Психолозите се спротиставија на терапијата за хомосексуалците

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Добро, а шо се замарате толку не ми е јасно :) лет 3 и магде во зависност од личните сексуални преференци/убедувања ја толкуваат природата на својствен начин - кога ти одговара некој аргумент пласирај го, кога ќе се соочиш со соодветен одговор на еднакво ниво, вулгаризирај го пошо не ти е од корист.

И биле педерите и лезбејките болни или не, нема да ги излечи никој. Трошите нефес, а газот (не) ви знае :)

Ту, мајкуму...

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Добро, а шо се замарате толку не ми е јасно :) лет 3 и магде во зависност од личните сексуални преференци/убедувања ја толкуваат природата на својствен начин - кога ти одговара некој аргумент пласирај го, кога ќе се соочиш со соодветен одговор на еднакво ниво, вулгаризирај го пошо не ти е од корист.

И биле педерите и лезбејките болни или не, нема да ги излечи никој. Трошите нефес, а газот (не) ви знае :)

Ту, мајкуму...

Де бе Ал Капоне ...т.е. Serpico :)

Мораме да дадиме свој придонес во дебатата која останува запишана , и која по некоја година ќе ни биде извор на податоци и информации за соопштенија до медиуми - кога ќе треба да ги паљиме нашиве политичари кога за “рака грошови“ ќе сакаат и во Македонија да ја легализираат болества.

Зато , не за друго:helou:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Де бе Ал Капоне ...т.е. Serpico :)

Мораме да дадиме свој придонес во дебатата која останува запишана , и која по некоја година ќе ни биде извор на податоци и информации за соопштенија до медиуми - кога ќе треба да ги паљиме нашиве политичари кога за “рака грошови“ ќе сакаат и во Македонија да ја легализираат болества.

Зато , не за друго:helou:
Koja некоја година... веднаш чим мениме име како бенчмарк ни влегува ова на „задна врата“ :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Педерите не се проблем, некоја закана во Македонија на начин на кој се на запад.
Сеуште нема потреба од помасовно сузбивање, бидејќи и да сакаме ги нема, туку само превентивни делувања како и досега, кога ќе се појават некои загрижени граѓани со идеи околу нивниот статус.
Законот за дискриминација беше потенцијален проблем, веќе не е и нема да биде, таму е се општо прикажано, се потрудивме да не биде некој чекор кон поголемо прифаќење на ваквите девијации.
Оние замји кои си ги прифатиле, нека си живеат со педерите, тоа е настрана од нас што понастрана тоа подобро.
Инаку дали е болест или не е ирелевантно, прашањето е социјално и политичко, едноставно е прифатено за да има мир. Кај нас нема некоја агресивност и наметнување, најверојатно затоа што останатите ќе бидат поагресивни, сепак не сме ние ко западните лигуши, кои продадоа се само за да угодат и на педери и на црнци и што се не кое им се мота по државите.
Кај нас е мирно од овој аспект и ќе продолжи да биди така.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Луѓе!, разберете нема геј заедница во Македонија !
Имаме еден јавно произнесен геј - Коче. Али заедница не е еден човек. Тој ако сака да протестира пред влада ќе протестира и ќе парадира сам со транспарент (можеби уз него како подршка некој амбасадор од финска или холандија или некој од хелсиншки)
Каде се Македонските гејој?
Спрема Коче ги имало речиси 200.000 низ Македонија од сите профили, зидари, професори, политичари доктори, шофери магационери пратеници.... Али нигде нема да се појават јавно, организирано, да видиме една масовна организација која во голем број ќе излезе на улица и ќе бара права и закони.
Некој велат демек чекале законски да се реши нивниот статус (брак , деца..) па тогаш ќе се изјаснеле.
Немој молим те.
199.999 илегални гејој во МК (коче е легален зато го вадам од тие 200.000) водат тајен живот, се преправаат дека се “нормални“ и само чекаат и гледаат собранисики канал на МРТВ да се донесе закон за гејојте па да ги отфрлат маските, радосно и среќно да станат и да им кажат на своите мајки татковци жени деца комшии колеги браќа ... јас сум геј!

Луѓе правиме премногу галама за еден геј шо си го имаме во Македонија. Нему животот и не му е така тежок. Како еден и единстевн геј, нему му е обезбедена иднината, нема кој друг да му дојди на местото да го смени, си добива пари за плати , здравствено дбневници проекти канцелариски материјали.....
Коче си е платен геј.
Од тоа живее.
Да се појават уште на пример 1000 гејој одма ќе почни борба за власт за фотеља за фондови... ќе си корнат косињата и ќе си се гребат по лицата. И нему му одговара да нема појќе гејој.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Делимично оф топик, ама ме интересират, како мојт само еден геј да е? Парадоксално је :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Делимично оф топик, ама ме интересират, како мојт само еден геј да е? Парадоксално је :)
Ама, дај читај го Чарлс пред тебе...еден јавно произнесен геј...едно-двајца овде на форум, остали ако ги има се у "илегала" неекспонирани у јавност и дозволи пак да цитирам "...водат тајен живот, се преправаат дека се “нормални“ и само чекаат и гледаат собранисики канал на МРТВ да се донесе закон за гејојте па да ги отфрлат маските, радосно и среќно да станат и да им кажат на своите мајки татковци жени деца комшии колеги браќа ... јас сум геј!..."

П.С сори за оф топик, ама си дозволувам да дадам насока за некои прашања да не се повторуваат!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Дека мнооогу е важно у целив муабет колку се легални а колку не.
Важно хомосексуалец е, дали е пријавен у завод за хомосексуалци :)icon_lol:) не е толку битно.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Дека мнооогу е важно у целив муабет колку се легални а колку не.
Важно хомосексуалец е, дали е пријавен у завод за хомосексуалци :)icon_lol:) не е толку битно.
Битно е, битно...

Koja некоја година... веднаш чим мениме име како бенчмарк ни влегува ова на „задна врата“ :)
Од муабети со "извори блиски на владата" :icon_lol:, испаѓа дека почетокот на идната година ќе ни протнат "про-геј" закон и тоа онака, тивко тивко (педерски шо би рекол народот)...

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Од мастурбирање само не се станува геј, така да или не е геј а глуми или пак во Македонија има барем уште еден геј.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ама, дај читај го Чарлс пред тебе...еден јавно произнесен геј...едно-двајца овде на форум, остали ако ги има се у "илегала" неекспонирани у јавност и дозволи пак да цитирам "...водат тајен живот, се преправаат дека се “нормални“ и само чекаат и гледаат собранисики канал на МРТВ да се донесе закон за гејојте па да ги отфрлат маските, радосно и среќно да станат и да им кажат на своите мајки татковци жени деца комшии колеги браќа ... јас сум геј!..."

П.С сори за оф топик, ама си дозволувам да дадам насока за некои прашања да не се повторуваат!
Од мастурбирање само не се станува геј, така да или не е геј а глуми или пак во Македонија има барем уште еден геј.
Читајте прво...Веќе е кажано што се подразбира под она еден геј, затоа не ја носете дискусијата у тотално непотребни насоки.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Од муабети со "извори блиски на владата" :icon_lol:, испаѓа дека почетокот на идната година ќе ни протнат "про-геј" закон и тоа онака, тивко тивко (педерски шо би рекол народот)...
Пих, ал се мрзам некоаш :))
Читајте прво...Веќе е кажано што се подразбира под она еден геј, затоа не ја носете дискусијата у тотално непотребни насоки.
Де бе хефице, малушала мн сислатка позз.
(на тема за хомосексуализам, морам малку да практицирам од убермен философијата).

Шознам, не се замарам многу многу со глбт популацијата. Најмногу поддржувам бисексуалки, другите не ми се претња па неам зошо да се оптеретувам со нив.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Шознам, не се замарам многу многу со глбт популацијата. Најмногу поддржувам бисексуалки, другите не ми се претња па неам зошо да се оптеретувам со нив.
Не ја разбирам ни претераната омраза, ни "ќе дадам душа,бубрег и јетра за глбт друштво" ставот.
Ваљда пошто, лично, ми е апсолутно сеедно.

Али, делот каде што преку безвезе пропаганда и егзибиционизам ме замаарат и ми го истакнуваат фактот дека они љубат анален секс/страп-он или што и да е апсолутно ми пречи, и за тоа би се побунила.

Уосталом, кај нас на целата таква популација, светла и е иднината...пошто сме познати ко земја отворена кон експерименти (предводени од странски земји...ние даваме придонес ко заморчиња), почнувајќи од идната година, па надаље, ќе станеме се полибарални (и тоа законски поткрепено) во однос на глбт дружина.

А, за менталниот склоп да се измени...за тоа можда ќе треба малку време..јбг, ипак збориме за нешто што е девијација од вообичаеното. Треба време чисто окото да ти се навикне. Али и тоа ќе биде. Луѓето имаат меморија ко мушички.

Де бе хефице, малушала мн сислатка позз.
(на тема за хомосексуализам, морам малку да практицирам од убермен философијата).
За Amnesiac беше наменет постот, и како превентива за у иднина :pipi:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Најмногу поддржувам бисексуалки, другите не ми се претња па неам зошо да се оптеретувам со нив.
A мажи бисексуалци?

Инаку, интересен феномен кај вас мажите особено.
Мразите педери - ама глеате порничи со лезбејки.
Па дури и би биле во тројка со две жени.
И тие жени се хомосексуалки, ама не ви пречи..
Чудно.

Али, делот каде што преку безвезе пропаганда и егзибиционизам ме замаарат и ми го истакнуваат фактот дека они љубат анален секс/страп-он или што и да е апсолутно ми пречи, и за тоа би се побунила.

А, за менталниот склоп да се измени...за тоа можда ќе треба малку време..јбг, ипак збориме за нешто што е девијација од вообичаеното. Треба време чисто окото да ти се навикне. Али и тоа ќе биде. Луѓето имаат меморија ко мушички.
Мене не ми е јасно бунењето кој што прави по дома и со кој и како и сл.
Па добро, не само хомосексуалците си кажуваат шо прават во кревет, има многу стрејт луѓе што отворено си зборат за нивните фантазии/искуства/помагала...
Мене јасно ми е дека некогаш знае да биде гадно и чудно, па дури и несфатливо за ние што сме стрејт, ама зашто да ги осудуваме за начинот на живот кој го одбрале.

Инаку, да. Со тек на време ќе се навикнеме и сите ќе ги прифатиме девијациите, кога ќе изумрат постариве генерации, кога ќе имаме внуци, правнуци..
Само што тогаш ќе има нешто што они нема да го прифаќаат.
Човекот сепак еволуира.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Мене не ми е јасно бунењето кој што прави по дома и со кој и како и сл.
Па добро, не само хомосексуалците си кажуваат шо прават во кревет, има многу стрејт луѓе што отворено си зборат за нивните фантазии/искуства/помагала...
Мене јасно ми е дека некогаш знае да биде гадно и чудно, па дури и несфатливо за ние што сме стрејт, ама зашто да ги осудуваме за начинот на живот кој го одбрале.
Не мислев на болдот.
Такво нешто увек имаш избор дали ќе слушаш/гледаш/учествуваш или не.

Зборев за геј-паради и разни притисоци од геј лоби групи (тука нема да навлагам у детали, пошо малку подлабока и поинаква е тематиката)...значи за ствари кои не се дешаваат дома и у кој си, макар индиректно, вовлечен без да имаш избор.

Дома..што сакаат.
У јавност љубакање и сл...повелете, нема проблем.

Али кога ќе почнат политички и сл. други притиосоци да прават, да ствараат лобија, да фураат своевидна дискирминација и сл...е онда е више проблем и онда крадат време, внимание, а и влијаат на нечии животи, само затоа шо се ебат вака или онака.

Kajgana Shop

На врв Bottom