ZZ Top на концерт во Скопје 22.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум во Скопје, нема да идам :( :( :(

Како поминавте има нешто снимка од концертов?? Ја не ги слушам ZZ top ама ме интересира како било

Како поминавте има нешто снимка од концертов?? Ја не ги слушам ZZ top ама ме интересира како било

На ФБ кај еден другар прочитав дека било ептен добро :)

п.с. 4 мислења избришани. Ова е Ноќен живот и бришам фотографии од политичари. Си имате Чек дис аут, и соодветни теми таму.

Беше прејако еве сеа се враќам накај 23:30 заврши. Која атмосфера ја имаше леееее :)))) Сакам пак :back: Најјако ми беше Били ко ја почна Foxy Lady ја се издрав Foxy Lady и тој гледа и покажува кон мене и вика That's Right леее полудев :vozbud::vozbud: ПРЕЈАКО БЕШЕ! Утре повеќе ќе ви раскажам преуморен сум, правец кревет сеа :)

Стварно концертот беше ПРЕПРЕПРЕПРЕДОБАР*10000пати... И имаше огромна разлика на звукот помегу грцине и Зи Зи Топ. Јас седев на местото каде што акустиката би требало да е најдобра , а на грците грчеше ненормално. Болно беше. Ама на ЗиЗиТоп звукот беше ептен чист. Мноогу добар... само забележав дека имаше и трета гитара. Се мислам дали беше некој одпозади да ја свири или на матрица??

Мене ми кажаа дека не чинело озвучувањето и дека се било на плејбек :toe: ако било плејбек џабе се парите...

Мене ми кажаа дека не чинело озвучувањето и дека се било на плејбек :toe: ако било плејбек џабе се парите...
Озвучувањето беше супер (барем според мене), е сега ако си одма под зучниците тоа е друго. Инаку ако е на плејбек тогаш срамота е. ЁИнаку за трета гитара дека имаше - имаше, дали на матрица или не знамкаде

Можда тој што ти кажал не чул толку добра изведба, па мислел дека е плејбек... :)

Omg... Луд провод до максимум, front row center stage. :vozbud:
1. Гркот појма немаше ми ја пукна главава со wah-от , мислам, wah и блуз бе аман. -.-
2. Му грчеше лошо гитарата не беше уопште пријатно за слушање , плус напред ако си те скренува.
3. Не тресете глупости кај може плејбек не се дотолку , не свират од вчера па ај да не се усрамиме. -.-
4. Втора гитара не слушнав, не веруам да имаше, а звукот беше бајги исполнет и чист као бендот да има 13984 души а не 3јца. :)

Anyway, закон помин, бина и сценски настап да не збориме. Коа ги открија тапаните...:vozbud: :)

Е тоа беше добар провод... Озвучувањето беше супер, не мрчете.Грците беа добри, незнам кој колку примети али типот шо свиреше гитара, незнам како и шо али гитарата му беше наопаку ставена баш тоа го коментирав после концертот со друштвото и професорот по гитара...Во секој случај, респект за типот.
Изведбата на Foxy lady дефинитивно ја запали публиката.Прво мислев дека ќе има место и оро да играме долу, пошто до 9 саатот ептен малку народ имаше, па после се испуни местото.Сакав да земам мајца али скапо ми се виде во моментот и заебав и да, сега ми е мака.
Се на се, јас сум презадоволна од концертот само не беше фер шо цел концерт чекав да ја свират Bad to the bone, и на крај не ја ни свиреа :ќотек:

Е тоа беше добар провод... Озвучувањето беше супер, не мрчете.Грците беа добри, незнам кој колку примети али типот шо свиреше гитара, незнам како и шо али гитарата му беше наопаку ставена баш тоа го коментирав после концертот со друштвото и професорот по гитара...Во секој случај, респект за типот.
Изведбата на Foxy lady дефинитивно ја запали публиката.Прво мислев дека ќе има место и оро да играме долу, пошто до 9 саатот ептен малку народ имаше, па после се испуни местото.Сакав да земам мајца али скапо ми се виде во моментот и заебав и да, сега ми е мака.
Се на се, јас сум презадоволна од концертот само не беше фер шо цел концерт чекав да ја свират Bad to the bone, и на крај не ја ни свиреа :ќотек:
Абе дека се продаваа мајци??

Еве неколку фотки.

Attachments

• IMG_1086.jpg
    IMG_1086.jpg
    163,6 KB · Прегледи: 15
  • IMG_1095.jpg
    IMG_1095.jpg
    166,9 KB · Прегледи: 13
  • IMG_1087.jpg
    IMG_1087.jpg
    165,4 KB · Прегледи: 13
  • IMG_1085.jpg
    IMG_1085.jpg
    157,4 KB · Прегледи: 13
Да бе у пм и ја се зачудив за гитарата од гркот, си реков или ја не глеам, или е левичар или што се дешава со гитарава. После сфатив дека изработката е таква. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom