Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто викаш дека Јувентус нема силна клупа?За разлика од минатата година сега Јуве има супер вкомпониран тим со добри играчи од клупата.На клупа го имаме Манингер кој слободно можам да кажам дека е подобар од сите голмани на Милан.Позади на клупа го имаме Легро кој воедно е репрезентативец на Италија.По бочните позиции ги имаме на клупа Молинаро,Де Џеље,Григера и Касерес.Од средината се Тиаго,Поулсен и Маркизио.Замена за Диего е Џовинко(супер играч),а од нападот на клупа се Јакинта и Трезеге.Што повеќе сакаме од ова?Имам исто така и универзалец-Салихамиџич.

Оваа година Јувентус направи многу силен состав со супер играчи на скоро секоја позиција.Бековите преставуаа проблем минатата година меѓутоа сега со Гросо и Касерес се на доста солидно ниво.
Битката за скудетото ќе биде меѓу Јуве и Интер,и нема да имаат никаква закана од Милан.Ако Јуве лани можеше да го победи Милан со играчи како Занети,Григера,Маркиони и Недвед,па оваа година што би можело да им се случи кога ние го имаме Диего а тие го немаат Кака:smir:

Буфон-Касерес(Зебина)-Канаваро-Киелини-Гросо-Каморанези-Мело-Сисоко-Диего-Дел Пиеро-Амаури.Со оваа 11ка и со добри резерви Јувентус е најголемиот фаворит за Скудетото оваа година.

Рано е да се збори уште сега ќе видиме во текот на сезоната.Почетокот на сезоната кажува кој ќе се бори за Скудетото!

Значи првиот тим на Јуве е супер-Буфон,Касерес,Канаваро,Киелини,Гросо,Мело,Сисоко,Дел Пиеро,Каморанези,Диего,Амаури.Проблемот настанува кога ке се повредат 3-4 првотимци. Добри замени имаме во средината Тиаго,Џиовинко и нападот Јакинта,Трезеге ама во одбрана замени сме тапа.Григера и Молинаро се многу слаби играчи,а Зебина и Де Чељи се просечни играчи.Единствено Легротаље е солидна замена за Канаваро.Подобар резервен голман од Манингер неможам ни да замислам ,се сеќавам лани како добро бранеше кога беше отсутен Буфон.

Веќе кажав и пак ќе кажам, не се залажувајте да го отпишете Милан од трката за Скудето и покрај дебаклот во дербито. Лавот е најопасен кога е ранет, да се изразам сликовито:wink:. Мислам дека борбата за титулата ќе биде помеѓу три а не две екипи како што повеќето од вас очекуваат. Сепак времето ќе покаже кој бил во право. Се уште е почеток на сезоната и имам впечаток дека јас сум поголем оптимист за конечниот пласман на Милан, од самите миланисти.:toe:

Не бе брат, мртви се тие сезонава, не знам зошто мислиш вака, анализирај ги играчите малку подобро и ќе ти биде јасно дека ќе се борат за куп уефа максимум.

Не бе брат, мртви се тие сезонава, не знам зошто мислиш вака, анализирај ги играчите малку подобро и ќе ти биде јасно дека ќе се борат за куп уефа максимум.
Знам дека звучи како да тресам зелени со тоа што зборам дека Милан се конкуренти за титулата, ама ако научив нешто за овие безмалку две децении гледање фудбал, тоа е дека никогаш не треба да се отпишат Германија во репрезентативниот и Милан во клупскиот фудбал. Сепак како што реков, времето ќе покаже дали сум бил во право:toe:

Знам дека звучи како да тресам зелени со тоа што зборам дека Милан се конкуренти за титулата, ама ако научив нешто за овие безмалку две децении гледање фудбал, тоа е дека никогаш не треба да се отпишат Германија во репрезентативниот и Милан во клупскиот фудбал. Сепак како што реков, времето ќе покаже дали сум бил во право:toe:

За швабите и јас се согласувам али за овие изгубениве, слободно отпиши ги, никогаш не бие послаби, па дури и тогаш околу 2000-2002 мислам кога играа во купот на уефа, тапа се:tv:

Сум мал скептик ама со оглед на историјата те поддржвам.
Милан - здрав, болен редовно е конкурент
Германија - ми е чуден феномен ќе излезат со некој никаков состав и туркаат далеку

Интересно... за прв пат, најдобро платен е тренер а не е играч. Откако напушти Ибрахимовиќ (13 милиони) и Кака (10 милиони), сега највише заработува Мурињо со 11 милиони евра, многу блиску позади него е Самуел Ето со 10.5 милиони евра. Потоа, Роналдињо (7.5), Буфон и Виера (5.5), Тоти (5.4) и Пирло (5). Овие бројки се нето по одземање на сите даноци.

Најплатените играчи во Италија.

2ptwbw4.jpg

Интересно... за прв пат, најдобро платен е тренер а не е играч. Откако напушти Ибрахимовиќ (13 милиони) и Кака (10 милиони), сега највише заработува Мурињо со 11 милиони евра, многу блиску позади него е Самуел Ето со 10.5 милиони евра. Потоа, Роналдињо (7.5), Буфон и Виера (5.5), Тоти (5.4) и Пирло (5). Овие бројки се нето по одземање на сите даноци.

2ptwbw4.jpg

Абе на Виера 1 мил не би му дал, откако дојде ништо не покажа, а и Тоти веќе не е како порано!

Забраев да пишем погоре кој тим троши највише за плати:

1. Интер (150 мил.)
  2. Милан (125 мил.)
  3. Јувентус (115 мил.)
  4. Рома (69,7 мил.)
  5. Фиорентина (40 мил.)
А тимот што најмалку плаќа за својте играчи е Киево (13 мил.) :)

Забраев да пишем погоре кој тим троши највише за плати:

1. Интер (150 мил.)
  2. Милан (125 мил.)
  3. Јувентус (115 мил.)
  4. Рома (69,7 мил.)
  5. Фиорентина (40 мил.)
А тимот што најмалку плаќа за својте играчи е Киево (13 мил.) :)
најмалце Борец Велес по едно лепиње и сокче од 10 денари:pos2:

2ptwbw4.jpg

Роналдињо и Виеира не заслужуваат толкави плати, задоволен сум со мојот клуб, се гледа дека не играат само за пари.

2ptwbw4.jpg

За Буфон е заслужено, заслужено е и за Ето. Незнам зошто Виеира зима толку плата незаслужува исто така и Киву не заслужува 3,5 милиони многу му е. Пирло е вред, и другите се добро ама мислам дека Тотти заслужува милионче повеке и Снајдер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom