Значи немам видено поголема решеност кај човек да се пикни по длабоко ... Ама решавам да се откажам од темава ... Пошто со ова :
Се ми стана јасно .
АЛи пак имам две наравоучениа бар од муабетов , едно од цитатов и едно од себе :
1. ИСус умрел на крстот за јас да можам да прам што сакам во животот. Пошто тој веке ги откупил моите гревови . ( /ме се прска од смеа бидејки немора да биде добар човек повеке бидејки гревовите уствари цело време му биле откупени LOL . Несакам дури ни да клам саракзам тагови на ова пошто само по себе е пресаркастично ).
odgovor: Ne pogresno me razbra... Isus ne umre na krstot za jas da pravam sto sakam... Ako jas se povikuvam na Isus, a pak ziveam bezboznicki i ziveam gresen zivot togas, jas odnovo go raspnuvam Isusa. (Taka veli Biblijata). No, jas do 18 godini ne bev vernik, ziveev vo semejstvo koe ne veruvase vo Isus...ne me nauci na nisto pa ziveev bezbozen zivot. Sto e so gresnata priroda koja ja nasleduvame od Adam i Eva? Sto e so tie moi grevovi do moite 18 god? Isus umre i voskresna za moite grevovi, i onaa den koga jas se pokajav za moite grevovi toj me oslobodi od niv, no i mi dava sloboda od grevot. Taka da ako Svetiot Duh ne zivee vo mene, jas pak ke gresev i ke ziveev po staro. No, neli veli Biblijata :"Jas kegi zapisam moite zakoni na nivnite srca..." -tokmu taka, nikoj i nisto ne me opravduva za jas da gresam ponatamu, no jas imam sila osloboden od grevovite i vpisuvajki gi zakonite na moeto srce da ne gresam, t.e. da izberam da ne ziveam vo grev. No, sam ne mozam, Svetiot Duh e toj koj mi dava sila da ne gresam i me prosevdocuva za grev.
1Jovan2:1-5: 1 Дечиња мои, ова ви го пишувам за да не згрешите; и ако некој згреши, имаме Бранител при Таткото: Исуса Христа, Праведникот. 2 Тој е жртва помирница за нашите гревови; не само за нашите, туку и за гревовите на целиот свет.
3 И по тоа знаеме дека сме Го познале, ако ги пазиме Неговите заповеди.
4 Кој вели: „Го познав”, а не ги пази Неговите заповеди, лажец е и вистината не е во него.
5 А кој го пази Неговото слово, во него, навистина, љубовта кон Бога стигнала до совршенство. По тоа знаеме дека сме во Него.
6 Кој вели дека останува во Него, тој треба да оди, како што одеше Тој.
2 Кој ли ѓаол ме тераше да читам Библиата кога и да е во мојот живот . ПОлесно ке ми беше на душичката сега пошто немаше да се замарам да му објаснувам Христианство на рисјани , а пак и ке заштедев многу време од мојот живот за да читам бар нешто по паметно и кое немаше да морам да го спорам со луге кои не го прочитале .
odgovor: Ne znam zosto dotolku se iznervira da ne recam... i sto sakas da kazes so toa risjanin? Malku potrpeliv bidi drugar... Super e sto citas Biblija, ama ako ne si trpeliv da razberes sto drugite imaat da kazat, a ti ne me rasbra bas, siguren sum od tvojata reakcija. togas ne idi na forumov, citaj si Biblija i uzivaj.
Сепак .. Само бог има право да суди не и јас , затоа наравоучениата се од лична основа , ама за памет на другите .
Дисклејмер :
Со овај пост не планирав да навредам никого ... Само да посочам на туѓото незнаење и не сваќање на основните принципи и догми во христианската религиа . Затоа се откажувам од одговорност ако некого сум навредил со тоа што сум посочил врз нивното сопствено незнаење . Знаењето е Сила , Знаењето е моќ .А сите оние кои ги мрзи да читаат бар нека не се трудат да проповедаат нешто кое не го познаваат .