Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Да исто како што Делије ја копираа кореографијата од Лацијалите со Астерикс и Обеликс :pipi:

Дај бе не зезај..не е само зборот Оскар,туку и како ги држат најлоните и како е поставена кореографијата...

Го изедоа на велико миланезите во дербито во навијање,во корео и вадење пароли и сеа бараат влакна во јајцето...ај ај нека биде така како што викаш ти

Да не ти останам дужен тебе само. Ја знам дека лацијалите имаат подгрупа под име Астерикс и најверојатно затоа се праела шеталица со нивен лик. Не копав по слики да се уверам, да речеме дека ќе ти верувам пошо не сум ја сретнал досега таа слика. Ако ти е при рука набаци ми ја на профил, да не трупаме овде непотребно.
А на Звезда-Лацио се вадеше огромна шеталица со борба помеѓу Астерикс и Обеликс во која помалиот значи Астерикс го победува поголемиот. Своевидна симболика на тоа дека во тој момент Звезда беше аутсајдер:wink:

Ме заболе мене дали миланезите го изеле или не, ја само глеам дека некој копирал тука. Сосема ми е сеедно дали се црно-плави или црвено-црни.

Не е тоа Македонија па да се тепаат пред секоја утакмица :smir:

Да бе, само у Македонија се тепаат и сите други градски дербија се мирни ко миса да се одржува:wink:

ГЛЕДАЈТЕ САМО КАКО ИНТЕР КЕ МУ А ВАДАТ ДУШАТА ДО КРАЈОТ НА СЕЗОНАТА:tapp::tapp::tapp::tapp::tv::tv::tv::vozbud::vozbud::vozbud::tapp::tapp::tapp::

Ок тогаш нека се испоколат нека се испоубијат :toe:

Остај ги ултрасиве нека се испотепаат и ич да не ти чуе. Ние што се дереме на цел глас а не се гаѓаме со камења од 2-3kg, не сме навивачи.

Според ултрасиве, од аеродром/железничка/автобуска до стадион, треба да поминеш низ воено поле, иначе дербито не е дерби...

Остај ги ултрасиве нека се испотепаат и ич да не ти чуе. Ние што се дереме на цел глас а не се гаѓаме со камења од 2-3kg, не сме навивачи.

Според ултрасиве, од аеродром/железничка/автобуска до стадион, треба да поминеш низ воено поле, иначе дербито не е дерби...

Ете тоа е еден од проблемите со кои често се среќавам ја. Неинформираност.
Сеа ти мешаш ултра и хулиган. А разликата е доста голема. Можеш да најдеш информации пред да пишеш нешто околу темата.
Камењата се понекогаш составен дел од тоа, а понекогаш не. Зависи од ситуацијата али ја не знам за дерби во светот освен милансково во кое навијачите на двата клуба не се мразат.

Не мораш да се гаѓаш со камења. Али ако ти е ривал нема да пиеш кафе со него пола саат пред утакмица него ќе пиеш кафе со оние со кои си на трибина.
Ривалството може на различни начини да се протолкува.

Фала што ми кажа сега приметив :toe: и не ме цитирај за глупости :tapp:

Е добро што си приметил:wink:

Типичен пример дека навивач на Милан е во пријателски односи со навивачи на Интер е Марли987.

:pos:

Типичен пример дека навивач на Милан е во пријателски односи со навивачи на Интер е Марли987.

:pos:

епа прашај го кога последен пат добил зелеМко кај нас....не го ни цитираме више кога ќе пише нешто... :icon_lol:

Не мораш да се гаѓаш со камења. Али ако ти е ривал нема да пиеш кафе со него пола саат пред утакмица него ќе пиеш кафе со оние со кои си на трибина.

Ривалството може на различни начини да се протолкува.

Може сакам да пијам кафе со него и да му ги слушам маките. Може најдобар другар ми е од спротивната страна. Може ми е пријател со кој не сум се видел 100 години. Може уживам во муабетите со фанови од спротивниот табор.

Точно е дека на различни начини може да се протолкува. Ако не ви се пие кафе со противниците, или ако не ви се муабети, ваша избор. Повеќето сме избрале поинаку, и не сме ништо помалку навивачи од вас. Само не живееме во истиот филм со вас.

И не го р'чкајте Марли ќе давам црвенки :)

P.S.
Примерче од жешкиот терен:

materazzi-rui-costa.jpg

Ако можат овие, можеме и ние :pos:

Интериста, не ме капираш баце.

Значи нормална работа е да имаш пријатели од противничкиот табор со кои ќе си у добри односи 363 дена у годината, ќе се дружите, искачате, зајадувате после дерби за тоа кој победил а кој не.
Ама, тие два дена од дербито ќе се изедете и нема да сакате очи да си видите. Да се видите на улица со различни шалови ќе си потрчате да се затепате за боите на клубот.
Тоа сегде го има, на страна муабетот за ултра и хулиганизам. За симпатизери праиме муабет.

Да се видите на улица со различни шалови ќе си потрчате да се затепате за боите на клубот.

Те разбирам, ама за овој дел ќе мора да појасниш. Како да се затепаме, фигуративно кажано или...? :) :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom