Инспекторите слепи за антимакедонски натпис на државниот универзитет во Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи како гледаш на работите. Еве замисли во Бугарија има дел кај што со војска се влегува да расчистуваш обични криминални работи, ниту имаш знаме ниту ништо на таа територија, ниту се зборува твој јазик таму. Твоја е територијата или не е ?
Каквата и териториja да е институциите на РМ имат власт над тази териториja и самите те треба да изполнат законите.

Универзитетот треба да се затвори..И повеќе да не постои..

Универзитетот треба да се затвори..И повеќе да не постои..
Ништо од тоа сето ќе помине во форумско курчење.А како да се реагира???/Па ете за пример земиги Шќиптарите како реагираја на енциклопедијата.

Normalno! Tie reagiraat za toa sto gi boli niv! Nie se bunime za nasata bolka, vo momentov toa se vaucerite za apsolventite, nacionalnite interei ne se vo preden plan! Sto ocekuvame? Nekoi da se pobuni? Nema pari vo toa!

Nashite nacionalni interesi mozat da bidat samo unistuvanje na sve anti i ne - makedonsko vo makedonija.

Фми, знаеш ти дека тоа е друга држава ?

Хаха, абе Фми не зборам за друга држава како не-твојата-држава :) туку велам дека таму е не-Македонија. Сфаќаш ?

Абе лепи, мене со таков национал-романтизам не мора да ме лажеш. Ако мислиш дека си опасен македонец или дека ова е Македонија, не мора да одиш во Тетово да докажеш, туку оди на Бит Пазар симни го шиптарското знаме што стои на сред улица и закачи македонско. Договорено ?

Љепи, која друга држава бе, која не-Македонија, свесен си што јадеш трице? Не знам како да ви се докаже на таквите ко тебе дека и тука во Тетово живеат МАКЕДОНЦИ и како тие се чуствуваат кога некој супер паметен ќе каже дека Тетово не е во Македонија! СРАМОТА!

И во Тетово да знаеш дека не се веат само албански знамиња туку и Македонски за инает и тоа!

За тебе и за останатите кои барем малце го делат твоето мислење да знаете дека ТЕТОВО Е МАКЕДОНСКИ ГРАД!

Попросто не може да биде! Се оди се вади плочата, кој се буни му се удира еден ќотек, и друг пат проблем нема да има! Ама ќе се јават лешпери од А1 и други Тв, дека демократијата е на ниско ниво, се прекршува рамковниот договор, ќе почнат да кукурикаат петлите од партиите, и на крај ќе видиш дека е болје ништо да не превземаш!

Velat prvatna sopstvenost! E na mamata!
Kako vo Veles sto mu vlegoa doma i mu ja skembaa statuata, aka i tuka! Ako nejkat so policija, noke, so tokmaci, praenje sol plocata i kraj! Cekam albanci da si kazat dumat za ova!

Velat prvatna sopstvenost! E na mamata!
Kako vo Veles sto mu vlegoa doma i mu ja skembaa statuata, aka i tuka! Ako nejkat so policija, noke, so tokmaci, praenje sol plocata i kraj! Cekam albanci da si kazat dumat za ova!

Плоча за мртвите треба да има. А тоа славо-македонци, не ТРЕБА!
Треба да се смени, извади, корегира, што и да е, не ме засега, мора да го нема тоа Славо-Македонци. Оти ако бараме да не почитуваат, мора и да ги почитуваме нели?

Строго сум против навреди од овој тип.

Никаква плоча не смее да има.Тие т.н. студенти кренале оружје против македонската држава.Ехх море кај одат државни пари.:tapp:

Треба да се смени, извади, корегира, што и да е, не ме засега, мора да го нема тоа Славо-Македонци. Оти ако бараме да не почитуваат, мора и да ги почитуваме нели?

Tokmu taka. Prajte sto vi e kef, ama nikako so navredi kon drugite.

Oti posle so koj obraz ke se baraat pravdini ako ne se pocituvaat drugite sobrakja!

Vidi, zaginale, za nekoi teroristi, za nekoi freedom fighters (jebiga, percepcija e vo prasanje, a nie sme seuste taze drzava), no, deka ne smee da ima slavo-maked i slicni kurlancii ne smee, nikako.

Jas bi ocekuval samite studenti da ja izvadat bidejki napisot e navistina dolen i nedolicen i ekstremno navredliv!

Пикасо, според тебе, треба да се тргне тоа Славо-Македонци а да си остане теророт на Македонците или нешто друго?

Tokmu taka. Prajte sto vi e kef, ama nikako so navredi kon drugite.

Oti posle so koj obraz ke se baraat pravdini ako ne se pocituvaat drugite sobrakja!

Vidi, zaginale, za nekoi teroristi, za nekoi freedom fighters (jebiga, percepcija e vo prasanje, a nie sme seuste taze drzava), no, deka ne smee da ima slavo-maked i slicni kurlancii ne smee, nikako.

Jas bi ocekuval samite studenti da ja izvadat bidejki napisot e navistina dolen i nedolicen i ekstremno navredliv!

Гарфилд што мислиш (бидејќи напиша можат да прават што им е по кеф) дали само Славо-Македонци треба да се тргне од плочата или целосно да се тргне плочата бидејќи не е јасно од постот каков став имаш.

Јас мислам дека не смее да пишува ниту Славо-Македонци ниту да пишува теророт на Македонците . Ако сакаат нека напишат загинати припадници на ОНА во борбите со Македонската полиција и армија. Се друго е ширење нетрпеливост.

Neka stavaat spomen ploci, ama bez navredlivi sodrzini. Neka cestvuvaat svoi zaginati, ama bez navredlivi sodrzini!

Dobro vie vo enciklopedijata ste nareceni slavo-makedonci pa za toa nimalku ne se bunevte...sega nesto ve navredilo...

а од кога е плочата од некни е бе битолчанец и ти си космополит плукаш по нас дека сме биле провокатори а ова што е од кога ние Македонците сме славомакедонци

Dobro vie vo enciklopedijata ste nareceni slavo-makedonci pa za toa nimalku ne se bunevte...sega nesto ve navredilo...
кај најде таков текст :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom