A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Може ли да се намести некакако да немора на секое мењање на програма да ја издолжуваш сликата:smir:
Може во технички подесување одбери SCART излез потоа вредност на размер 16/9 подесување на слика одбери Strech па следното PanScan селектирај го ТВ скрт излез одбери RGB.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Аха значи тие минути што ќе ги разговарам на пр. 200 мин ќе ми дојде во сметката плус 200 ден.(пошто видов 0.9 ден е минута) така???
Па така испаѓа, барем според нивниот сајт.
Иначе јас сум корисник на дуолајт и планирам да си останам до крајот на договорот :smir:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Аха значи тие минути што ќе ги разговарам на пр. 200 мин ќе ми дојде во сметката плус 200 ден.(пошто видов 0.9 ден е минута) така???
Баш така. Во цената ти е вклучена само претплатата. Колку ќе зборуваш толку ќе доплатиш. Инаку мислам дека минута е 0.9, но чекам да ми стигне сметка па ќе ти кажам сигурно:).

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Баш така. Во цената ти е вклучена само претплатата. Колку ќе зборуваш толку ќе доплатиш. Инаку мислам дека минута е 0.9, но чекам да ми стигне сметка па ќе ти кажам сигурно:).
Ај известиме ко ќе ти дојде сметка шо е како е. А ако аплицирам деновиве ќе ми ја пуштат од 1 Март,или треба да чекам?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ЌЕ даваат на некоја програма од бомов вечерва алл стар?

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Ај известиме ко ќе ти дојде сметка шо е како е. А ако аплицирам деновиве ќе ми ја пуштат од 1 Март,или треба да чекам?
Јас чекав само неколку дена. Претходно имав нет од on-net, и бидејќи зедов цел пакет (телефон, нет и Boom TV) потпишав нов договор. Значи би требало да добиеш уште овој месец ако аплицираш веднаш. Е сега за сметката не знам, но мислам дека некако се компензира.

ЌЕ даваат на некоја програма од бомов вечерва алл стар?
Колку што можев да видам никаде. Така да јас се спремам за трошење нет:).

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Јас чекав само неколку дена. Претходно имав нет од on-net, и бидејќи зедов цел пакет (телефон, нет и Boom TV) потпишав нов договор. Значи би требало да добиеш уште овој месец ако аплицираш веднаш. Е сега за сметката не знам, но мислам дека некако се компензира.

Колку што можев да видам никаде. Така да јас се спремам за трошење нет:).
Ќе мора да се арчи нет :toe:

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
ova BOOM strasna rabota e,a zavrni, odma se rasipuva kvalitetot na signalot,a jacinata e preku 80%,i uste da plakjav za ova,kako so vrni sekoj vtor den imase perduvi da letaat na 181 :))

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
ova BOOM strasna rabota e,a zavrni, odma se rasipuva kvalitetot na signalot,a jacinata e preku 80%,i uste da plakjav za ova,kako so vrni sekoj vtor den imase perduvi da letaat na 181 :))
Кај мене нема никакви проблеми, врнело не врнело, стакло е сликата. Да не не ти чини антената.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Vo koj format bi se gledalo od USB? Potocno dali treba da vide DivX, Xvid, kako videoCD ili... Ako uspees neso da najdes, pisi. Bas dobra finta bi bilo toa.
не се знае уште во каков вормат али претпоставувам самиот ресивер ке си има одредени кодеци па д ти кажам ништо чудно и .avi кодеци да има а можно е Xvid ili divX да е.. како и да е кога ке ја има таа опција ке ти се јават и ке те известат ( ако имаш бум тв нормално ), воедно тоа мрежната картица ке ти биде и за интернет т.е он лајн библиотека па ке можеш да си порачуваш филмови али ке се плаќа тоа.. 50 или 100че од филм уште не се знае како ке биде.

како бе брат жити се.. кај девојката баш гледав врнело веело со 28+- сигнал сликата си е топ а кај теб со над 80 ти се расипува квалитетот... инаку како мислиш се расипува? се појавува ко снег на телевизорот или коцки ти се појавуваат или па ти кочи цела слика???
Паметно би ти било (ако мислиш дека од твоја страна се е исправно) да се јавиш таму и да кажеш шо е раб или смени го ресиверот.. др незнам шо би ти помобнало

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Кај мене нема никакви проблеми, врнело не врнело, стакло е сликата. Да не не ти чини антената.
Ne mi se vervit be druze,posto jacinava na signalot na 2 kanali e 90%,a kvalitetot e na 5 % a na tretiot e 90% jacina 100% kvalitet...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Момци, ме мрзи да ги читам наназад сите страни, имам само едно кратко прашање до тие што веќе имаат боом тв: кои спортски канали се застапени во нивната програма како и кои познати филмски канали ги имаат.
Однапред благодарам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom