Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Интересно, треба да упрчам 2894 денари, од кои 2708 денари се само царина! Ова се случува бидејќи од овој круг (3) со пакетот од САД доаѓа и фактура на која ја пишува цената на iPod- от во САД (150$). Минатите кругови немало фактура и затоа плаќале произволно од 300 до 1200 денари, а тие што не плаќале, пакетот не бил оцаринет, туку веднаш пратен до примачот... :smir:
Значи, 17 iPod-и што се стигнати во Скопје ќе не коштаат нешто помалку од 3000 денари!!!

Тоа ти е Македонија, тоа ти е служба која работи само за да ја исцеди и последната паричка од тебе! Срамота невидена!

Можам да замислам како им е на тие што имаат и по 3 акаунти во 3-тиот круг, аххх... сажаљавам...

ВО првиот круг и во вторипт пишуваше вредност на ајподот од 149 доалри.

Што можеме да направиме не е фер ова што ни го прават .

Rokerot

The Guitar Addict
Член од
30 април 2007
Мислења
218
Поени од реакции
20
Joey брат ќе те молам ако можеш некаков документ да ми дадеш од пакетите што ти стигнале, на кои не си платил царина... мора ова да прекине! Како тоа лупаат царина пати два... пишуеше туека iPod Nano 5G 8GB 15% и под него напишано улицата моја на живеење и на тоа 18% царина удрено :icon_eek: Го прашувам тој во пошта ми вика не знам тоа таке е пратено од Скопје. :jaj: Се да им ебам лоповско! Дај ако можеш некаков документ да ми обезбедиш или нешто со кој можем да докажем дека удираа царина пати два. Ако треба и во влада ќе пријавиме. :smir:
Поддржувам дека треба да се пријави ова негде, кај било! Ќе се собереме и ќе пријавиме... Племе лоповско. :nerv:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кажете ми некој од Охрид, Ресен Битола Прилеп има некој добиено?

Joey брат ќе те молам ако можеш некаков документ да ми дадеш од пакетите што ти стигнале, на кои не си платил царина... мора ова да прекине! Како тоа лупаат царина пати два... пишуеше туека iPod Nano 5G 8GB 15% и под него напишано улицата моја на живеење и на тоа 18% царина удрено :icon_eek: Го прашувам тој во пошта ми вика не знам тоа таке е пратено од Скопје. :jaj: Се да им ебам лоповско! Дај ако можеш некаков документ да ми обезбедиш или нешто со кој можем да докажем дека удираа царина пати два. Ако треба и во влада ќе пријавиме. :smir:
Барам да видам се надевам дека ќе ги најдам

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе видете вака. Ова што има царина на ајподите е правилно. Значи треба да има царина на стока над 50 Евра. Тоа што од првите контести луѓето што ништо не платија, така се погоди. Али кога видоа дека преку 100 ајподи влегуваат во државава, чекај малце, не може тоа туку така. Се мора да се царини, иначе како ќе опстоиме како држава? Највероватно од претходниот контест, и цариниците во Битола ќе ги царинат ајподите. Да немаше фактура (цена) на пакетот не ќе можеа туку така да царинат. Али ете овие ставаат цена, во случај да се изгуби пакетот или украде, ВК мора да добијат 150$, највероватно плаќаат и осигурување. Не жалете се до толку, вреди ајподот за 3000 денари, е сега дудуците што го продаваа за 100 евра никој не им е крив. Испод 8000 не требаше да се дава, iPod Nano 5G е алооо.

Член од
13 јули 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
ErT i ja go dobiv iPod-ot. I isto mi e carinato kako i prethodnite sto se zalat. Se javiv 2 pati vo carinarska posta vo Bitola i mi rekoa deka se bilo carinato vo red kako so treba. I mi rekoa deka praele revizija na pratkite i deka sega imalo nekoi novi pravila i propisi vovedeni od noviot zakon. I deka tie so ne platile ce bile izvesteni po posta da pojdat da go podmirat dolgot. Ja mislam deka vredi za 50eur, ovde e da se kupi 11000. I ondak to. :)

Член од
14 август 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
http://www.posta.com.mk/ips/ips.htm......jas koga ke proveram so mojt broj na pratka na ovoj link mi izleguva no information??????????......so mozi da e problemot??????????..............................nekoj spomna deka imale od vk dva razlicni broja,,kaj mene nema dva razlicni broj a samo eden e....i nema informacii ....

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Бонџи колку поени имаш?Од кај си?И ако знаеш како треба временската зона?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
ErT i ja go dobiv iPod-ot. I isto mi e carinato kako i prethodnite sto se zalat. Se javiv 2 pati vo carinarska posta vo Bitola i mi rekoa deka se bilo carinato vo red kako so treba. I mi rekoa deka praele revizija na pratkite i deka sega imalo nekoi novi pravila i propisi vovedeni od noviot zakon. I deka tie so ne platile ce bile izvesteni po posta da pojdat da go podmirat dolgot. Ja mislam deka vredi za 50eur, ovde e da se kupi 11000. I ondak to. :)
Еј братче ајде создравје да се служиш :). Конечно а? :) хехе. Да не бидам некултурен, создравје да се служат и останатите што го добија :).:smir:

Член од
22 мај 2009
Мислења
50
Поени од реакции
1
Чим е така, кој к*р... ќе ги дадам 3000 денари за направа од 12000 денари :) Ипак си во ќар што се вика. Поздрав. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
D-Wade oчекуваше повеке ајподи од третиот ?? :)))

Член од
23 јуни 2007
Мислења
246
Поени од реакции
3
Прошлиот ресток што беше на 31, во колку сатот бил? Дека мислам овај ќе биди или во 6 или во 1

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Бев во пошта и си ги упрчив 3000 денари :tapp:
сепак сум задоволен, за тие пари вреди :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom