За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Ја еднаш пробав со машинка и се исфрлив. Со брич неам мука. Иапк ќе да е тоа индивидуално.

И ја пробав еднаш пред 5 години со машинка од дедо ми (чехословачка, стара преку 25 години) и бев ко недобричен. Али, технологија иде непред! : )

А пред жилетот, кромањонците којзнае шо си викале, ваљда "секира си е секира, па и од камен да е"! : )

Мистичен мислам дека можам да ти помогнам.

Јас како човек на форумов иако сеуште млад имам најголем просек на бричено влакно на саат. Ја бричам главата секој трети ден. СУм се бричел со машинки за бричење, со бикчиња, со Сензор Ексел, со МАСН 3 и со оној берберски што го викате за дерење кожа.

СУм користе машинки со 2 ножа и со цел нож. Машинките се попрактични и помалку време ке изгубиш. Ама ако купуваш машинка а имаш јака и ли густа брада купи со три ножа. Земав од еден другар и ја пробав, незнаеш со каква леснотија се средив. Ако не тие ни густа ни јака со два ножа земи, нема да згрешиш.

Јас сеа се бричам со тој берберскиот брич и најдобар ми е. МАСН 3 ми остава влакненца а тој не. Ама тој остава траги од крв понекогаш :)

so ke mi se najde, inace poveke wilkinson, a otkazam od kolonska voda, stavuvam eclat aftershave kremce na lice top e

Од 1 година средно користам Жилет Сензор-Ексел, освен во војска коа користеф бикчиња од Жилет некојси Блу2 или слично, користеф и едни НоНејм бикчиња ама масакр беше со нив. Машинка сеуште не сум пробал. Не ми се даваат пари за такво орудие. Се навикнаф на крај на бањање да мавнам и бричење понекогаш.

Шо ве глеам чудни, машинки, скапи бричови, лосиони. Јас лично користам паста за бричење која се размачкува со четка (со no-name влакна :) ) а некогаш кога немам паста може и со сапун да се избричам, бричови користам од тие ефтините бигчиња за 15 денари, а после бричење користам чист алкохол 75% (пече, дезинфицира, освежува и се ветрее за 5 минути) :).

Некој од поновите членови да си каже?
Брич или машинка?:icon_lol::icon_lol:

Сакам некој да ми каже дали жилетите на Power Mach3 пасуваат на дршката од Mach3. За бричењето? Користам неколку години Mach3 и е супер, секогаш се бричам контра, два пати недело. Кога е порасната брадата повеќе бричењето е супер и не се сечиш, макар што минимално се сечам со Mach3, али сега сакам да пробам Power Mach3 да видам што разлика има. И скоро секогаш темпирам бричење после туширање кога кожата е омекната. Ми се има случено два пати следнава ситуација: На стан кај една другарка седев, сакам да се бричам и немам пена, не сакав со сапун и ми текна да земам маргарин:) се намачкав со него на цело лице, немате појма какво мазно бричење сум имал, а кожата после тоа е....незнам, пробајте барем еднаш:) нема шанси да се пресечиш. И тоа го имам направено и уште еднаш со маргарин:) Сега газете се од смеење, али тоа е тоа:).

машинка дефинитивно ... веќе една година со машинка се бричам, поекономично е не морам секој 2 ден да купвам жилети и пена за бричење

Има некој искуство со ова колку траат или така е наведено на самиот производ
пер...Кога го пишал мистичен постот??
> 12-10-05, 18:10
No further questions your honor...i rest my case..

blade1.jpg

Нема конкуренција:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom