Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Ај Реина ќе разберам до негде ама Диего Лопез трет голман. Барем да го одбереа Де Геа ќе речам заради перспектива некоја, да стекнит иксуство. Ништо тапа

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Јас незнам како заслужи Реина да биде пред Валдес ама ајде нека му биде. Ако се повреди Касиљас ќе се слика Шпанија со Реина на голот.
И јас сум фан на барса али мора да бидеме реални и да признаеме дека Валдес не е за во шпанскиот состав, а што се однесува до Реина, мислам дека е многу поквалитетен од Валдес, само што одбраната на Ливерпул е мн слаба што прави да изгледа дека Пепе е слаб. :)

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
И јас сум фан на барса али мора да бидеме реални и да признаеме дека Валдес не е за во шпанскиот состав, а што се однесува до Реина, мислам дека е многу поквалитетен од Валдес, само што одбраната на Ливерпул е мн слаба што прави да изгледа дека Пепе е слаб. :)
Како тоа е поквалитетен? Кој се критериумите за тоа кој е поквалитетен? На стара слава одат и Реина и Диего Лопес, за Касиљас не дискутирам....

Веројатно како фан на Барса ја знаеш улогата на Валдес годинава за тимот и за бодовите кој пред се на неколку утакмици беа спасени прво од него па после и од Меси. Според мене 3 играч у Барселона годинава, после Чави и Меси. Уште непочнати утакмици бранеше ситуации еден на еден, да не ги набројувам сеа, ги имаше доста годинава. Заслужи повик во репрезентацијата и како втор голман после фантастичната сезона што ја имаше....

И да, иако го сакав Силва пред Виља, сепак тоа е тоа....Верувам во Пеп и неговиот избор! Честито нека ни е...

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Валдес не оди ради стара неслава,тоа киксовите од пред 2-3 сезони, а Диего Лопез не ми е јасно зошто е земен. Реина има катастрофа сезона, Валдес игра речиси на сите наптревари освен во купот, освои лани 6 титули со Барса, годинава има најмалку голови примено во Премиера. Не ти ги знам критериумиве кој ти се за голман, ама годинава Валдес може да се мери само со Касиљас (а и тој не е нешто во форма, ама нема никој да го смени од Шпанска репрезентација до крај на Кариера). Ако нешто залужи Валдес е барем да биде земен како трет голман.
Валдес еден на еден е ѕвер, можда подобар од сите шпански голмани. Рефлекс има ко никој друг.

Кажи сега според кој критерими е подобар Реина?

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Видете вака. Касиљас е прв голман и нема шо да се дискутира околу тоа. Втор голман е Реина заради тоа што е далеку подобар од Валдес ( невикам оти Валдес е слаб ). Ајде еве прв пример шо ми иди вака е она некни со Ваљадолид кога Валдес се загуби, промаши топката.. е тука да беше некој друг играч а не онај пцорион од Ваљадолид е тоа другари мои ви беше чист гол. Не смее да ризикува цело СП Дел Боске. Сите знаеме и порано каков киксер беше Валдес.. какви не голови примаше.. со Ливерпул од средина ми иди на ум еве. :)) За трет голман можи требало да е повикан ама ете.. одлука на тренерот. А за тоа дека ја земал Замора и пак не е на СП, тоа ништо не можи да докажи. Валдес ја зема замора затоа што има најмалку голови примено, а за тоа е заслужна само вашата цврста одбрана и некоја негова парада. Јас го оправдувам потегот на Дел Боске, незнам за вас, и незнам колку од вас ке ме сватат и ке знаат дека со ова не провоцирам. Поз

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Видете вака. Касиљас е прв голман и нема шо да се дискутира околу тоа. Втор голман е Реина заради тоа што е далеку подобар од Валдес ( невикам оти Валдес е слаб ). Ајде еве прв пример шо ми иди вака е она некни со Ваљадолид кога Валдес се загуби, промаши топката.. е тука да беше некој друг играч а не онај пцорион од Ваљадолид е тоа другари мои ви беше чист гол. Не смее да ризикува цело СП Дел Боске. Сите знаеме и порано каков киксер беше Валдес.. какви не голови примаше.. со Ливерпул од средина ми иди на ум еве. :)) За трет голман можи требало да е повикан ама ете.. одлука на тренерот. А за тоа дека ја земал Замора и пак не е на СП, тоа ништо не можи да докажи. Валдес ја зема замора затоа што има најмалку голови примено, а за тоа е заслужна само вашата цврста одбрана и некоја негова парада. Јас го оправдувам потегот на Дел Боске, незнам за вас, и незнам колку од вас ке ме сватат и ке знаат дека со ова не провоцирам. Поз
Види за Касиљас не дискутирам напишав тој е прв голман, ама со тоа што брани во Барса, освои толку титули, и годинава има примено најмалку голови мислам дека барем заслужува Валдес да биде земен во репрезентација. Ако е трет голман можда нема да брани ич ама дека требаше да биде пред Диего Лопез, требаше. Да го земеа стварно Де Геа немаше да се бунам заради што е млад и надежен и да стекне искуство понатака. Можда тој ќе е следниот после Касиљас, ама Диего Лопез со 100 години едноставно неможам да сватам. Ок е, нормално одлука на селекторот. Најдобро си знае ваљда

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ајде одма се фати за единствениот кикс оваа сезона.

Драгутиновиќ :tv:

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Прв ти дојде на памет а?

Ај еве кажи ми некој друг годинава? Ако ти дојде на памет...ако уопште го има?? Зарем Касиљас беше безгрешен годинава? Зарем Реина и Диего Лопес не правеа грешки?? Ти се фати за тој пошто тој е и единствен посериозен годинава....

И уште нешто, она што ме радува кај Валдес е неговата самодоверба! За едно ниво погоре од лани, фаќаше живи топки што некој не би ги ни одбранил, а не така да ги собере, проигруваше со дефанзивците кога беше најгусто и тоа го правеше одлично....

Сите знаеме порано каков беше??? Што има врска каков бил?? Тоа одлучува за тоа кој треба да оди на светско??? Минато свршено е тоа! Погледни неколку клипови од годинава и неговата моменталната форма!

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Ајде одма се фати за единствениот кикс оваа сезона.

Драгутиновиќ :tv:
Oтскокна таја бе. :tv:

Прв ти дојде на памет а?

Ај еве кажи ми некој друг годинава? Ако ти дојде на памет...ако уопште го има?? Зарем Касиљас беше безгрешен годинава? Зарем Реина и Диего Лопес не правеа грешки?? Ти се фати за тој пошто тој е и единствен посериозен годинава....

И уште нешто, она што ме радува кај Валдес е неговата самодоверба! За едно ниво погоре од лани, фаќаше живи топки што некој не би ги ни одбранил, а не така да ги собере, проигруваше со дефанзивците кога беше најгусто и тоа го правеше одлично....

Сите знаеме порано каков беше??? Што има врска каков бил?? Тоа одлучува за тоа кој треба да оди на светско??? Минато свршено е тоа! Погледни неколку клипови од годинава и неговата моменталната форма!
Реков дека можеби требаше да биди повикан, дали втор или трет, сеисто. Секако нема никој да брани освен Касиљас. Со евентуална повреда на Касиљас дури тогаш ке се смени.

Имам гледано јас утакмици од Барса сезонава, невикам оти не е во форма, ама тоа шо има најмалку примено голови е заради вашата одбрана, која не ни му дозволува на противниците да го загрозат. Доколку Реал имаше иста таква силна одбрана, и Касиљас немаше да прима толку голови. Ако се разбираме ..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Уште лани сакав да се донесе Виља наместо Ибрахимович, но сепак оваа година им текна дека вреди да се донесе овој играч. Без разлика што има 28 години, пред него се добри 3 - 4 сезони да ги полни мрежите. Едноставно гол машина, вклопен во играта со Чави и Иниеста од репрезентацијата и сигурен сум дека целосно ќе се вклопи.

За Ибрахимович искрено ме заболе дали ќе остане, ама сепак не верувам по толку дадени пари веднаш да се продаде, ќе му се даде уште една шанса. Сега може да се испробуваат и други формации во нападот, за прв пат по неколку години двајца класични напаѓачи може да бидат заедно со Меси како полушпиц. Но ќе видиме како ќе се одигра се тоа.

B

Beck's

Гостин
Oтскокна таја бе. :tv:

Реков дека можеби требаше да биди повикан, дали втор или трет, сеисто. Секако нема никој да брани освен Касиљас. Со евентуална повреда на Касиљас дури тогаш ке се смени.

Имам гледано јас утакмици од Барса сезонава, невикам оти не е во форма, ама тоа шо има најмалку примено голови е заради вашата одбрана, која не ни му дозволува на противниците да го загрозат. Доколку Реал имаше иста таква силна одбрана, и Касиљас немаше да прима толку голови. Ако се разбираме ..
bar radi ova treba da bide prv golman vo reprezentacijata na Spanija:).Nagradno prasanje za tebe: Koi se stolbovite na odbranata na Spanija?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Праел киксови Валдес, ама кој голма не правел ? Па годинава комотно можам да набројам еден куп киксови на голмани како Касиљас, Цезар, Чех, и остали од врвот.
Сезонава Валдес беше одличен. Можеби моментално во најдобра форма мегу најдобрите голмани. Па човекот 70% од ситуациите еден на еден ги фати, покажуваше одлични рефлекси. Не ги правеше глупите киксови карактеристични за него, ајде можеби само еднаш двапати. :) Освен голот на типот од Рубин Казан, каде Валдес беше лошо поставен друг кикс и не му памтам годинава.
Што си заслужи место си заслужи, е сега дали втор или трет голман тоа не е муабетот.

Член од
27 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
а касиљас со направи со гетафе кога парехо даде гол

Член од
6 јануари 2009
Мислења
510
Поени од реакции
72
aj cestitki za transferov,a so nosleto so ke praite na klupa ili na pozajmica ili ke go sitkate?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom