И јас сум фан на барса али мора да бидеме реални и да признаеме дека Валдес не е за во шпанскиот состав, а што се однесува до Реина, мислам дека е многу поквалитетен од Валдес, само што одбраната на Ливерпул е мн слаба што прави да изгледа дека Пепе е слаб.Јас незнам како заслужи Реина да биде пред Валдес ама ајде нека му биде. Ако се повреди Касиљас ќе се слика Шпанија со Реина на голот.
Како тоа е поквалитетен? Кој се критериумите за тоа кој е поквалитетен? На стара слава одат и Реина и Диего Лопес, за Касиљас не дискутирам....И јас сум фан на барса али мора да бидеме реални и да признаеме дека Валдес не е за во шпанскиот состав, а што се однесува до Реина, мислам дека е многу поквалитетен од Валдес, само што одбраната на Ливерпул е мн слаба што прави да изгледа дека Пепе е слаб.
Валдес не оди ради стара неслава,тоа киксовите од пред 2-3 сезони, а Диего Лопез не ми е јасно зошто е земен. Реина има катастрофа сезона, Валдес игра речиси на сите наптревари освен во купот, освои лани 6 титули со Барса, годинава има најмалку голови примено во Премиера. Не ти ги знам критериумиве кој ти се за голман, ама годинава Валдес може да се мери само со Касиљас (а и тој не е нешто во форма, ама нема никој да го смени од Шпанска репрезентација до крај на Кариера). Ако нешто залужи Валдес е барем да биде земен како трет голман.И јас сум фан на барса али мора да бидеме реални и да признаеме дека Валдес не е за во шпанскиот состав, а што се однесува до Реина, мислам дека е многу поквалитетен од Валдес, само што одбраната на Ливерпул е мн слаба што прави да изгледа дека Пепе е слаб.
Види за Касиљас не дискутирам напишав тој е прв голман, ама со тоа што брани во Барса, освои толку титули, и годинава има примено најмалку голови мислам дека барем заслужува Валдес да биде земен во репрезентација. Ако е трет голман можда нема да брани ич ама дека требаше да биде пред Диего Лопез, требаше. Да го земеа стварно Де Геа немаше да се бунам заради што е млад и надежен и да стекне искуство понатака. Можда тој ќе е следниот после Касиљас, ама Диего Лопез со 100 години едноставно неможам да сватам. Ок е, нормално одлука на селекторот. Најдобро си знае ваљдаВидете вака. Касиљас е прв голман и нема шо да се дискутира околу тоа. Втор голман е Реина заради тоа што е далеку подобар од Валдес ( невикам оти Валдес е слаб ). Ајде еве прв пример шо ми иди вака е она некни со Ваљадолид кога Валдес се загуби, промаши топката.. е тука да беше некој друг играч а не онај пцорион од Ваљадолид е тоа другари мои ви беше чист гол. Не смее да ризикува цело СП Дел Боске. Сите знаеме и порано каков киксер беше Валдес.. какви не голови примаше.. со Ливерпул од средина ми иди на ум еве. ) За трет голман можи требало да е повикан ама ете.. одлука на тренерот. А за тоа дека ја земал Замора и пак не е на СП, тоа ништо не можи да докажи. Валдес ја зема замора затоа што има најмалку голови примено, а за тоа е заслужна само вашата цврста одбрана и некоја негова парада. Јас го оправдувам потегот на Дел Боске, незнам за вас, и незнам колку од вас ке ме сватат и ке знаат дека со ова не провоцирам. Поз
Прв ти дојде на памет а?Видете вака. Касиљас е прв голман и нема шо да се дискутира околу тоа. Втор голман е Реина заради тоа што е далеку подобар од Валдес ( невикам оти Валдес е слаб ). Ајде еве прв пример шо ми иди вака е она некни со Ваљадолид кога Валдес се загуби, промаши топката.. е тука да беше некој друг играч а не онај пцорион од Ваљадолид е тоа другари мои ви беше чист гол. Не смее да ризикува цело СП Дел Боске. Сите знаеме и порано каков киксер беше Валдес.. какви не голови примаше.. со Ливерпул од средина ми иди на ум еве. ) За трет голман можи требало да е повикан ама ете.. одлука на тренерот. А за тоа дека ја земал Замора и пак не е на СП, тоа ништо не можи да докажи. Валдес ја зема замора затоа што има најмалку голови примено, а за тоа е заслужна само вашата цврста одбрана и некоја негова парада. Јас го оправдувам потегот на Дел Боске, незнам за вас, и незнам колку од вас ке ме сватат и ке знаат дека со ова не провоцирам. Поз
Oтскокна таја бе. :tv:Ајде одма се фати за единствениот кикс оваа сезона.
Драгутиновиќ :tv:
Реков дека можеби требаше да биди повикан, дали втор или трет, сеисто. Секако нема никој да брани освен Касиљас. Со евентуална повреда на Касиљас дури тогаш ке се смени.Прв ти дојде на памет а?
Ај еве кажи ми некој друг годинава? Ако ти дојде на памет...ако уопште го има?? Зарем Касиљас беше безгрешен годинава? Зарем Реина и Диего Лопес не правеа грешки?? Ти се фати за тој пошто тој е и единствен посериозен годинава....
И уште нешто, она што ме радува кај Валдес е неговата самодоверба! За едно ниво погоре од лани, фаќаше живи топки што некој не би ги ни одбранил, а не така да ги собере, проигруваше со дефанзивците кога беше најгусто и тоа го правеше одлично....
Сите знаеме порано каков беше??? Што има врска каков бил?? Тоа одлучува за тоа кој треба да оди на светско??? Минато свршено е тоа! Погледни неколку клипови од годинава и неговата моменталната форма!
bar radi ova treba da bide prv golman vo reprezentacijata na Spanija.Nagradno prasanje za tebe: Koi se stolbovite na odbranata na Spanija?Oтскокна таја бе. :tv:
Реков дека можеби требаше да биди повикан, дали втор или трет, сеисто. Секако нема никој да брани освен Касиљас. Со евентуална повреда на Касиљас дури тогаш ке се смени.
Имам гледано јас утакмици од Барса сезонава, невикам оти не е во форма, ама тоа шо има најмалку примено голови е заради вашата одбрана, која не ни му дозволува на противниците да го загрозат. Доколку Реал имаше иста таква силна одбрана, и Касиљас немаше да прима толку голови. Ако се разбираме ..