Дали Исус навистина воскреснал?

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Што подразбирате под восреснување??? ... не ми е јасно.
Ај некој од нека ми објасни :toe:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
O

Omer el Faruk

Гостин
..со продуховени, нераспадливи, совршени...
Какви продуховени, јас познавам духовни, телесни, и духовно и телесни. Кои се овие продуховени тела, и каде тоа го пишува во Библијата?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е ај наведи, од каде ти, лично, познаваш духовни тела, жив ти све?

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Значи немам видено поголема решеност кај човек да се пикни по длабоко ... Ама решавам да се откажам од темава ... Пошто со ова :

Се ми стана јасно .
АЛи пак имам две наравоучениа бар од муабетов , едно од цитатов и едно од себе :

1. ИСус умрел на крстот за јас да можам да прам што сакам во животот. Пошто тој веке ги откупил моите гревови . ( /ме се прска од смеа бидејки немора да биде добар човек повеке бидејки гревовите уствари цело време му биле откупени LOL . Несакам дури ни да клам саракзам тагови на ова пошто само по себе е пресаркастично ).

odgovor: Ne pogresno me razbra... Isus ne umre na krstot za jas da pravam sto sakam... Ako jas se povikuvam na Isus, a pak ziveam bezboznicki i ziveam gresen zivot togas, jas odnovo go raspnuvam Isusa. (Taka veli Biblijata). No, jas do 18 godini ne bev vernik, ziveev vo semejstvo koe ne veruvase vo Isus...ne me nauci na nisto pa ziveev bezbozen zivot. Sto e so gresnata priroda koja ja nasleduvame od Adam i Eva? Sto e so tie moi grevovi do moite 18 god? Isus umre i voskresna za moite grevovi, i onaa den koga jas se pokajav za moite grevovi toj me oslobodi od niv, no i mi dava sloboda od grevot. Taka da ako Svetiot Duh ne zivee vo mene, jas pak ke gresev i ke ziveev po staro. No, neli veli Biblijata :"Jas kegi zapisam moite zakoni na nivnite srca..." -tokmu taka, nikoj i nisto ne me opravduva za jas da gresam ponatamu, no jas imam sila osloboden od grevovite i vpisuvajki gi zakonite na moeto srce da ne gresam, t.e. da izberam da ne ziveam vo grev. No, sam ne mozam, Svetiot Duh e toj koj mi dava sila da ne gresam i me prosevdocuva za grev.
1Jovan2:1-5: 1 Дечиња мои, ова ви го пишувам за да не згрешите; и ако некој згреши, имаме Бранител при Таткото: Исуса Христа, Праведникот.
2 Тој е жртва помирница за нашите гревови; не само за нашите, туку и за гревовите на целиот свет.
3 И по тоа знаеме дека сме Го познале, ако ги пазиме Неговите заповеди.
4 Кој вели: „Го познав”, а не ги пази Неговите заповеди, лажец е и вистината не е во него.
5 А кој го пази Неговото слово, во него, навистина, љубовта кон Бога стигнала до совршенство. По тоа знаеме дека сме во Него.
6 Кој вели дека останува во Него, тој треба да оди, како што одеше Тој.

2 Кој ли ѓаол ме тераше да читам Библиата кога и да е во мојот живот . ПОлесно ке ми беше на душичката сега пошто немаше да се замарам да му објаснувам Христианство на рисјани , а пак и ке заштедев многу време од мојот живот за да читам бар нешто по паметно и кое немаше да морам да го спорам со луге кои не го прочитале .
odgovor: Ne znam zosto dotolku se iznervira da ne recam... i sto sakas da kazes so toa risjanin? Malku potrpeliv bidi drugar... Super e sto citas Biblija, ama ako ne si trpeliv da razberes sto drugite imaat da kazat, a ti ne me rasbra bas, siguren sum od tvojata reakcija. togas ne idi na forumov, citaj si Biblija i uzivaj.

Сепак .. Само бог има право да суди не и јас , затоа наравоучениата се од лична основа , ама за памет на другите .

Дисклејмер :
Со овај пост не планирав да навредам никого ... Само да посочам на туѓото незнаење и не сваќање на основните принципи и догми во христианската религиа . Затоа се откажувам од одговорност ако некого сум навредил со тоа што сум посочил врз нивното сопствено незнаење . Знаењето е Сила , Знаењето е моќ .А сите оние кои ги мрзи да читаат бар нека не се трудат да проповедаат нешто кое не го познаваат .
odgovor: Ama sto zboruvas covece...? Ne te razbiram sega jas tebe....

O

Omer el Faruk

Гостин
Е ај наведи, од каде ти, лично, познаваш духовни тела, жив ти све?
Ангелите какви тела имаат МИКИ1?

И што ќе бидете вие во Рајот, луѓе или ангели, жив ти све?

П.С. Зона Замфирова остај ја настрана, овде тераме сериозен муабет. :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ангелите какви тела имаат МИКИ1?

И што ќе бидете вие во Рајот, луѓе или ангели, жив ти све?

П.С. Зона Замфирова остај ја настрана, овде тераме сериозен муабет. :)

1. Кој вели дека ангелите имааат тела? Ти велиш?

2. Во Рајот, кој ќе успее да си заработи место, пак ќе биде човек, со дух-душа-тело, ќе биде беспорочен, бесмртен, во живот вечен, со тело од продуховена, фина материја, неподложна на физичко-материјални закони...Ќе биде во близината Христова, ќе ги прима бесконечните Исусови вистини, бесконечно ќе се уподобува на Христа, ќе биде заедно со сите свои предци......ниту ќе јаде, ниту ќе пие, ниту ќе се мажи/жени, ниту ќе се „секса„, ниту ќе умира, ниту ќе плаче, ниту болести ќе трпи...

†he Exorcis†

Rock n' Roll
Член од
25 септември 2009
Мислења
122
Поени од реакции
3
1. Кој вели дека ангелите имааат тела? Ти велиш?

2. Во Рајот, кој ќе успее да си заработи место, пак ќе биде човек, со дух-душа-тело, ќе биде беспорочен, бесмртен, во живот вечен, со тело од продуховена, фина материја, неподложна на физичко-материјални закони...Ќе биде во близината Христова, ќе ги прима бесконечните Исусови вистини, бесконечно ќе се уподобува на Христа, ќе биде заедно со сите свои предци......ниту ќе јаде, ниту ќе пие, ниту ќе се мажи/жени, ниту ќе се „секса„, ниту ќе умира, ниту ќе плаче, ниту болести ќе трпи...
И шо к*у ќе ти е вечен живот кога цела вечност ќе седиш и ке др*аш.
Што ќе се прави таму? Де ако сакаш објасни? А муабет ќе се прави ли? И ако можеш да ми објасниш дали пишува во Библијата како би изгледал рајот(новиот Ерусалим мислам дека беше) но сепак де изјасни се те молам.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Препрочитај го својот пост уште едно катаљон пати и након то, уште еднаш постави ми вакво прашање...

†he Exorcis†

Rock n' Roll
Член од
25 септември 2009
Мислења
122
Поени од реакции
3
Препрочитај го својот пост уште едно катаљон пати и након то, уште еднаш постави ми вакво прашање...
Aj не ми сери не се прави кој знае кој ти поставив прашање ако МОЖЕШ одговори ако НЕ кажи не знам или ќути си.
А ако му фали нешто ДЕ ТЕ МОЛАМ НАПИШИ ШТО ГЕНИЈ!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
2. Во Рајот, кој ќе успее да си заработи место,...
......ниту ќе јаде, ниту ќе пие, ниту ќе се мажи/жени, ниту ќе се „секса„, ниту ќе умира, ниту ќе плаче, ниту болести ќе трпи...
Ебати рајот, Мики. Ова као место за дибечење и тепање бесконечно време ми изгледа... Зарем сите христијани вака го замислуваат рајот?!?
Како место каде засекогаш нема ништо да прават и нема ништо да им се случува... свашта!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Aj не ми сери не се прави кој знае кој ти поставив прашање ако МОЖЕШ одговори ако НЕ кажи не знам или ќути си.
А ако му фали нешто ДЕ ТЕ МОЛАМ НАПИШИ ШТО ГЕНИЈ!
Му фалат многу нешта, а ако почнам да пишувам што му фали, тоа ќе потрае...

П.С. Маркус, мислам дека има пост за бришење, те го, троа погоре...

Ебати рајот, Мики. Ова као место за дибечење и тепање бесконечно време ми изгледа... Зарем сите христијани вака го замислуваат рајот?!?
Како место каде засекогаш нема ништо да прават и нема ништо да им се случува... свашта!
Од таму и доаѓа изразот: „...имаат очи и не гледаат...имаат уши и не слушаат...„.

Рајот е е плод од нечија фантазија, па секој како ќе му дојде, да си го замислува, туку Рајот е онаков кав што Бог го замислил, а не човекот.

†he Exorcis†

Rock n' Roll
Член од
25 септември 2009
Мислења
122
Поени од реакции
3
Му фалат многу нешта, а ако почнам да пишувам што му фали, тоа ќе потрае...

П.С. Маркус, мислам дека има пост за бришење, те го, троа погоре...
Знаеш што фали ОДГОВОР ете тоа, немора да е некој сложен и генијален какви што ти одсекогаш даваш пробај просто и кратко да е.
А де баш почи да видам што ми фали нели од грешките се учи и немора така опширно само онаа главното.

Онаа првото беше мала шала но сепак заборавив оти тука нема расположени за сарказам па... А за тоа како изгледа рајот мислев на пр. едно поле широко, една тесна или широка просторија... итн итн мислам дека сега свати што е Прашањето... И што се прави таму ако ги нема овие сите работи кои ТИ ги наброја?

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Ај ти објасни-што е според тебе, воскреснувањето?
Па незнам како вие го сфаќате, али материјата не може да исчезне ...
Неможе некго да оставите така, и за 2 секунди (или преку ноќ) да го снема ... а според оваа теорија не постои воскреснување, а ако знае некој како се деслило тоа, слободно нека повели - јас незнам што е тоа, затоа прашав!
:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom