Bin bir gece - Илјада и една ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо wow па да биде во прајм тајм, просечна љубовна приказна која зафаќа време од 2 саати и како што кажавте, треба американските серии да ги стават место оваа

Ама изгледа нашиот народ повеке сака вакви лимунади, отколку амерички серии.

Серијава има 1001 епизода :nesvest:...па ќе заборавиш бе кога почнала :toe: ама кој си сака може да си ја гледа :smir:

Има 90 епизоди :)
Мене ми кажаа кога ја давале во Турција имало 1001 епизода така да :toe: ако збориме за таа што е синхронизирана на македонски...:toe:

Ја гледав до 20 епизода, навистина прекрасна серија

Серијата сама по себе може би била интересна кога не би било синхронизирано.Премногу добро ми е јасно дека така е поефтино да биде синхронизирано но сепак премногу дистрактира-посебно кога има 4 гласа преку сила кој ги синхронизираат сите 100 ликови во серијата.
Најубаво е превод дол, бидејќи е факт дека синхронизаторите не можат толку да го доловат чувството како самите актери.А и плус можеш нешто од нешто од јазикот да научиш:smir:

Da e sinhronizacijata kako na RTL II ok. Ama ovaa e losha, go rasipuva filmot. Premnogu pauzi, prebrzo procitan tekst, duri ne se koregirale.

Серијата трвдам дека ќе беше популарна и погледана доколку не беше синхронизирана. Вака многумина од старт се откажуваат од гледање синхронизирана серија во прајм тајм, па останува само за баби и дедовци над 80 години кои имаат проблеми со читањето на текстот.
Плус со синхронизацијата не се доловуваат моменти како извици, воздишки, плачење, смеење, бакнување итн.

Мислам дека сакаат да не отупат со синхронизацијава, хаха. Искрено, кај што синхронизациите не чинат според мене и на некои далеку поразвиени телевизии од нашите (ништо не може да ги замени оригиналните гласови) али ова е чиста перверзија. Полошо нешто не можело да им текне.

Секој си има право на сопствено мислење и мислам дека серијата е убаво сихронизирана барем ако не друго се обидуваат нешто да воведат.Ако имам замерка тоа е дека глвната хероина колку што приметив е позитивна личност,а честа да ја сихронизира и ја дале на Јелена Жугич која според мене повеќе би и годело да сихронизира негативен лик,бидејќи гласот и е премногу остар.Мислам дека не треба се што е пионерско и македонско да се исплука

Мене ми се допаѓа серијава, во последно време една од ретките серии кои го задржале моето внимание. Не ми смета што е синхронизирана, напротив баш ми е кул тоа :)
Бтв не ми се некако верува дека ќе има 90 епизоди, како што се одвиваат брзо работите, мислев уште 2-3 епизоди и ќе заврши:toe:

Секој си има право на сопствено мислење и мислам дека серијата е убаво сихронизирана барем ако не друго се обидуваат нешто да воведат.Ако имам замерка тоа е дека глвната хероина колку што приметив е позитивна личност,а честа да ја сихронизира и ја дале на Јелена Жугич која според мене повеќе би и годело да сихронизира негативен лик,бидејќи гласот и е премногу остар.Мислам дека не треба се што е пионерско и македонско да се исплука
Не мислам дека треба да се биде пионер по секоја цена, оваа синхронизација е тотално аматерска, се намалува општиот тон кога зборуват глумците. Јас сум живеела во Германија, таму се исти германската и англиската верзија. Еден германски глас со години го синхронизира истиот филмски глумец, а оваа е сосем нешто друго. Многу ми пречи, и покрај тоа што многумина велат дека серијата е ок, јас неможам да ја гледам бидејки ме заморува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom