Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се започне голема воња со грчките пизди....:wink:

Ако се смени името во најмала рака ќе избувнат големи безредија, судири, протести, палење на парламентот, владата, претседателската вила, а во краен случај не исклучувам ни граѓанска војна, жално но вистинито! :toe:

малку оптимистички сега: името можат да го сменат илјадапати на хартија и да го принудат цел свет да не вика како што ќе се договорат, но ние Македонците сме пиреј и Македонија е бесмртна и вечна, името е свето и вековито, НИЕ никогаш нема да се нарекуваме поинаку (во нашата комуникација) освен Македонци, а нашата земја нема да биде ништо друго туку Македонија (ако не за другите, за НАС).

Марија се викам:baeh: и башка шо те брига као ќе те наречат бедните Грци, коа знаеш дека си Македонец и нишо не може да го смени тоа..и крај на дискусија..не мислам да се умарам више:kesa:

и шо ако биде Северна Македонија..ако има северна онда има и јужна..никој не може да ме нарекува северна македонка:pos2:бог да чува

Не вреди да се објаснува на 16 годишно дете, по секако само полнолетните граѓани имаат право да гласаат на референдум. Но со оглед на тоа што младата генерација вака размислува, не ни се пишува добро.:nenene:

Како и да е, јас не сакам воопшто да размислувам што би направила доколку дојде до најлошото. Навистина не би можела да одговорам на тоа, но знам дека емигрирањето од земјава како што повеќето одговоривте нема да биде најдобар избор, не гледам дека бегањето би решило нешто. :toe:Само ќе се надевам и ќе се потрудам да направам се' што е можам (петиции,потписи протести...) да не дојде до тоа.

ке го дигам у воздух тој шо ке го прифати тоа да се случи... после тоа, и собранието исто така...

Ако се смени името во најмала рака ќе избувнат големи безредија, судири, протести, палење на парламентот, владата, претседателската вила, а во краен случај не исклучувам ни граѓанска војна, жално но вистинито! :toe:

малку оптимистички сега: името можат да го сменат илјадапати на хартија и да го принудат цел свет да не вика како што ќе се договорат, но ние Македонците сме пиреј и Македонија е бесмртна и вечна, името е свето и вековито, НИЕ никогаш нема да се нарекуваме поинаку (во нашата комуникација) освен Македонци, а нашата земја нема да биде ништо друго туку Македонија (ако не за другите, за НАС).

Се сомневам дека така ќе биде:toe:Сите ко пички,раштркани ќе се препуцаваат,а никој нема да има гз да направи нешто повеќе од 5 души на плоштад.Барем јас мислам така.
Јас нема да одам да се тепам,ниту да палам,би повикала вечен бојкот на избори од сите граѓани.Кој ќе се појави да држи демагогии-ќотек!Власта да ја преземе како народ,доста ни беше учење овчарство.

А зошто се дискутира на темава, што е работава сите се откажавте веќе?
Ви ги испраа мозоците? Ќе го менувате името? Кој ви дал право? Ваша е државава? Ваше е името па сега ќе го шиткате? Сакате визна либерализација, еу ветувања, нато осигурувања?

А зошто се дискутира на темава, што е работава сите се откажавте веќе?
Ви ги испраа мозоците? Ќе го менувате името? Кој ви дал право? Ваша е државава? Ваше е името па сега ќе го шиткате? Сакате визна либерализација, еу ветувања, нато осигурувања?

Абе погледни од другата страна, тие што нема да превземат ништо во врска со тоа ќе знаеш дека ќе можеш да ги купиш за да ти прават што сакаш бидејќи веќе се докажале дека не се сметаат за човечки суштества туку објекти за тргување и манипулирање.

па нормално дека не вреди мене да ми се објаснува..цела македонија ги избра Вмро кои се и тоа како за компромис(по секоја цена)..па ќе видиме шо ќе се деси..поздрав

Tи чупе свесна си дека Македонија доколку го смени името по кусо време нема да постои? Или само сите тука знаете да кењате давајќи ‘ваши‘ мислења дека ви е сеедно. Ак ти е сеедно не си Македонка, на секој вистински Македонец ќе му биде тешко на душата ако му го сменат името. И не само тоа, и државата ќе ја изгубиме, е после кажи се дека си македонка и ќе јадиш камшици, ќе бидиш плукана и омаловажувана, така да ќе мораш дефинитивно да се откажиш од идентитетот Македонија.
Btw мешаш нешто вмро во темава, без притоа да ги спомнеш 1000 пати поголемите пизди сдсм кои го сменија знамето!

Пред да коментирате размислете, малце повеќе, не е ова грав!

Треба да се мисли што пред да го сменат, откако ќе го сменат и на трепки да застанеме џабе ќе е.

Треба да се мисли што пред да го сменат, откако ќе го сменат и на трепки да застанеме џабе ќе е.

Еми ајде сега да ги излупаме и меѓу себе да се изнатепаме оти си заслуживме:)
Јас ќе ги тепам женските на оние што урлаат во „геј парада Белград“.

oh well
подобро да се навикнете на идеата пошто и онака ќе го сменат името со вас или без вас:nesum:

Али hey look at the bright side
Ќе влеземе во Нато и ќе добиеме визна либерализација

Прашањето сега би било дали во графата за јазик ќе пишува macedonian и ќе имаме право на придавката македонски,а за името турете му пепел и изградете му споменик тоа одамна беше ветено и дадено.

нека го сменат..баш ме брига..каква корист иам ја од името:toe:

E од вакви изроди патела пати а и ќе пати Македонија вакви не заслужуваат да живеат тука :nerv:
Ако се планира нешто да се организира треба што побрзо а не ако недај Боже се смени името тогаш да има организирања тогаш џабе ќе биде се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom