Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
освен тој пеналот(за кој се изначитав постови...)-Милан не креираше никакви шанси,во ситуации од 18тина метри топките завршуваа над стадион(Роналдињо,Пирло...) и НЕ заслужи победа во дербито,играше голем дел од времто со играч повеќе(уште еден дискутабилен момент)
дербито беше уништено од судијата и нема причини за премногу “плачки“ од разочарани фанови

Да му ебам племето бразилско на Цезар,зашо не му попушти на Зупче да го дае голот,барем немаше да читаме овде како имало пенал чист,Милан бил оштетен и демек можел да тепа ако бил пеналот свирнат :nesum:

едит...пуу, да се суди по горнава дефиниција енац, досега немаше ќор пенал да видиме бе ние.... иее еве ај како и да е, и да не беше тоа од Лусио пенал, еве го отфрлам и признавам дека не било, што мења пенал во 92 минута до две минути до крај на резултат од два нула, една измена и оп-отиде....за разлика од пораниот облик на “инстинктивно бранење’’ на маикон, кој можеше и те како да смени многу работи, тој ја не можам да го преболам...

Е јбг не ги пишував јас правилата, само ги постирав да видиш дека она од Лусио не се суди а камо ли да го исклучиш.

Инаку мења и тоа многу, баш на клипот се гледа, Роналдињо шутира пенал во 91.10. Има преку 3 минути за неколку напади со 2 играчи повеќе, ако го дадеше голот. Евентуален прекин и Дида иде напред и многу поцрвен е 16-кот. Огромна помош беше тоа само за среќа (или за жал, како се гледа...) не ја искористивте.

Да му ебам племето бразилско на Цезар,зашо не му попушти на Зупче да го дае голот,барем немаше да читаме овде како имало пенал чист,Милан бил оштетен и демек можел да тепа ако бил пеналот свирнат :nesum:
и тука твојата вонсериска неинтелигенција доаѓа до израз како по обичај, цветко, не е ист пенал во рана фаза од утакмица при 1-0 и цела утакмица за доигрување, и пенал во 90та минута со кој ни нерешено не можеш да извадиш....
Е јбг не ги пишував јас правилата, само ги постирав да видиш дека она од Лусио не се суди а камо ли да го исклучиш.

Инаку мења и тоа многу, баш на клипот се гледа, Роналдињо шутира пенал во 91.10. Има преку 3 минути за неколку напади со 2 играчи повеќе, ако го дадеше голот. Евентуален прекин и Дида иде напред и многу поцрвен е 16-кот. Огромна помош беше тоа само за среќа (или за жал, како се гледа...) не ја искористивте.

ахахехеа дај ајде жити се' не прави сценарија сеа, нема смисла стварно, иначе еве сеа ќе ти кажам што се реално три минути во Италија.... три минути се еднакви на една измена( од оние кипи-нос), две килавење за дегажман на голман, и едно глумење фаул и вадење на носилки, не ми кажувај гачки и ти како и другар ти погоре..

Во ред е бе пријатели, ја се помирив со поразов каков и да беше, ама немојте бе само пак да глумите оштетени и некои “сите се против нас ама појаки сме’’-фазони, може проаѓаат тие кај остатокот од површњаци кои од утакмицава го виделе само голот на Пандев и ради тоа се подмочуваат, ама немојте бре кај некој што гледал.

ахахехеа дај ајде жити се' не прави сценарија сеа, нема смисла стварно, иначе еве сеа ќе ти кажам што се реално три минути во Италија.... три минути се еднакви на една измена( од оние кипи-нос), две килавење за дегажман на голман, и едно глумење фаул и вадење на носилки, не ми кажувај гачки и ти како и другар ти погоре..

Во ред е бе пријатели, ја се помирив со поразов каков и да беше, ама немојте бе само пак да глумите оштетени и некои “сите се против нас ама појаки сме’’-фазони, може проаѓаат тие кај остатокот од површњаци кои од утакмицава го виделе само голот на Пандев и ради тоа се подмочуваат, ама немојте бре кај некој што гледал.

3 минути се доста, кога екипата има карактер:

Свеж пример со 11 на 11.

Не глумиме оштетени само ти контриравме на тоа дека САМО Милан е оштетен.

и тука твојата вонсериска неинтелигенција доаѓа до израз како по обичај, цветко, не е ист пенал во рана фаза од утакмица при 1-0 и цела утакмица за доигрување, и пенал во 90та минута со кој ни нерешено не можеш да извадиш....

Абе мали ти изгледа немаш спиено овие денови после поразот така :smir:
Не го дудлај тука без потреба како имало пенал или како сте немале срека,туку земи моливче и лист хартија и пиши му писмо на судијата што ве оштети како судеше,еби му мајче и шајче,и уште едно на Берлускони свињата да ви купи асални засилувања,а не да троши пари на курви и да праи оргии низ вилите што ги има.
Цел фан клуб Милан се помири со поразот,не ги искористивте шансите (додуша и да ги немавте),шансите на Интер додека играше Снајди се редеа како на филмска лента,а од кога го доби црвениот без потреба и глуп тренер ке сфатеше дека Мурињо ке иде на одбрана, контра напади и евентуален втор гол,ама пошо Леонардо е “талент“ не го увидел ваљда тоа и...Падневчо ви го забибери :smir:

То је то...

3 минути се доста, кога екипата има карактер:

Свеж пример со 11 на 11.

Не глумиме оштетени само ти контриравме на тоа дека САМО Милан е оштетен.

доброоо ајде, го повлекувам дека само милан биле оштетени, и го мењам со милан беа пооштетени кога ќе се земе се на куп

го повлеков тоа, сепак картонот на Снајдер е незанемарлив.

и дај бе молим те не ме буши мене “карактер марактер’’ жити господ, тој мајмунот може да суди, да компензира и место да држи до критериум и интегритет професионален, на крај требало да се покажува карактер....мислам ало бре, не сум ја АЦАБ куров, не сум средношколец, не ми ја вреѓај мене логика и мозок со овие бедни фори..

ацаб, океи е чедо, се докажа како херој и шегаџија ме “изремети’’ ептен, у фан клуб сеа сите ќе те сакаат, ме заеба алал вера...

Вака:

За картонот на Снајдер кажав: подобро ќе беше за дербито да не го дадеше. А имаше право да го даде.

За критериумот, што вика Мур: Снајдер му даде аплауз и доби црвен картон, Бориело го пцуеше а судијата го милуваше по лицето :pos:

Првиот жолт картон на Лусио е глупост.
Вториот жолт картон на Лусио е глупост.

Судијата се изгуби на терен. Факт.
Не оштети за следниве средби во ситуација кога и така пола екипа се жали на повреди.

За карактерот, Интер два пати по ред се враќа од изгубени ситуации. Кога губи, играчите даваат се од себе. Милан се влечкаше по терен со играч повеќе. Тоа може да е карактер, а може да е и до квалитетот. Значи не те дупчам сега нешто дека Интер има карактер зошто е Интер и зошто јас навивам за Интер, а Милан нема... зборам за оваа постава на Милан. Ми делува изморено, измачено, како едвај да чекаат пензија. Ремонт само, и помлади играчи кои ќе гинат на терен. Друго нема...

Ми го сврте вниманието(и умот) постов напишан на 29-10-09, 13:42!

Минатите две сезони му дишеа во врат.Оваа сезона Јувентус е далеку подобар од минатите и тоа мора да се признае.Јуве состави тим за респект и во Италија а богами и во Европа.Сезоната е долга Јуве имаше мала криза што е нормално за секој тим со толку натпревари во една сезона.Секој тим има кризни периоди а и Интер ќе ги има.Јувентус ја промени формацијата и во средина има две чудовишта(Момо и Мело) и тројца одлични креативци(Диего,Каморанези и Себастијан).Има и многу добри егзекуроти како Амаури,Трезеге и Јакинта.Калчото оваа сезона нема да биде како минатите кога Интер беше доста посилен од останатите.

Оваа година калчото ќе биде далеку поинтересно кога тука се Јувентус и Интер а после нив Милан,Фиорентина...

Па види Dek0 секој со свое размислување(со оглед на тоа дека се работи за 14годишни).

Јуве што падна во Серија Б падна.Ама оваа година Јувентус многу се засили.Играчки и финансиски е доста силен.Гради нов стадион,наредната година го чекаме Маерсто Липи да дојде во Јуве а со тоа и доста добри засилувања.Јувентус се враќа на старите патеки каков што беше пред Калчополи скандалот или подобро кажано како што му доликува.Зборете колку сакате ама факт е дека Јувентус пак ќе биде тоа што беше најдобар во Италија.

Само ме плаши папата(Моџи) што кажа дека Интер 5 години по ред ќе биде шампион во Серија А.Јас на Моџи му верувам :)

Сите грешиме бе, ја на пример по мечот со Динамо Киев бев за 4-2-3-1 форматот, и убеден бев дека истиот ке биде топоини за Интер арно ама сега се крстам више никад да не ги видам у таква формација, пупу скраја да е. :)
Реално, и ние ко фанови на Интер ги гледавме Јуве ко сериозна закана сезонава, Ферара беше оној за кого зборевме дека по првиот бран неуспех ке се изгуби и свемир, бар за тоа во право бевме.

Готово, животот повеќе нема смисла :(

Муту позитивен на антидопинг тест

ми падна жал кога челзи бараше оштета од него, ама кога го гледам дека пак се допингува би рекол дека е заслужено. а многумина се прашуваа одкаде таа форма...

^^
Кој се допингува бе, го наместил Берлускони за да не игра у заостанатана со пензионерине :pos2:

За вакви џаначиња како него и Адриано на кои Господ им дал, талент, пари, слава и се што ке посакаат уствари - не заслужуваат ништо.
И покрај тоа што еднаш му се лизна, Јувентус му даде втора шанса да се врати во живот. Денеска повторно се врака таму каде што застана.

Се надевам дека ке Челзи му земе 17 милиони како што наложи судот и ке го остави на улица како голтар затоа што не заслужува ништо повеке од тоа.

п.с. Ако се докаже дека користел [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]sibutramina[/FONT] тогаш казната што може да ја заработи е од 1 до 4 години забрана за играње, што воедно ке значи крај на неговата кариера.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom