Тоа е, али не треба вината на докторите да се префрлува туку на Анчелоти и неговите филозофски работи каде велеше дека со играчите од академија можел да ја одбрани титулата..
Шо е крив Ачелоти шо докторите на Челзи прават катастрофални превиди, и потоа се чудат ко шо вика Бенајун?
^ Па искрено не ни вреди повеќе од 5 мил Бенајун..............колку што разбрав се повредил околу 6 месеци а,па значи ќе се освежите во Јануари со некој добар плеј.
Како заклучи дека во јануари ќе се освежиме со некој добар плеј? Јас то никако не можам да го видам, ме интересира како ти го гледаш то? :raz:
А,Анчелоти викаше дека не ни биле потребни повеќе играчи,ќе ги форсирал младите.Јас сакам да ги форсира,ама не можат младите да играат 90 минути,јако темпо против Манчестер,Барселона,Реал итн.
Па викаше бе, аман, бетар од англискине новинари си.
Прво, човекот не е менаџер, туку тренер на Челзи. На Челзи да му требаше менаџер, Мурињо немаше да си оди.
Второ, никогаш нема да излези пред медиуми и да јади гомна за се шо треба и не треба ко Мурињо, и ко шо реков претходно, за таква персона да требаше, Мурињо немаше да замини.
Трето, следствено од првиве две, Анчелоти ќе работи со то шо го има, пошто тој е тренер, а не менаџер, и колку и да лај тој шкотот шкрт од директор дека Анчелоти треба да кажи, едноставно не е така.
А зошто мислиш дека Анчелоти е крив за неносењето на нови играчи ? Како што памтам јас по на Фантом муабетите и по неговите објави дека, Челзи е сит за нови големи трансфери ( затоа што нејќе повеќе да даваат астрономски цифри ) и целата политика и идеја на клубот за нови играчи ја пренасочуваат кон вадење на таленти од академијата. Зарем мислиш дека има тренер кој не би сакал да донесе некој играч што ќе му биде од голема корист ?
Челзи не е сит за нови големи трансфери, ни пак целта е вадење нови играчи од академијата (да се мочам во Арнесен, со извинение) - едноставно, Челзи нема пари за нови трансфери. Оти нема? Нека се смеат пак сега „овдешниве“, па и смешно е искрено, ама парите ги „изедоа“ Тери и Дрогба. И уште ги јадат.
Затоа што не се бореше да се донесат квалитетни засилувања во лето кои ќе можат да играат кога ќе бидеме во ваква ситуација.А тој изјавуваше дека нема потреба од нови засилувања, потребно е да се намали старосната граница.
Со кого да се бори? Со Абрамович?
Никогаш не рекол дека е потребно да се намали старосната граница, се шо тој велел, вели и ќе вели и во иднина е дека „е задоволен од квалитетите на неговите играчи“ - колку и да е досадна и дипломатска фраза, од него то ќе слушниме во секоја прилика, дури и кога нов играч ќе биди пред потпис со Челзи.
Ја знајме, одлична е, мотив плус зошто Челзи е мојот клуб.
--- надополнето ---
И сепак ме изненадија, се потрошиле пари на ново засилување, ако можи ова да се наречи така....
http://www.chelseafanatic.com/2010/10/chelsea-sign-northamptons-11-year-old.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ChelseaFanatic+%28Chelsea+Fanatic%29&utm_content=FaceBook
Да не беше трагично, ќе беше смешно. А не дека и вака не е... :icon_bigg
--- надополнето ---
http://www.bettingpro.com/category/Football/11-year-old-Michael-Gyasi-set-to-star-for-Chelsea-2010101400221/
Ladbrokes latest betting
50/1 Michael Gyasi to play for the Chelsea 1st team by 2015
(Premier League, FA Cup, League Cup, Champions League, Europa League only)
100/1 Michael Gyasi to be top Premier League goalscorer before 2020
:pos2: