Бог не е факир Тоде па со помош на хипноза и сугестија да ги заварава луѓето, не Му личи. Ако ни дал заповед “Не лажи“-а Он лаже, каков Бог е тоа?:nenene:
И јас се прашувам, каков Бог е тоа.

Зошто очигледно Оној Бог кој ни се претставил во Стариот Завет со оној Бог кој го претставил Павле во Новиот Завет има гоооооооооолема разлика, а башка и заповедите се повредени.
:raz:Друга работа, зошто би бил повторно вратен на земјата Исус и по секоја цена да се ожени и да вкуси смрт-зошто мора да се ожени?
Па зарем според вас Исус нема да дојде повторно на Земјата, или по обичај ќе си прекројуваме по веќе старите добро проверени шеми од вашите претходници?:wink:
Не е битно и никој не рекол дека Исус ќе се ожени, затоа што можеби и бил оженет.

Барем такви интенции даваат многу евангелија кои Црквата ги прогласила за апокрифни, како на пример дека
Марија-Магдалена му била љубовница, т.е. жена... Но, мање више, тоа воопшто не е ни битно, а ниту тема на муабетот.
За некои е просто несфатливо дека има повозвишени работи од човековата сексуалност која =сладострастие, со оглед на тоа што истата им е дадена во рајот во огромни количини.
Епа љубави, кај ти ја могу кога основни работи не можеш да ги одделиш и ограничиш.:wink: Ајде сега тука ми те чекав, кажи ни на сите нас, според христијанството КАКВО ЌЕ БИДЕ ПРОЖИВУВАЊЕТО:
1. Телесно, или
2. Духовно?
Одговорот на ова прашање е многу битен за темава.

Која е поентата да изживее човечки живот? И која е таа што може да биде достојна да Му биде жена на еден Бог?
Да, можно е во старогрчка митологија (Хера и Зевс) и куп други...Можно е сладострастие како дел од религијата во будизмот мислам каде храмовите се украсени со скулкптури на парови во лудачки пози...

Но во христијанството како монотеистичка вера-теа немет.:tv:
Имет!

И не само тоа, туку
имет и старогрчка филозофија и митраизам и секс до бесвест, инцест и родосквернавење....и уште еден куп други паганизми и иконопоклонства.
За болдираното:
-Исус живеел како човек, а сите останати атрибути кои му се нафрлуваат се измислени од други, а не од него самиот. Каков бре Бог ќе биде тој кога никаде, на ниедно место во Библијата не рекол:
"Јас сум Бог!", или:
" Јас сум Тројството!", или:
" Мене обожавајте Ме!", тн?
П.С. Кога го распнале на тоа крижот, кажи ми кому му се молел:На него самиот или на Господа?

И не заборавај да одговориш на прашањето кое ти го поставив :
- Со какви тела ќе бидеме проживеани/ воскреснати?
Се надевам дека овој пат нема да почнеш со ескивирање и ќе се фокусираш на прашањата и ќе водиш достоен дијалог.:helou::helou::helou:
Sum gi cital poveke pati, ama ne gledam kontradiktornost megu evangelistite. Ne znam zasto taka mislis?
Ќе ти кажам попосле, зошто така мислам.