Crysis 2

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа ти мене глуп ќе ме праиш ? Нема мултиплеер! Уште во самиот торент вика скип кога ќе ти побара логин, ако се обидеш да направиш акаунт ти вика нешo failed и try again. А за графиката имаш да бираш меѓу gamer, advanced и уште една. Незнам која е најдобра па пробав на сите 3 и исто одеше.

да, најакото е хардкор али машинава нема душа за тоа ;)
има дедикејт сервер у торентот али не е уште во функција, бара пас,јузер итн.
звукот е шит,има багчиња,технички сеуште не е доработена али неможе да се одолее јбг.

дали ги тргна деталите у десен агол, за фпс?
зошто не ја копирав во партиција да не е до тоа.

Сеа ти мене глуп ќе ме праиш ? Нема мултиплеер! Уште во самиот торент вика скип кога ќе ти побара логин, ако се обидеш да направиш акаунт ти вика нешo failed и try again. А за графиката имаш да бираш меѓу gamer, advanced и уште една. Незнам која е најдобра па пробав на сите 3 и исто одеше.
Не бе ја никого со сила не праам ништо али еве успева и без тоа. Мултиплеерот е вклучен, а ти што сакаш да се логираш на сервер на ликед верзија тоа е друго :icon_lol:

Нa tunngle веќе имаат и соба за играње.

1-add this in system.cfg:
g_gamespy_loginUI = 0 ; disable multiplayer login screen
net_lanbrowser = 1 ; find LAN (local) matches instead of internet matches in multiplayer serverbrowser
net_initLobbyServiceToLan = 1 ; make LAN (local) lobbies instead of internet lobbies in multiplayer
2-start game > multiplayer > create game
3- ???
4- profit

да, најакото е хардкор али машинава нема душа за тоа ;)
има дедикејт сервер у торентот али не е уште во функција, бара пас,јузер итн.
звукот е шит,има багчиња,технички сеуште не е доработена али неможе да се одолее јбг.

дали ги тргна деталите у десен агол, за фпс?
зошто не ја копирав во партиција да не е до тоа.
Абе кога тогаш ќе си додадам уште дополнителни 8гб рам и ќе земам нова картичка, процесорот ми е супер ми беше или Ι7-940 или Ι7-960 не сум сигурен. Кога викаш е најдоборо време да зимам нова графичка иначе ?
Тоа за ФПС не го тргнав ама на соодветната резолуција (1920x1080) беше сосем мало што не му обрнував внимание.
Уште се мислам дали да ја зимам оригинал за ПС3 или да си ја играм на компјутер. Ќе видам кога ќе излезе мултиплеер бетата дали заслужува 50евра.

Абе кога тогаш ќе си додадам уште дополнителни 8гб рам и ќе земам нова картичка, процесорот ми е супер ми беше или Ι7-940 или Ι7-960 не сум сигурен. Кога викаш е најдоборо време да зимам нова графичка иначе ?
Тоа за ФПС не го тргнав ама на соодветната резолуција (1920x1080) беше сосем мало што не му обрнував внимание.
Уште се мислам дали да ја зимам оригинал за ПС3 или да си ја играм на компјутер. Ќе видам кога ќе излезе мултиплеер бетата дали заслужува 50евра.

Можеш сега, шитни ја GTX285 и земи си HD 6950 2GB и ќе ја отклучиш во HD 6970 :) Ако сакаш да дискутираме понатаму за ова, оди овдека и пиши точно што конфигурација имаш, сосе напојување, да не ја грдиме темава :)

не друже грешно ме разбра за мојов зборев, иам солиден рам али графичка мех(гтс 250) и процесор куад 2 кор.
твојов комплет мислам ќе поднесе 1920x1080п.

за тоа дали заслужува мислам дека не постои игра која повеќе заслужува од оваа, со се Старкрафт 2 заедно, за мене бар.

35 евра мислам дека е, а и со pre-order можеш некаде и за 25 да ја најдеш

неможам да ја најдам на стим(односно ја нема уопште на стим двојкава), иначе ако е ова точно што го збориш веднаш би ја пурчејснал.

у глобала презадоволен сум од крајзис 2, иако неможе целосно да дојде до израз ради шо е бета.

--- надополнето ---

кога ќе излезе мултиплеер бетата

мислам дека ја играат више преку лан лоби некој, најдов прееска нешто али комплицирано ми изгледаше.

Со HD3850 256 (!!!!) GDDR3 вадам околу 20-30 фрејма на Advanced сетинг при 1280*720, а 15-25 на Hardcore. Ако ставам 1680*1050 резолуција, фрејмовите паѓаат на 6-10 при било кој сетинг.

Мислам, со самото тоа што имаш само Gamer, Advanced и Hardcore (без можност да местиш поединечни сетинзи), тоа си кажува се за оваа игра, графиката и гејмплејот. :)

неможам да ја најдам на стим(односно ја нема уопште на стим двојкава), иначе ако е ова точно што го збориш веднаш би ја пурчејснал.

у глобала презадоволен сум од крајзис 2, иако неможе целосно да дојде до израз ради шо е бета.

http://www.zavvi.com/elysium.search?searchFilters=&search=crysis+2

пс : само на мене ми кочи на одредени места (not responding) или и на други тоа им прави... оти гледам никој не се жали.

http://www.zavvi.com/elysium.search?searchFilters=&search=crysis+2

пс : само на мене ми кочи на одредени места (not responding) или и на други тоа им прави... оти гледам никој не се жали.

Колку рам имаш на графичката?

Мене ме заебава понекогаш, ама зашто го корнам рамот :)

П.с. Не знам зашто никој не спомна, ама водата во играва е СРАЊЕ - со големи букви. Па луѓе, дајте бе малку, Crysis и Far Cry ако по нешто се одвојуваа, тоа беше водата. Овде е иста како на Need for Speed, да речеме, каде што водата не е ни битна. :)

Со HD3850 256 (!!!!) GDDR3 вадам околу 20-30 фрејма на Advanced сетинг при 1280*720, а 15-25 на Hardcore. Ако ставам 1680*1050 резолуција, фрејмовите паѓаат на 6-10 при било кој сетинг.

Мислам, со самото тоа што имаш само Gamer, Advanced и Hardcore (без можност да местиш поединечни сетинзи), тоа си кажува се за оваа игра, графиката и гејмплејот. :)
Advanced на играта е уствари custom, али не е вклучено во билдов така да имаш за бирање меѓу гејмер и хардкор кај што гејмер е послабото.

Колку рам имаш на графичката?

Мене ме заебава понекогаш, ама зашто го корнам рамот :)

П.с. Не знам зашто никој не спомна, ама водата во играва е СРАЊЕ - со големи букви. Па луѓе, дајте бе малку, Crysis и Far Cry ако по нешто се одвојуваа, тоа беше водата. Овде е иста како на Need for Speed, да речеме, каде што водата не е ни битна. :)
И ја тоа мислев, Far Cry и Crysis беа добри пошо се наоѓаа на полу\остров со вода, ова затворени простории со грди текстури. Како и да е, играва е кол оф дути со подобра графика и сигурно ќе биде awesome за сите console retards. И во замена за добра графика има motion blur и убави бои.

Со GeForce 9600GT 512 DDR3,2 GB DDR 2 и Dual Core 2.2 GHz би можел ли да играм на low сетинзи на 22" монитор со 1080p?

Од тие што ја играте играта...кажете какви се побарувањата во однос на првата Crysis..да знам дали воопшто да се замарам со трошење нет на играва?!?

Од тие што ја играте играта...кажете какви се побарувањата во однос на првата Crysis..да знам дали воопшто да се замарам со трошење нет на играва?!?
Па да ти кажам..како што гледав еден човек кој ја игра со ИНТЕЛ ПЕНТИУМ И 9400 GT,мислам дека двојкава дефинитивно помалце бара :D
еве го и видеото..сите мислат (па и ја до негде) дека е фејк,ама па засецкува на моменти што го праи видеото стварно така..

Па да ти кажам..како што гледав еден човек кој ја игра со ИНТЕЛ ПЕНТИУМ И 9400 GT,мислам дека двојкава дефинитивно помалце бара :D

Дај ако не да го видам видеото , бидејќи и јас имам инте пентиум и нешто појака графичка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom