a nekoj ako saka da prate link od muzikata od filmo
Не мислам дека треба да се биде пионер по секоја цена, оваа синхронизација е тотално аматерска, се намалува општиот тон кога зборуват глумците. Јас сум живеела во Германија, таму се исти германската и англиската верзија. Еден германски глас со години го синхронизира истиот филмски глумец, а оваа е сосем нешто друго. Многу ми пречи, и покрај тоа што многумина велат дека серијата е ок, јас неможам да ја гледам бидејки ме заморува.
Турскиот е многу убав јазик, барем мене ми се бендисува кога го слушам.
Башка вака се губи и она што еден филм треба да го донесе -културата и традицијата преку јазикот и говорот. Затоа и не ми се свиѓа овој пристап, како за овој филм, така и за сите други каде е синхронизирано на друг јазик од оригиналниот. Не се доловува нешто кое режисерот и останата екипа го замислувале и стварале со одреден пристап, постапка и цел.
Кои сме тоа ние македонците, а што си ти. Да јас сум Македонка и се гордеам со тоа, ама тоа нема врска со синхронизацијата. Мене ми пречи и не ја гледам серијата, и имам право да го кажам тоа, а дали ке направат или не македоска серија исто така нема врска со темата.Ako te zamoruva ne moras da ja gledas nikoj ne te tera so sila..btw za site zboram .. ne vi cinela vaka onaka ... Cim ste pameten narod (makedoncite) aJDe vie naprajte edna serija ??? pa da ja gleda cela makedonija i cel svet ? za nisto ne ve biva samo znaete da treskate zeleni ... ovaa e edna od mnogute serii,ne e nesto naj naj ali pominuva ...nasite glumci se potrudile kolku tolku da bide ok ... I uste ednas kje kazam Naprajte Serija da gledame !!
И јас целосно се сложувам.Се сложувам
Ќе бидете маѓепсани од ликовите и приказната која ќе ве остави без здив.