Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Според Канал 5 вика дека неправилната инсталација е причина за пожарот :(

A moze i nasi go zapalile za da moze i natamu da eskaliraat sostojbite do onaa mera do koja ke se postigne negativna ocenka i odlaganje na pocetokot na pregovori za EU koi ntw ne odgovaraT da pocnat za politickata elite
vo RM bidejki ako se otpocne zo pregovori ke ima
se pomalku moznosti za licni bogatenja i malverzacii poradi nadzorot pri implementacijata na reformskite procesi.
Mozebi e se ova smisleno scenario kako sto beze i fingiran konfliktot vo 2001 so cel
da se smeni politickata garnitura na vlast!
Kaj nas nisto ne e etnicki motivirano, se e glad za vlast i mokj!

Во Битола е пронајдено знаме полузапалено Македонско!

Замисли Битолчани-Албанци да палат Македонско знаме, и тоа до полу, за да се знае дека е запалено, за да егзалтира бес кај доминантното население, Македонци.

Ја мислам дека ова некој намерно го запалил, некој не-Албанец! Албанците имаат лошо искуство во Битола со тоа палењата. Некој си игра дрн дупка со луѓето, арно ние сме свесни и не си играме дрн дупка како нив.

„Јован Бигорски е Албанец“
Со овие пароли невладината „Илирикум Либертас“, Студентскиот парламент на ДУТ и Унијата на студентите на Штуловиот универзитет, денеска во Тетово се ситеа на пожарот во манастирот.

само мала забелешка...

1.како се запалиле каблите во време кога електричната активност била сведена на НУЛА. односно немало оптоварување.

2.како се запалиле баш кај резервоарот за нафта, резрворатот се заплил, од таму ли поминувале...се здтка мвр во објаснувањето

3.Тајминг...4.00 - 5.00 часот е време познато како време на спиење..односно организмот на секој човек инеговата будност и спремност е сведена на нула. сите акции и упади најчесто се вршат во овој период.

4.политичката коинциденција не треба да ја коментирам...се подразбира.

Немојте со претпоставки.

Да почекаме да кажат надлежните, што се случило и како се случило.

Албанец не ПАЛИ, туку бомбардира, гранатира. Кукавички други палат.

.

Сардисале, сардисале,Лешочкиот манастир,сардисале, сардисале,арнаути слатинчани.Сардисале, сардисале,арнаути слатинчани. Абре попе егуменекаде ти се комититеабре попе егуменекаде ти се комитите. Абре паша кузум паша,јас комити не познавам,а бре паша кузум пашајас комити не познавам. Се налутил турскиот паша,го запалил манастиротСе налутил Гоце Делчев,ја запалил џамијата.

Фокус на темата?

Прво резервоар експлодирал, после инсталации...кого прават морон, апла е работава.
И може да си глумиме фини дечки, као ќе чекаме официјални извештаи...али се знае какви ќе бидат тие извештаи и се знае дека е јасно ко ден кој го запали манастирот.

Тргна со горењето..Ќе биде фешта.

А денеска албанските демонстранти во Тетово извикувале “Смрт за каурите“ (каур е термин употребуван од турците и потурчењаците за сите христијани) и чудно, во истиот ден “се запали“ христијанскиот манастир Св. Јован Бигорски.

Од вестите на А1
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114364
„Јован Бигорски е Албанец“, „Вештачка нација“, „Смрт за каури“, „Вратете се во вашата татковина позади Карпатите“, „Илирида“.
Со овие пароли невладината „Илирикум Либертас“, Студентскиот парламент на ДУТ и Унијата на студентите на Штуловиот универзитет, денеска во Тетово протестираа со барање Македонската енциклопедија да се повлече.

Како и со сите фолс-флег финти така и со оваа...
Ако пуштија јадица во вода не трчајте да ве уловат...
Полека малку...

Се игра со емоции на луѓе, намерно и тенденциозно.
Се игра со нешто свето.
И протетсите во Тетово не одат во прилог.

Уште кога почнаа медумскине курви како Гелевски, Геровски и остали да гракаат за случајов, јасно ми беше дека вештачки се пумпа ситуацијава.
Всушност, смешна беше целата провидност на пропагандната машинерија.
Али, сеа почна да се иде и некако предалеку.

Сардисале, сардисале,Лешочкиот манастир,сардисале, сардисале,арнаути слатинчани.Сардисале, сардисале,арнаути слатинчани. Абре попе егуменекаде ти се комититеабре попе егуменекаде ти се комитите. Абре паша кузум паша,јас комити не познавам,а бре паша кузум пашајас комити не познавам. Се налутил турскиот паша,го запалил манастиротСе налутил Гоце Делчев,ја запалил џамијата.

Да, 2001 година, ТНТ на кило!

Секој си остава свој потпис на делото негово!

Македонците оставија потпис дека се способни да палат, куиќи, викендички, верски објекти... Значи Арнаутите гранатираат, а Македонците ПАЛАТ.

Најс логик.

Се игра со нешто свето.

Уште кога почнаа медумскине курви како Гелевски, Геровски и остали да гракаат за случајов, јасно ми беше дека вештачки се пумпа ситуацијава.

Jebiga, za zal, kon nisto arno ne vodi eskalacija na nestata!
Osobeno pumpanjeto od strana na "dobronamernicite"!

Само што кажаат на Канал5....Бигорски не бил осигуран....
Една теорија падна во вода....

Се игра со нешто свето.

Потполно се согласувам, некако многу набрзина се разгоре целата работа, според мене реакцијата што ќе дојде од надвор (НАТО, ЕУ) во голема мера ќе покажи како ќе се одвива целата ситуација, дали ќе ги повикаат Албанските лидери на партии на една посета во нивните амбасади и ќе им кажат малку да ја спуштат топката или ќе си молчат и ќе тргаат сеир од страна. Втората варијатна ама ич не ми се допаѓа.

Се убедувам себеси дека стварно е од инсталацијата предизвикан пожарот ама се некако не ми е верно. Во секој случај со библиотеката се изгубени многу ракописи, Македонија изгуби значајно и неповратливо богатсво(се разбира она што неможе да се купи со пари), манастирот сигурно ќе се обнови и тоа по моја претпоставка во многу брзо време, само да не отиде ова поигрување со страстите на луѓето предалеку сепак се чепка кај што најмногу боли-верата.

Срце ме заболе кога ги видов конаците уништени :( . Aма ајде ќе си го направиме пак исто како Лешок , ќе блесне со сиот свој сјај повторно и Свети Јован Бигорски повторно ќе биде бисер на Реканскиот Крај .

Се убедувам себеси дека стварно е од инсталацијата предизвикан пожарот ама се некако не ми е верно. Во секој случај со библиотеката се изгубени многу ракописи, Македонија изгуби значајно и неповратливо богатсво(се разбира она што неможе да се купи со пари), манастирот сигурно ќе се обнови и тоа по моја претпоставка во многу брзо време, само да не отиде ова поигрување со страстите на луѓето предалеку сепак се чепка кај што најмногу боли-верата.

Уф девојко не знаеш и јас колку се убедувам себеси дали е од инсталацијата како што е изјавено на вестите,но не ми се верува воопшто да е така.
Македонцки убаво пиша погоре,ништо чудно да е подметнат од планинарите,добро знаете за кој говорам.

И уште едно не ми е јасно и никако не можам да го сварам :(
Како во 4 часот и 30 минути гореше Свети Јован Бигорски,никој ништо не знаеше се до сабајлето кога беше кажано на вестите,а протестантите успеаа да го умешаат и него,дека бил албанец.
Некако ми нема логика,се ми се чини како да знаеле што ке се деси,како ке биде што ке биде и ајде и светецот Јован Бигорски го умешаа...

Нема ништо постаро албанско во западна македонија! тоа албанците добро го знаат! Не е случајно што прво на мета им се црквите и гробиштата стари илјадници години!
Многу пробале да го избришат македонскиот народ, уште од римското царство па наваму.
Да не зборуваме за грците кои од корен избришаа се македонско во егејска, албанците од нив учат!

Тие што го запалиле да им умре цела фамилија пред очи.Пи*ки од кај баш на протестот во Тетово за Бигорски пишувало а не го запалиле они.

Инаку ова ли изгорело-

DSC01521.JPG

????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom