Носете се упиздаливиматерин копилина едни преплатени! На чело со Анчелоти. Абе шо ќе беше тоа да се протрчало, бар малку!
Жирков да ми е здрав и жив, посилно да го мавнеше овај главучов глуп.
:violent1::violent1::violent1::violent1::violent1:
Дур до Лонддон се слушна бем му матер! :icon_mrgr
Со полно внимание гледав на телевезија, јасно, не на стрим, и можам да кажам дека се растрчаа второ полувреме, особено со чудните поместувања со влегувањето на Стуриџ кој отиде лево крило, Просечко десно, Балак назад, Лампард и Џо централно напаѓаа, Дрогба најистурен.
Што кој кур изиграва овој жабаров.На клупа ги има Кол и Бане,а прв тим играат рускиот Бекам,и португалскиот...нема за него,тој си е прича сама за себе...Фереира..
Жирков не ми го чепкај, само средина да заигра, ќе тргни работата. За Фереира, па асистираше за голот на Фулам, нели рековме асистенција или гол? :icon_mrgr
ЛЕЛЕЛЕ !! не видов дека денеска сме играле,се си мислев јас дека утре,фала богу ги тепавме овие,ај ако сака некој објективно нека напиши како игравме и дали заслуживме да тепам и се разбира жирков и чеџ дали играа добро????
:salut:
Жирков релативно добро, се гледа дека е за средина, не за одбрана. Околу Чех, многу лоша комуникација во одбраната воопшто, инаку не беа кизнеј колку лоши, пошто немаа ни работа. Веројатно Карваљо е за непрелазна, ама ај.
Gi nemav gledano Chelsea od mnogu odamna , posledna bese so Arsenal na gosti, i bas ete srekja Yo Blow ( fala drugarce ) mi dade link pa gi fativ od 2ro poluvreme i bas prijatno me iznenadija ( bidejki se iznacitav epten negativni komentari za igrata na Chelsea vo sto i vi veruvam ), dali seto toa se dolzi za otsustvoto na Essien kujznae ubavo imase kazano Fantom deka nejkje da verue vo toa. No so Fulham konkretno utakmicava za prvo poluvreme neznam ne gledav ali za vtoro poluvreme igrase samo edna ekipa a toa bese Chelsea i zasluzija da pobedat zosto ja imaa topkata vo nivni noze i dominiraa na sekoj del od terenot vo nekolku zbora cela ekipa si ja zavrsi rabotata fantasticno. Se gledase deka Fulham bese dojden deneska na Stamford da ne igra fudbal sto bi rekol Wenger.
sry za font-ot , ali nesto iam problem so mkd font's. :smir:
Есиен дава жештина на средината, одма ги притиска противниците, и во напад и во одбрана. Оби Микел е чудо пак, дур да прими топка, па дур да ја смири, па дур да се заврти.....и ако не му ја одземат, можи и ќе подај.
За да сватиш околу првото полувреме, доволно е да се види мојата реакција малку погоре во постов, такво нешто ретко ми се случува, и верувам дека и понатаму ќе се случува исклучително ретко.
Време е Тери да седне на клупа..
Затоа што последно време е тапа..можеби некој нема да се согласи,али не е во форма човекот..
Не е време, можи за мене е празноглав, ама поле постигнатите голој, кога Стуриџ од пола терен на двапати ја врати до Чех, Тери после секоја исфрлена топка при напад на Фулам ги бркаше сите до еден од 16-никот на Чех. Ми се чинеше како да е единствен кој, и покрај водството, ја сакаше топката (на што сведочат и излетите на 30 метри да пресечи топка ко Есиен) и посакуваше напад и гол. А таквото нешто јас многу го почитувам.
денес ни се случи среќа. бидна шо бидна. не треба да летаме после ова, оти играта ни е тиња. стариџ и бане ја живнаа играта.
не смее да се дозволи челзи да стане пензионерски клуб ко милан, треба млади свежи сили. некои играчи си го отслужија своето, не можат повеќе очигледно е.
мора млади да влезат во игра, а тери и карваљо да одморат некој меч и да размислат за својот придонес кон клубот. играта е нешто повеќе од исфрлање на топката во аут. тоа така не оди.
Денес ни се случи нешто на полувреме во соблекувалните што ги размрда, и две добри замени на Анчелоти. Јас не гледам среќа. Напротив, несреќа е што, рака на срце, одличниот удар на Просечко ја погоди само пречката.
Млади свежи сили, Стуриџ (чијшто шут требаше да влези денеска, одличен беше, шутот по кој дојде вториот наш гол) и овај Просечко шо се? Џо не е баш стар, Оби Микел, Иванович? Фали млад и борбен креативец, или напаѓач (кој може да се добие во Какута, сепак не сме најупатени ние. Малуда, Фереира, Деко - вишок. Балак, Белети, Карваљо - ќе се размисли. Ама тоа, в лето.
Карваљо ми застранува во последно време, а Тери, второво полувреме на ниво, не зафркавај. Сепак останува комуникацијата меѓу дефанзивата, кој и да игра (Белети или Брума сеедно), тоа е најважно.
И дај ебаго остај го Мурињо, јас стварно не разбирам шо му фали на Анчелоти. Мурињо, фала му, аплауз го дочека, најупешен тренер на Челзи воопшто....и толку. Тоа оди во историја, денес има нова реалност, нови моменти, со нов пристап, пред се во организациски поглед. И јас не гледам подобар од Анчелоти во моментов за местото кое тој го има моментално во Челзи.
Шо да ви кажам друго, многу тешка победа, вака или така, заслужена, барем за второто полувреме. Сепак би го одбележал следниов момент: на крајот на натпреваров, Дрогба (можи и Тери заедно со него, не знам) ги собра сите 11-мина тогаш присутни на теренот знајте онака, прегрнати во круг, и одржа скоро 2-минутен говор. Можите да замислите шо би рекол еден Дидие Дрогба кој сите добро го знајме после ваква победа во ваков момент, победа која го осигурува првото место на Челзи пред новата 2010 година, кога предстои период во кој него, стрелец на 19 гола досега, ќе го нема. Ништо чудо да продолжило и во соблекувалната.
Пошто јас сметам, ама мислам дека и е општо јасно на сите дека самодовербата на тимот беше многу падната и претставува врвен проблем, јасно ви е каков момент може да е ова.
П.С. : Дали сега е јасно колку само Бранислав Ивановиќ НЕМА ШАНСИ да биде пуштен во Реал или кај и да е?