Психолозите се спротиставија на терапијата за хомосексуалците

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да хомосексуалците се природна појава, ајде сите да станите хомо и да не снема од земјата :) .
Само рестрикци за нив ако за убо да е.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Да беше цело општество хомосексуално ќе имаше други начини на репродукција.
Поентата во муабетот ми беше дека општеството ти наметнува да мислиш дека тоа е болест.
Да беа 80% од човештвото хомо, а ти да беше меѓу тие 20% стрејт-тебе ќе тетретираа како болен.
Epa nema drugi nacini, toa e toa. I ne e toa nametnato od opstestvoto tuku od prirodata. Prirodata ( ili Gospod ) taka sakala. Znaci homoseksualnosta ne e protiv opstestvenite principi i normi nego protiv prirodnite.
Nema sto nie da izmisluvame topla voda i da ja menuvame prirodata. Ona ne se menuva, taka sakala taka i ke bide, i se sto e razlicno od toa sto taa go nalaga treba da se smeta kako abnormalno, devijantno.... megju niv i homoseksualnosta. :toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Остави го сега Фројд настрана и неговите идеи кои се само идеи, затоа одиме Фројд рекол Фројд рекол така, што е битно што рекол Фројд кога тоа не е докажано.

Точно да беше цело опшество хомосексуално ќе развиевме други начини на репродукција, како на пример ќе бевме двополови или ќе се размножувавме како црвјата :pos::pos::pos::pos::pos:.
Опшеството можи да ми наметни политички систем, државно уредување ама никогаш не можи да ми наметни мислење, затоа тоа што го мислам ќе го кажам, што на ум тоа на друм и мислам дека не треба посебно да се докажувам се гледа само по себе.
Да го оставам Фројд на страна?
Ај, еден од основачите на психологијата (воедно и сите негови следбеници) се остаени по на страна.
Фројд давал идеи кои подоцна се испитувани. Не се докажани дека се точни,ама ниту се докажани дека не се точни...
Така да...
Инаку, да. Општеството ти наметнува ставови, начини на размислување и норми.
Општеството вели дека не треба да се шетаме голи и ние се облекуваме.
Вели дека треба да ја следиш модата за да те сакаат - и ја следиме..
Општеството ти налага да не крадеш, пиеш, пушиш, да не навредуваш, да не бидеш расист...
Ме мрзи да смислувам сеа, валда конечно ми ја сфаќаш поентата..
Ако не...ќе се фрлам од 14-ти:)
Ако хипотетички сите бевме хомо, ќе имаше начин да се размножиме.
Од кај да знам како, праиме хипотетички муабет за да сфатите дека доколку би постоело, стрејт луѓето би биле болните.
И општеството за кое дрвев до сеа, наметнува хомофобичност.
Уживај, не ти истекнало тебе дека хомо=болен. Некој ти ја наметнал таа идеја.

Е па оти е прифатена како лезбејка од страна на геј-групите кои таму се многу распространети, тоа овозможува да се зацврсти нејзината болест.А мислиш дека ако е Америка, таму сите ги подржуваат геј-паровите?

Е па точно бе девојко, значи хомосексуалноста е растројство на сексуалниот нагон, тоест, на нагонот за репродукција.
Да се зацврсти болест?
Ако имаш сида и си опкружен со луѓе болни од сида ќе се појача твојата болест?
Ако си шизофреничар?
Параноик?
Така се зацврстувале болестите.
Стај го на исто место со сите и оп, утредента добиваш супер болен човек.
Абе ај.
За болдот, да беше толку лесно за дефиниција, ќе беше толку лесно да се најде решение.

Epa nema drugi nacini, toa e toa. I ne e toa nametnato od opstestvoto tuku od prirodata. Prirodata ( ili Gospod ) taka sakala. Znaci homoseksualnosta ne e protiv opstestvenite principi i normi nego protiv prirodnite.
Nema sto nie da izmisluvame topla voda i da ja menuvame prirodata. Ona ne se menuva, taka sakala taka i ke bide, i se sto e razlicno od toa sto taa go nalaga treba da se smeta kako abnormalno, devijantno.... megju niv i homoseksualnosta. :toe:
Муебетот беше -шта би било кад би било.-
Не реков ај да станеме сите хомо нит добив желба да менувам природа.
И да, хомосексуалноста е абнормална, и се смета за таква зашто нормите на општеството така ни налагаат, ние самите си даваме граници: до овде е нормално, натака не е нормално.
Ова е девијација, ова не.
ама далеку е од болест.

Z

ZeroStyle

Гостин
Според ова јас мислам дека шизофренијата и склерозата не се болести:kesa:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Neznam sto tolku se plasat lugevo od homoseksualcive. Nema da ve napadnat ebate. Toa zenskive ne ve napagaat po ulica pa pederite im doslo do toa...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Муебетот беше -шта би било кад би било.-
Не реков ај да станеме сите хомо нит добив желба да менувам природа.
И да, хомосексуалноста е абнормална, и се смета за таква зашто нормите на општеството така ни налагаат, ние самите си даваме граници: до овде е нормално, натака не е нормално.
Ова е девијација, ова не.
ама далеку е од болест.
Ne be srce, pak yalnas si... si citala ama ne si razbrala...
Ne nalagaat normite na opstestvoto taka, tuku onie na MAJKATA PRIRODA.:toe:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Значи за да биде нешто неприродно треба да не се јавува во природата. Тоа ти е неприродно. Ако се јавува тогаш е сосема спротивното.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Значи за да биде нешто неприродно треба да не се јавува во природата. Тоа ти е неприродно. Ако се јавува тогаш е сосема спротивното.
природно не значи дека се дешава во природата..т.е. во природата да, ама во природата на човекот...не ги глеј ти животните...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
природно не значи дека се дешава во природата..т.е. во природата да, ама во природата на човекот...не ги глеј ти животните...
Не знаев дека има две природи. Една човечка посебна природа. Мора ние луѓето да сме изроди тогаш. Се може да се прочита значи.:nesvest::nesvest:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
А кој кажал пред XXX години дека хомосексуалноста е девијантна?
Колку што знам во времето на Александар ова било прилично нормална појава.
Значипак се враќаме на тоа дека ние кажуваме што е нормално а што не.

Не знаев дека има две природи. Една човечка посебна природа. Мора ние луѓето да сме изроди тогаш. Се може да се прочита значи.:nesvest::nesvest:
Убаво си кажа детето.
Луѓето имаат најразвиен мозок и имаат свест.
Секако дека имаат друга природа.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Да се зацврсти болест?
Ако имаш сида и си опкружен со луѓе болни од сида ќе се појача твојата болест?
Ако си шизофреничар?
Параноик?
Така се зацврстувале болестите.
Стај го на исто место со сите и оп, утредента добиваш супер болен човек.
Абе ај.
За болдот, да беше толку лесно за дефиниција, ќе беше толку лесно да се најде решение.
Сидата не е психичко нарушување.
Шизофреничарот не е свесен во тоа што е.
Исто и за параноикот.
Таа дефиниција е од учебник по психијатрија. Па и за псоријаза има дефиниција, ама засега нема решение за нејзиното лечење

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
ej , ми продаваш памет со тоа “природа е се што не опкружува“...значи ајт, се е природно и темава кључ, а?
зар не си чул за фразите "It is in humans nature that they..." ? Тоа значи дека дејствијата се во природата на човекот, животните (не) го прават тоа...
Се знае што е природа, барем пред се од научна и психолошка гледна точка. и човекот е дел од природата. Спротивно од мислењето во нас нема ништо посебно и ункатно. Единствена разлика е во нашиот степен на интелегенција и во ништо друго. Фрази и изрази не ме интересираат.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Се знае што е природа, барем пред се од научна и психолошка гледна точка. и човекот е дел од природата. Спротивно од мислењето во нас нема ништо посебно и ункатно. Единствена разлика е во нашиот степен на интелегенција и во ништо друго. Фрази и изрази не ме интересираат.
Иии само е свесен за себе и свесно одговара и стои позади се што направил..
САМО тоа...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Иии само е свесен за себе и свесно одговара и стои позади се што направил..
САМО тоа...
А ти сметаш дека животните не го прават тоа ? Веруваш дека не се свесни. напротив за да бидеш свесен значи да знаеш дека постоиш. а сите животни знаат дека постојат. Ретко кое животно се потпира само на инстинкти.

А што се однесува до стоењето за тоа што го нпаравиле и тоа им важи. Ако не ми веруваш дојди нагости имам куче ќе видиш како знае кога направило нешто лошо, како се буни, кара, крие или гали често и без никаков мој стимул.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
А ти сметаш дека животните не го прават тоа ? Веруваш дека не се свесни. напротив за да бидеш свесен значи да знаеш дека постоиш. а сите животни знаат дека постојат. Ретко кое животно се потпира само на инстинкти.

А што се однесува до стоењето за тоа што го нпаравиле и тоа им важи. Ако не ми веруваш дојди нагости имам куче ќе видиш како знае кога направило нешто лошо, како се буни, кара, крие или гали често и без никаков мој стимул.
Имам и јас куче, знам како реагираат.
Научени се на одредени команди и реагираат на нив.
Ако повишиш тон ќе се плашат, ако им збориш милозливо ќе се мазат.
Ако и речам на мојава да седне-седнува.
Да пукне-крева шепа и праи хајфајв...
Знае за шетање команди, за спиење...

Ама, ако почнеш да и викаш а притоа да костоистиш некои милозливи зборови пак ќе се плаши, ако и збориш милозливо а и кажуваш зборови кои значат дека ја караш-ќе се мази.
Не е свесна што и збориш туку се води на навиките и командите што сме им ги повторувале.
Свесно нема да направи се ако нема некој нагон да ја поттикне на тоа.
Глад, жед, репродукција, страв....
Знае дека постои и дека постоиме уше неои си 20-30 души шо не мириснала и не видела.
За тебе не е свесна дека е можно да постоиш.
Не е нит свесна дека перницата шо си ја распара и изгриза ќе ја фрлам и нема да постои веќе, а со тоа и нема на шо да спие на тераса.
Не е свесна за последиците.

Kajgana Shop

На врв Bottom