Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Јако,јако

Step 1-Палење и негирање на знаме нација
Step 2-Палење на историја
Step 3-Ке видеме у теко на оваа/другата недела

Може ли еднаш да почекаме што ќе биде званично соопштение пред да забегаме со теории на заговор?
Не знам што е толку чудно ако причината е електрична инсталација?

Да, секад може да се правиме коректни со сила.

Преку све од коректност.
Еве како го папаме.

Така ни треба, ако е.

Во Јован Бигорски "врие" нарко зависници од цела Македонија, кои се на рехабилитација таму. Не е чудно истите НЕНАМЕРНО да погрешиле нешто. Брат ми беше таму месец дена, и сега баш ми кажа дека со плин се работело.
Такоџер, не е чудно.

Да го пукаш дома! Тука ние не сакаме да го пукаме.

И да го подметнал некој нарко зависник сигурно бил Албанец, а сега на протестиве од тетово глеај Јован БИгорски е албанија прво реченицава нема смисла пошто албанците се НАЈнеписмениот народ. Мириса на војна која ако избие гадно ќе ја изгубите...(за шќиптариве)

Ви спремаат нова војна...ако, ако... за лоботомирани овци секогаш има занимација...
Колку да не ви е досадно,политичарите и бизнис елитата мислат на вас...
Да знаете само колку ве обожаваат...

Нема што да се пука!

На кој му се пука, нека земе дома и нека пука, тука не!

Како што кажав, поради невнимание на некои нарко-зависници кои кризираат и не знаат кај тераат во тие моменти, можно е да се случило нештото.

Најмногу за ова треба да жалат наркозависниците, нема кај да тераат. Фала Богу, на крај што не е запалена и Црквата, која е преубава.
Не можеш да осудуваш нарко зависници за пожарот без конкретни докази и сознанија...да почекаме со истрагата :toe:

It smeels me on a big war.ИДиоти глупи со кој памет го направила ова?

Поради големата трагедија која се случи изутринава на ден 30-09-2009 година (црковен празник:+Св.мч-чка ВЕРА,НАДЕЖ,ЉУБОВ и мајка им СОФИЈА) во пожар изгоре стариот конак од Бигорскиот Манастир посветен на Св.Јован Крстител.
Се молат сите луѓе да ја покажат сета своја ЉУБОВ,ЧОВЕЧНОСТ И ДОБРИНА, како би помогнале за возобновување и повторна изградба на манастирските конаци.
Сите донации се добредојдени на жиро сметката на манастирот: ж-сметка: 500-000000-3835-65 Стопанска банка А.Д.Битола
Извор:

На тој шо го запалил,се најмило да му изгори пред очи.

Луѓе знам дека ви е досадно и дека патите од разни болки ама земете воздух,направете еден чекор наназад и сетете се на војната 2001,на војните на просторите на нашата бивша и непрежалена држава или по рандом избор на било која војна шо ќе ви текни...

Остајте ги овај пат политичарите и елитата да застанат во првите борбени редови со пушка во рака.И така тие ќе имаат ќар од целото срање,а не вие.Ако облечат униформа и стават пушка на рамо и одат во борба следете ги океј.
Ако не одат,баталете...сексајте се,пијанчете се,глупирајте се само не гинете за нив.Не за друго,не вреди.

Да даде господ децата оправдание за школо од кај Жан Митрев да им вадат ебати гнасите пу јазк.

Kontrola so obvinuvanjata!
Ajde, fokus nA temata!
Фокус на темата?

Прво резервоар експлодирал, после инсталации...кого прават морон, апла е работава.
И може да си глумиме фини дечки, као ќе чекаме официјални извештаи...али се знае какви ќе бидат тие извештаи и се знае дека е јасно ко ден кој го запали манастирот.

Тргна со горењето..Ќе биде фешта.

Фокус на темата?

Прво резервоар експлодирал, после инсталации...кого прават морон, апла е работава.
И може да си глумиме фини дечки, као ќе чекаме официјални извештаи...али се знае какви ќе бидат тие извештаи и се знае дека е јасно ко ден кој го запали манастирот.

Тргна со горењето..Ќе биде фешта.

А денеска албанските демонстранти во Тетово извикувале “Смрт за каурите“ (каур е термин употребуван од турците и потурчењаците за сите христијани) и чудно, во истиот ден “се запали“ христијанскиот манастир Св. Јован Бигорски.

Од вестите на А1
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114364
„Јован Бигорски е Албанец“, „Вештачка нација“, „Смрт за каури“, „Вратете се во вашата татковина позади Карпатите“, „Илирида“.
Со овие пароли невладината „Илирикум Либертас“, Студентскиот парламент на ДУТ и Унијата на студентите на Штуловиот универзитет, денеска во Тетово протестираа со барање Македонската енциклопедија да се повлече.

Немојте со претпоставки.

Да почекаме да кажат надлежните, што се случило и како се случило.

Албанец не ПАЛИ, туку бомбардира, гранатира. Кукавички други палат.

„Јован Бигорски е Албанец“,

Уште една причина да не го палат албанците. :smir:

Не можеш да осудуваш нарко зависници за пожарот без конкретни докази и сознанија...да почекаме со истрагата :toe:

Паметно кажа.

А земајќи во предвид дека брат ми таму беше извесен период, не треба да јадам многу, да не ми дојде помилиција дома. Правилен пост.

А ваквите реакции се исти како оние после падот на Хеликоптерот, коа за саат време се накуцаа 30 страни на една тема, каде најдрско и најсвесно се пљукаше по Албанците терористи, на крај испадна дека не е така.

Не ме чуди што рајата тоа го куца, ме чуди што тоа го куца некој, за кого сум се "сомневал" оти има малку појче ум.

ADA, moze i nasi go zapalile za da moze i natamu da eskaliraat sostojbite do onaa mera do koja ke se postigne negativna ocenka i odlaganje na pocetokot na pregovori za EU koi ntw ne odgovaraT da pocnat za politickata elite
vo RM bidejki ako se otpocne zo pregovori ke ima
se pomalku moznosti za licni bogatenja i malverzacii poradi nadzorot pri implementacijata na reformskite procesi.
Mozebi e se ova smisleno scenario kako sto beze i fingiran konfliktot vo 2001 so cel
da se smeni politickata garnitura na vlast!
Kaj nas nisto ne e etnicki motivirano, se e glad za vlast i mokj!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom