Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска кога слушнав душава ми се потресе... Која стока можела да го направи ова??? Чудна работа... Се пали знамето, се пали најубавиот манастир во Македонија, а што ќе е следно?
Не ми мириса на арно, ќе видиме што ќе направат качаците утре...

кукавички е да запалиш нешто што е незаштитено... а качаците имаат долга историја во палење... можеби затоа што се, како што ги викам јас плачипи*ки, селото Беличица ( исто во реканскиот крај) го палеле 3 пати, ни го запалија знамет, а сега одеднаш се пали манастир...
качаци

Така убаво се НАДЕВАМ дека не бил подметнат пожарот, зашто ако бил-ќе настанат немири.
duuuh.

И не нагаѓам, си кажав шо не би сакала да биде причината за пожарот.
.....а не треба 100% да ја дознаеме вистината(иако кај нас МНОГУПАТИ таа и извртена)..............а која ќе биде причината за тие немири???????

.....а не треба 100% да ја дознаеме вистината(иако кај нас МНОГУПАТИ таа и извртена)..............а која ќе биде причината за тие немири???????

......А каде.....реков......дека.....не треба да...ја дознаеме.....вистината????????????????????
А причина за тие немири..........ќе биде ако вистината..............е дека некој го подметнал пожарот...(се надевам.....нема да дојде до тоа...)!!!

......А каде.....реков......дека.....не треба да...ја дознаеме.....вистината????????????????????
А причина за тие немири..........ќе биде ако вистината..............е дека некој го подметнал пожарот...(се надевам.....нема да дојде до тоа...)!!!
...па штом се надеваш,значи сакаш да биде нешто што нема да биде поголема катастрофа!!!........епа ако има немири,значи на некој нешто му смета во оваа земја,....и тоа ќе биде реалност..........а ти ако си леберал-пацифист само надевај се дека нема ништо да се случи т.е. шири демагогии од типот........се надевам дека нема тоа да биде,се надевам дека се ќе биде убаво итн .........не ми е јасно како уште можете да бидете ОПТИМИСТИ живееме 19 години во БЕДА и вие УШТЕ се надевате............ма дај ви се молам......согледајте ја реалноста КАКВА Е и КАКВА ќе биде..........:smir:

Уф колку ми е криво,за овој манастир...

Пожарот бил во 5 саатот сабајле,а они веќе одма после тоа дознаа и стасаа да испишат парола ''Јован Бигорски е Албанец'',е ај сега де.

Со сета почит до моите добри пријатели албанци на форумот но...

Бидејќи не сум дете, и владата не ме ебе секој ден па да не ми треба секс, само ќе кажам на кратко дека дури и јас сум на работ на нервите и кој и да е оној кој подготвува вакво сценарио навистина е луд. Има илјадници други начини да се испровоцира конфликт, ама ова е навистина еден оригинален, и морам да признаам дека тешко е да одолее на една ваква провокација.

Затоа друштво, со оглед на тоа дека немате што паметно да кажете на темава, немојте да браните нешто кое и онака не сакаме ние фините македонци да го поврземе со фините албанци. Мене никој не може да ме убеди дека е тоа инсталација, плин, или некоја клуѓерка толку се запалила шо и конакот летнал у воздух.

Ќе се видиме ние набргу со радикализам на форумот... пак. А за во живо, се надевам дека на некој ќе му текне да си ги повлече и заузда љангарите. Стоки едни ненаситни.

Го знаете вицот кога на човекот му паднале панталоните а стоел позади коза? Кога влегол комшијата му одговорил: „Што и да ти кажам, нема да ми веруваш...“
Она за кое треба да се запрашаат сите Албанци во моментов е: „Зошто толку малку треба вината да им се припише ним?“
Се губи доверба и оставаат простор за такви помисли.

Јас не обвинувам што луѓето толку емотивно реагираат за нешто што стои како храм со векови; последниве денови е создадена атмосфера за такви инсинуации.

Време е да подзастанеме и да се запрашаме каде не води сето тоа...

Со сета почит до моите добри пријатели албанци на форумот но...

Бидејќи не сум дете, и владата не ме ебе секој ден па да не ми треба секс, само ќе кажам на кратко дека дури и јас сум на работ на нервите и кој и да е оној кој подготвува вакво сценарио навистина е луд. Има илјадници други начини да се испровоцира конфликт, ама ова е навистина еден оригинален, и морам да признаам дека тешко е да одолее на една ваква провокација.

Затоа друштво, со оглед на тоа дека немате што паметно да кажете на темава, немојте да браните нешто кое и онака не сакаме ние фините македонци да го поврземе со фините албанци. Мене никој не може да ме убеди дека е тоа инсталација, плин, или некоја клуѓерка толку се запалила шо и конакот летнал у воздух.

Ќе се видиме ние набргу со радикализам на форумот... пак. А за во живо, се надевам дека на некој ќе му текне да си ги повлече и заузда љангарите. Стоки едни ненаситни.
I JAS istoto go mislam inkau se poznava deka si komita a pro4itav deka nemalo da drzat protest pa ke vidime za nekoj saat:)

Воопшто не ми е верно ова шо го објавија на сите медиуми , т.е. дека пожарот настанал поради застарена електрична инталација дрн дрн јариња...драпај си таквото е таа информација...како така баш сега да се случи дефект во инсталацијата , а да не зборувам за вчерашните протести на Албанците во Тетово и за извиците “Јован Бигорски е Албанец“ ...нешто овде смрди и тоа многу...јасно ми е мене дека државава и медиумите не сакаат да разгоруваат страсти со тоа шо ќе ја кажат вистината за пожарот , но факт е дека најголем дел од луѓето нема ( и не треба ) да веруваат во информацијата за причината на пожарот...значи пак доаѓаме на истото...луѓето веќе си знаат дека пожарот е подметнат и јасно им е кој е тој шо го подметнал...никогаш не сум верувал во случајности а поготово не сега за случајов со пожарот после се шо се случи минатава недела.

Навистина огромна штета е ова, не сакам ни да помислам на можните причини кои доведоа до ова...

ako policiskite edinici koi napravile uvid na mesto,ja branat vistinata,kako sto pretendirate,togas stvarno treba de prevzemete nesto.Aj ne tropajte gluposti,ccc za zalenje ste

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom