iPod експлодирал во џеб

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Или се скромни, или се...глупи. Се бара барем пет милиона отштета за да може во спогодбата да се стигне до 2 или 3 милиона.

Вака, Епл ќе тврди дека е многу, и може да плати адвокат кој ќе докаже дека батеријата експлодирала поради несовесно чување на уредот и ќе земат ништо, освен што мајката и синот ќе треба да си го платат адвокатот, или во најмала рака колку за да си платат болницата и судските трошкови.
Точно. А судски трошоци кога тужиш голема компанија се многу поскапи.

Или се скромни, или се...глупи. Се бара барем пет милиона отштета за да може во спогодбата да се стигне до 2 или 3 милиона.

Вака, Епл ќе тврди дека е многу, и може да плати адвокат кој ќе докаже дека батеријата експлодирала поради несовесно чување на уредот и ќе земат ништо, освен што мајката и синот ќе треба да си го платат адвокатот, или во најмала рака колку за да си платат болницата и судските трошкови.
Види тоа не е Македонија па да не бараат ништо или да бараат 5000 денари, и тамо судовите не се корумпирани а башка тој настан ке биде следен од новинарите па ај нека не платат оштета.
Како мислиш адвокатот да излаже дека од несовесно работење се случило тоа? Па и да не добијат оштета може ке има кампањи во кои се вика Не купувајте ништо ос епл оти никој не ви го гарантира здравјето и животот и после ова? Еве јас никад нема да купам ајфон и слични балони од таа фабрика.
3G Ајфонот без предна камера :pos2: еб?те фирмата, само ги :pusk: глупите луге што купуваат од нив. За другите маани да не зборам

Види тоа не е Македонија па да не бараат ништо или да бараат 5000 денари, и тамо судовите не се корумпирани а башка тој настан ке биде следен од новинарите па ај нека не платат оштета.
Како мислиш адвокатот да излаже дека од несовесно работење се случило тоа? Па и да не добијат оштета може ке има кампањи во кои се вика Не купувајте ништо ос епл оти никој не ви го гарантира здравјето и животот и после ова? Еве јас никад нема да купам ајфон и слични балони од таа фабрика.
3G Ајфонот без предна камера :pos2: еб?те фирмата, само ги :pusk: глупите луге што купуваат од нив. За другите маани да не зборам

Ти вака збориш пошто си сирот и немаш пари за Ајфоунм, ама не значи дека ако неможеш да си го приуштиш тој уред, дека не чини. Туку, „несовесно чување на уредот“ е доволно силен случај за Епл со самото тоа што ова можеби се случило откако детето со мокри раце ракувало со Ајподот при што може барем малку водичка да се слеала и да направила спој, карикирам арно ама со слични ствари Епл сигурно го добива случајот.
И шо кур ако е следено од новинарите. Уредите на Епл имаат една единствена рекламна машинерија - нивните корисници. Сите задоволни!

Не е темата да збориме што има а што нема ајфонот, али ќе ти кажам само едно. Го мрзев и го пцуев додека го немав. Кога го купив, број 1 телефон ми стана. А за квалитетот нема да коментирам. Ако има некоја фирма што стварно произведува квалитетни производи, тоа е Apple. Не за џабе на еден маус даваат 5 години гаранција.

Не е темата да збориме што има а што нема ајфонот, али ќе ти кажам само едно. Го мрзев и го пцуев додека го немав. Кога го купив, број 1 телефон ми стана. А за квалитетот нема да коментирам. Ако има некоја фирма што стварно произведува квалитетни производи, тоа е Apple. Не за џабе на еден маус даваат 5 години гаранција.

Ми тууу ... доста е квалитетен ... не е број еден за мене у свет ама е интересен и топ телефонка, дисплејот и тачот се лудница :vozbud:

Ти вака збориш пошто си сирот и немаш пари за Ајфоунм, ама не значи дека ако неможеш да си го приуштиш тој уред, дека не чини. Туку, „несовесно чување на уредот“ е доволно силен случај за Епл со самото тоа што ова можеби се случило откако детето со мокри раце ракувало со Ајподот при што може барем малку водичка да се слеала и да направила спој, карикирам арно ама со слични ствари Епл сигурно го добива случајот.
И шо кур ако е следено од новинарите. Уредите на Епл имаат една единствена рекламна машинерија - нивните корисници. Сите задоволни!
Tи си сирот во главата, јас имам HTC PDA па тоа ПДА е ем по евтино ем по добро во секој поглед. Е сега ако некој има пари од арамилак а нема мозок лесно ке падне на тие маркетинг трикови

Tи си сирот во главата, јас имам HTC PDA па тоа ПДА е ем по евтино ем по добро во секој поглед. Е сега ако некој има пари од арамилак а нема мозок лесно ке падне на тие маркетинг трикови

Што модел имаш на HTC ? и ја сум мераклија на HTC до пред 2 недели имав црн и бел HTC Touch :smir:

Дечки, избегавте од темата :) Батерии, баКтерии :) Ка-Бум, ју ноу уат ај мин :baeh:

Покрената е истрага за iPhone [27-08-2009 | 23:12 часот]
iphone-istraga.jpg
Во Франција вчера беа пријавени 6 нови експлозии на iPhone, поради што започна и официјална истрага за да се разјаснат..
... ризиците кои ги носи овој популарен мобилен телефон.
Еден 80 годишен пензионер од Париз изјави дека неговиот iPhonе пукнал додека го држел во рацете, додека ден потоа еден работник во супер маркет на истиот начин се здобил со мала повреда на окото.
Компанијата "Apple" беше обвинета дека сакала да "заташка" 15 несреќни случаи односно експлозии на нивните уреди во САД, и еден во Британија.
Се претпоставува дека сите несреќи се резултат на прегрејување на литиум-јонската батерија.
Ниеден од досега пријавените инцитенти не резултирал со сериозни повреди, но "Apple" сега е приморан да гарантира пред Европската Унија дека нивните уреди се безбедни за употреба, и дека се работи само за изолирани инциденти.
Американскиот информатички гигант кој досега има продадено 26 милиони парчиња iPhone и 200 милиони iPod, соопшти дека е во тек со случувањата во Франција, но дека нема да даваат изјави додека не направат детален преглед на оштетените апарати.
zapalen-ajpod1.jpg

zapalen-ajpod2.jpg

Аиииии да се пазам од ајфонов значи хухухухуху :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Офтопик али периферијата на Apple им ја произведува Logitech :)

се прави муабет за ај под, ја префрлив темава во Хардвер, не треба да е во мобилни нели? :)

од друга страна, во упатството за употреба мисалм дека пишува како правилно да се користи апаратот, батеријата сигурно сама од себе неможе да експлодира.

Во најмала рака може ова да ви се случи, а доколку ви е в џеб или разговарате со некој може и увото да ви го издупчи ко балон...Така да внимателно....:toe::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom