US Open 2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Нема што да се каже Мареј изгуби заслужено..... но и покрај се мислам дека Чилич не играше толку јако колку што Мареј беше слаб на тој меч. Несакам да мислам на различни неправилности, но 100% знам дека нешто чудно се случуваше со Мареј, ако ја наместил нека му служи на честа!!! Многу разочара има уште неколку мастерси да го поправи впечатокот затоа што кога го дава максимумот може да победи секого:toe:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Браво за Надал.Во првиот сет Монфис играше добро,но подоцна Надал покажа дека се враќа во форма.Сепак,синоќа Чилич беше во центарот на вниманието.Не го гледав првиот сет,претпоставувам дека бил незивесен.Но,во другите два сета Чилич го прегази.Не бил одамна вака надигран Мареј.Очекувам полуфинале Надал-Чилич и Федерер-Џоковиќ.

Кај жените очекувано Серена и Клајстерс во полуфинале,а денес ќе видиме кој ќе помине:Викмаер-Бондаренко и Возниацки-Удан.Според мене,Возниацки има голема шанса да помине денес,па и да стигне до финале.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Изгуби Цонга :uvo: за него навивав - многу ми е кул дечкото!!!
Инако Браво за Надал... го гледав само првиот сет и од кога го загуби легнав и си велам не издржува против ептен мотивираниот Монфилс, ама сеа гледам на телетекс победил... полека полека се враќа во форма и се надевам до финалето ќе биде како од пред година/година ипол кога Федеред беше мало дете за него....
Се надевам и посакувам и овој Гренслем да гледаме Финале Роџер - Рафаел

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Рафа немало да се врати, ве молам не тресете.

САМО ТАКА ПРОДУЖИ,VAMOSSSS.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Што да кажам, Надал овојпат се извлече, Монфилс не даваше се од себе, доста ризикуваше и некако не ми делува како тенисер што има желба да стигне до четврт/полу-финалето, но нема да биде истата приказна со Гонзалез, ај да не кажам дека ќе изгуби, но барем очекувам да се игра во пет сета. Аватарот...:kesa:
Ако сакаш пак кладба? :)

Изгуби Цонга :uvo: за него навивав - многу ми е кул дечкото!!!
Инако Браво за Надал... го гледав само првиот сет и од кога го загуби легнав и си велам не издржува против ептен мотивираниот Монфилс, ама сеа гледам на телетекс победил... полека полека се враќа во форма и се надевам до финалето ќе биде како од пред година/година ипол кога Федеред беше мало дете за него....
Се надевам и посакувам и овој Гренслем да гледаме Финале Роџер - Рафаел
Дај боже, и јас сакам да гледам Надал - Федерер во финале да се пресметат одамна не се играле, да се надевам дека ке биде овој пат така, освен ако не отпадне Федерер :) :wink:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ако сакаш пак кладба? :)
Ако победи Гонзалес прекинувам со носење на овој аватар и ти ќе мора да носиш аватар по мој избор една недела, доколку слави Надал продолжувам со носење на овој аватар неделата што ми е од претходната кладба и плус две недели. Се или ништо. :) Може? :zlo:

Ќе има силна борба помеѓу Јанина и Катерина.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Ако победи Гонзалес прекинувам со носење на овој аватар и ти ќе мора да носиш аватар по мој избор една недела, доколку слави Надал продолжувам со носење на овој аватар неделата што ми е од претходната кладба и плус две недели. Се или ништо. :) Може? :zlo:
Договорено и овој пат. Ама ако победи пак Надал другата недела друг аватар ке ти дадам. Мислам дека ке се сложиш.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Надал води против Гонзалес 6-3 во меѓусебни дуели. Последен пат Гонзалес го има победено 2007 на Australian Open. Последните 5 меча ги има добиено Надал. Тешко да изгуби од Гонзалес и сега, а во полуфинале од Дел Потро да, може да изгуби. Според мене, од Дел Потро моментално сите можат да изгубат...

Ф

Фил Ајви

Гостин
Договорено и овој пат. Ама ако победи пак Надал другата недела друг аватар ке ти дадам. Мислам дека ке се сложиш.
Секако. :wink:

Би сакал да завршат во два сета украинката и белгијанката, бидејќи едвај чекам Новак да се појави на терен. :vozbud:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Надал води против Гонзалес 6-3 во меѓусебни дуели. Последен пат Гонзалес го има победено 2007 на Australian Open. Последните 5 меча ги има добиено Надал. Тешко да изгуби од Гонзалес и сега, а во полуфинале од Дел Потро да, може да изгуби. Според мене, од Дел Потро моментално сите можат да изгубат...
Чекај малку. Сигурна си дека Дел Порто ке го помине Чилич, јас според мене како што гледам ке биде неизвесен дуел, во послебно време Чилич игре во фантастична форма не е којзнае што Дел Порто, јас не викам дека не е добар, добро игре али не се знае кој ке победи во овој дуел. Чекај прво Надал да си го победи Гонзалес па после лесна е. :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Синоќа сите натпревари беа одлични.

Најпрвин Чилич, буквално го шукна од земја на Мареј и му врати за поразот на Вимблдон. 3-0, сепак е премногу и за еден Мареј, кој до вчера беше бр.2 на АТП листата. Му честитам од се срце, и нека игра во тоа темпо и понатаму ..

Интересно беше и помеѓу Цонга и Гозналез. Французинот го доби првиот сет, а Фернандо беше целосно избезумен и изнервиран, но за негова среќа успеа да се врати во вториот, а во третиот, клучен сет, го доби тајбрејкот со што и си го визираше патот понатаму.

Надал и покрај загубениот тајбрејк во првиот сет, успеа да ги добие наредните 3 и да го елиминира Монфис, а исто така и Серена немаше некои поголеми шанси против Пенета кај жените.

За денеска бр.1 натпревар мислам дека ќе биде Џокович-Вердаско. Србинот до сега немаше, речиси никакви проблеми против досегашните противници, но шпанецот е тврд орев и со самото тоа што се наоѓа меѓу првите 10 е повеќе од репектабилен противник. Така да со право треба да очекуваме возбудлив натпревар. Ферџо не очекувам да има проблеми, против неговиот пациент Содерлинг, така да очекувам полу-финале помеѓу Новак и Роже .. :wink:

Исто така и посакувам среќа и на Оудин, против Возниачки .. Навивам за малава, нека шутне уште една фаворитка и приреди уште една сензација. :aplauz::pishtoldz

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Чекај малку. Сигурна си дека Дел Порто ке го помине Чилич, јас според мене како што гледам ке биде неизвесен дуел, во послебно време Чилич игре во фантастична форма не е којзнае што Дел Порто, јас не викам дека не е добар, добро игре али не се знае кој ке победи во овој дуел. Чекај прво Надал да си го победи Гонзалес па после лесна е. :)
Ауууу да беее! Јас како го заборавив него! Чилиќ како ненормално игра, ни Федерер, ни никој нема да го победи ако игра како што играше пред некој ден. Страшен сервис, форхенд... Ќе го освои турнирот така ако игра, дефинитивно. Само, којзнае дали ќе продолжи така и наредно коло.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ауууу да беее! Јас како го заборавив него! Чилиќ како ненормално игра, ни Федерер, ни никој нема да го победи ако игра како што играше пред некој ден. Страшен сервис, форхенд... Ќе го освои турнирот така ако игра, дефинитивно. Само, којзнае дали ќе продолжи така и наредно коло.
Дел Потро е земљаш и најмн. му лежи таа подлога, а на Марин пак од друга страна пак најдобро му пасува оваа тврда подлога, потсете се само што го снајде аргентинецот на Вимблдон против Хјуит, така да се е можно да случи утре, ќе биде доста интересно и неизвесно .. Јас навивам и му давам предност на Чилич. :wink:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Вердаско е во одлична форма и очекувам да победи вечерва. Дури и да изгуби очекувам многу долг и изедначен меч.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Вердаско е во одлична форма и очекувам да победи вечерва. Дури и да изгуби очекувам многу долг и изедначен меч.
Да, ќе биде доста тежок меч, но ако Џоковиќ сервира на високо ниво, му нема спас на шпанецов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom