Football Manager 2010

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Може,ама од тие тројца што ти се само двајца ќе можеш да пријавиш за првенство,а тој третиот ќе може само да ти игра во куп и ЛШ/ЛЕ.
За која лига станува збор?
Италијанска лига. Значи станува збор за лимит во врска со трансферите, не за регистрирање на играчи (како во Шпанската лига).

Оваа сезона веќе купив двајца, така да не можам веќе да купувам. Ме интересираше дали ако сакам да договорам трансфер со играч за 01.07. тоа ќе се рачуна во наредната сезона или оваа, т.е. дали овој трансфер ќе може да се оствари.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Италијанска лига. Значи станува збор за лимит во врска со трансферите, не за регистрирање на играчи (како во Шпанската лига).

Оваа сезона веќе купив двајца, така да не можам веќе да купувам. Ме интересираше дали ако сакам да договорам трансфер со играч за 01.07. тоа ќе се рачуна во наредната сезона или оваа, т.е. дали овој трансфер ќе може да се оствари.
01.07(јули) се смета за нова сезона т.е ќе можеш само не ми е јасно каков е тој лимит не сум го сретнал до сега:)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040

Еве пишува за лимитот во претпоследниот ред од Comments.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Пробај понуди му договор, мислам дека уште пред да прифати ќе ти каже дали можеш да го направиш трансферот.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Како е бе новиов менаџер? Задоволни сте?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Еве пишува за лимитот во претпоследниот ред од Comments.
Па ти понуди договор,ако прифати он ќе ти пише дали ќе дојде на 1 јули или нема да може ама мислам дека нема да има проблеми.
И гледам на календарот си 10 јануари до каде може да се игра?Јас стигнав до 28 декември и оставив.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Па ти понуди договор,ако прифати он ќе ти пише дали ќе дојде на 1 јули или нема да може ама мислам дека нема да има проблеми.
И гледам на календарот си 10 јануари до каде може да се игра?Јас стигнав до 28 декември и оставив.
До 10ти може. После кога идеш на Continue не ти дава понатаму и сама се снима играта.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Хаха, првпат гледаш вакво нешто?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Да, во селските лиги :) Старо е ова, не е само во 2010 :toe:
Не бе, не е само во пониските лиги. Знам пред неколку години третиот голман на Баерн истовремено беше и тренер на голманите.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Не бе, не е само во пониските лиги. Знам пред неколку години третиот голман на Баерн истовремено беше и тренер на голманите.
Можда :toe: Знам дека во пониските лиги речиси секој тим има играч-тренер :smir:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Да, во селските лиги :) Старо е ова, не е само во 2010 :toe:
Не е само во селксите лиги, во сите лиги може и во сите претходни изданија на ФМ.
На пример, кога имам играно порано со Милан, Mалдини, Костакурта и останатите играчи-легенди на тимот секогаш ми биле player-coach за откако ќе се пензионираат да ми останат во клубот, затоа што многу пати ми се има случено да им понуди некој послаб клуб позиција на Manager.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.330
Де бе, 100 примери кај мене вакви имаше, мада повеќето беа играч/менаџер .

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
играва е камен најмногу ме бендисува тактиката
има 2 шпанци едниот 16 години од билбао и другиот мислам дека има 16(незнам точно) од атлетико мадрид но бидејки слаб сум со финансии во ливерпул пропуштив да ги купам :) дајте вие некој предлог да си купам уште некој за 2 милјонки :)

Kajgana Shop

На врв Bottom