надвор на клупа и заштеди 100 денари.
Јас денес (сега пред пола саат) бев на кафе (чај пиев уствари) за да се видам со другарка која асално ја немам видено веќе 2-3 месеци.
И ете, седев во кафич каде потрошив само 50 денари за чајот.
Сега ќе ме прашаш зошто не сме биле кај мене или кај неа дома, па и чајот поефтин ќе нè фател и ќе сме се виделе на раат.
Едноставно, како што многу погоре кажаа, отидовме во кафич затоа што ни беше мерак. И тоа не отидовме во некој кој се наоѓа на кеј за да бидеме видени (како што викате многу овде), туку отидовме во кафич кој секогаш го посетува една иста група на луѓе. Нит отидов да се покажам, нит да се докажам. Едноставно отидов затоа што го обожавам местото и погодно ми е за муабет.
Е сега, не негирам дека има и такви кои одат за да се покажат, ама факт е дека се сè поретки и поретки. Помина времето кога одењето на кафе беше WOW за многу луѓе. Сега се на ред дискотеките и високите штиклици. Но за тоа на друга тема:)

п.с.Има некој расположен за кафе? Ја отидов да си напраам сега едно:)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ма какво кафе какви кафиЌи какви глупости, рано ми е да "вртам" шеми.
Ако почнам од сеа за 3 години што ќе правам, ќе треба да умрам нема да ми биде интересно ништо.Има време за се.Што ако некој пред мене искуси ништо не е ни помангуп ни ништо.Ако мисли дека ќе постигне нешто се лаже.

Kajgana Shop

На врв Bottom