3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Ако воопшто биде неизвесно првенството до тогаш.Доста бегаме....

--- надополнето ---

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Па ќе си замине ,што сееш тоа и жнееш.Ама од овде ќе одат полно навивачи,за разлика од вас...
Кај нас е во тек јаболкоберот :) како прво... како второ од полиција се јавиле да предупредат да не доаѓаат наши навивачи... а ако е за мерење на кого - колкав му е :) мислам дека полицијата ќе има полни раце работа тука

--- надополнето ---

^ Ако воопшто биде неизвесно првенството до тогаш.Доста бегаме....

--- надополнето ---

:wink: има доста препреки по пат... не верував ни јас во тоа што се и како може да се испречи ама ќе се :)

M

Mario Gómez

Гостин
Абе ебате третата лига, скоро 2000 навивачи и тука стаиле двајца полицајци кои си го ладат и ги пцујат судиите. Незнам ни ја зошо отидов да гледам, жал ми падна за овие Подмочани, ем храбро се бореа ем накрај изгубија и плус ги начукаја. Стварно згаден сум од однесувањето на одредена група ултраши во Македонија, имаше фрлање со камења по судии, пцуење по судиите и противничките играчи и непристојни извици како " одите берите јаболка", само стандард кај нас нема навредливо скандирање против македонците, пошто мешан е клубот.

Во третиве лиги ништо не се знае, едвај се решава судијата да даде жолт картон и тоа 1жолт=3 клоци и два шамара, нема полиција што би го заштитила судијата ако суди против домаќинот и нема делегати на ФФМ кои би ги казниле играчите за неспортски потези.

Мада не би било лошо Кораб да напредува во втора лига и таму да игра со Вардар на пример. Возбудливо ќе е. :)

Еве некои сликички од вчера. ;)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ke se otkazat od setanje po gradovite posto do togas ke vi begame 5 boda sega gubite dve so red vo kravari i pitu guli do kraj nema kade da zagubime nie i pred vas so eden ke zavrsime

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Боби[Мкд];3826286 напиша:
Стварно згаден сум од однесувањето на одредена група ултраши во Македонија, имаше фрлање со камења по судии, пцуење по судиите и противничките играчи и непристојни извици како " одите берите јаболка", само стандард кај нас нема навредливо скандирање против македонците, пошто мешан е клубот.
Алооо неможеш секој "навивач" да го нарекуваш ултраС!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Крајно груб,и не фер фудбал се игра барем во третиве лиги,до негде и во вторите.Квалитетот настрана ама барем овие нешта треба да се подобрат.Нит судиите,нит гостинските играчи не се заштитени.Нема никаква делегација присутна од ФФМ и од тука нема ни казни ни било каков ред.Од овие категории треба подобрува од корен па се до првата лига.А ние ги бараме грешките во репрезентацијата.

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
кога игра фк Рудар од Пробиштип на домашен терен секогаш има делегати

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
50 % od mojata pretpostavka e ostvarena korab izgubi vo kravari so 5 vo mrezata na red e vo krusevo da izgubi zgora na toa uste poloso za niv e toa sto ekipata na f.k iskra od moroista e diskvalikuvana od natamosnoto igranje i site koi pobedija so iskra im se kratat po 3 boda podmocani zagubi 1 kolo vo moroista taka da sme kjar so toa sto na korab mu se brisat trite boda od niv a nie i onaka gi nemame pa taka da sega bodovnoto saldo na korab e 21 so 11 natprevari a nie imame 19 so 10 natprevari po sto veke ako do kraj pobeduvame ke zavrsime so 1 pred niv , isto taka ekipata na radolista poradi dolg kon ofs oh najverovatno ke bide isklucena od ligava toa e uste edno olesnuvanje da ne mora da igrame sega so niv vo gosti ke vidime sepak nivata e dolga za oranje

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Разбери дека све е наместено во третиве лиги.Што викаат старите:како што ти свират така и ќе играш.И овде ти е тоа само што по друг начин.Кој има најголем буџет оваа сезона тој и ќе биде второлигаш.Не знам кај вас како е работата,но КОраб оваа година има пари.А за квалитет ви признавам не бевте лоши ве видов,но ептен детска екипа имате,не знам колку ќе издржат на гостувањата.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Колку ви платија Кравари за да му ја дадете да не знаеш?

Јас ја гледав утакмицата... прво полувреме Кораб беше стварно многу подобар од Кравари и 2 пати водеше. За 2:2 досуден беше непостоечки пенал за Кравари. Второ полувреме Кораб едноставно не играа. Само онака по малку си трчкараа низ теренот и ништо повеќе.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Чоек во градов се крена невидена еуфорија,и сите знаат дека се е готово т.е дека влагаме во втора.За вчерашниот не знам,ама знам за други кои ги наместија.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
^ Чоек во градов се крена невидена еуфорија,и сите знаат дека се е готово т.е дека влагаме во втора.За вчерашниот не знам,ама знам за други кои ги наместија.
da ne namestija kako so bair samo koga ti rece deka ako imase kladilnica so tretive ligi deka ke gi klajs site pari pa na kraj jadovte po kapa makar da e i nereseno , nema kade da begate sega so mislea korabi nema da dojdat vo resen ke dojdat i toa dva pati kaj prespa i podmocani em kjotek em po poraz ke jajte istoto i na prespa im go napravile koga tie bea nagosti kaj vas vo debar pa sega ne znam koj kogo ke vlece za usi, decata koi igrat vo podmocani zaedno se veke 4-5 godini so mali isklucoci i ako ne sme najdobra ama sme naj borbenata ekipa vo jugoistok nikade ne se plasime segde ne mavaat a doma nikoj ne se pozalil od nas redosledno na domasen teren nemame poraz poveke od edna god so isklucok na natprevarot so prespa lanskata prolet na koj i onaka bevme gosti ali igrame na isti stadion ovagodina igrame podobro pobeduvame i na gosti navistina ima ambicija za vtora liga toa ne e tajna nitu za nas nitu za nasite protivnici kade i da odime na gosti igraat protiv nas so pogolema zelba igracite vo protivnickite ekipi sakajki da se pokazat za da eventualno nie da sakame da gi zememe vo nasiot klub toa e eden nas golem problem a i doblest sega site sakaat da igraat za fk podmocani zosto?$$$$$haha normalno$$$$

--- надополнето ---

so namesti korabi be sto plati 1000 e vo vardino nisto drugo mozda i moroista ama ne veruvam nigde ne plati i nigde ne namesti na drugo mesto tri sezoni na mrava ne gazea fino gi precekuvaa site ekipi igraa fer i korekno ovaa godina ne mozea da odoleat na predizvikot pokraj eden demuliran karaorman i preslabi prespa i pitu guli tie se edinsvenite koi mozat da kjarat golemo ime e korabi za mak fudbalot no ponekogas ke se najde nekoja ekipa kako podmocani ohrid lote koja bez imig bez ime ke trgne vo pohod i ke go osvoi toa e drugarce zlatko i use nesto da sum jas na tvoe mesto nikogas ne bi navival za nekoi koi aplaudiraa posle skandiranjeto na publikata za golema albanija koi velicea iminja na "borci za covekovi prava "jas da bev kako tebe nikogas nemase da posetam natprevar na korabi na koj skandiraaa tebe i mene da ne istrebat

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.968
Поени од реакции
73.939
Се напалив :)
Кога играте со Кораб дома би сакал да дојдам :icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom