Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Eu Eu Eu, глеам многу ‘учени фаци‘ политичари или обичен народ се фатиле за тоа Еу Еу , преку кур! Немало визи да има, не знам шо, 300 глупости. Ние како прво немаме пари да патуваме во Македонија а камо ли надвор. И да нема виза пак дома ќе си седиме пошто нема пари! И не знам уше шо ‘поарно‘ ќе било да сме биле во Еу. По цена на името, не!

епа се виде колку македонисти има во земјава...доста отиде знамето убаво за вентилатор и сега уште и името да го замениме...ќе ми се одмили од земјава :toe:

Колку повеќе мислиме на тоа што ќе биде откако ќе го сменат името, толку полесно ќе ја прифатиме евентуалната промена, затоа сус! Нема промена! Нема референдум! Познато е зошто последниот збор е на народот, преку референдум. Референдумот може да се наштима, може и да се постави така што најголем дел од народов ќе стои пред ливчето и ќе се чешка по глава што уствари сака да праша хартијава.
Што се однесува до мене, било каков обид за чепкање = глави се тркалаат. Ама знаеме дека тоа нема да се случи, народецов мал кутар се плаши да се испрља.

Јас не би размислувал што ќе направам затоа што искрено се надевам дека промена нема да се случи, но ако веќе се случи такво нешто би излегол на протести (затоа што знам дека ќе ги има). Нема да можам сам како единец да направам нешто повеќе од тоа.

Ako има референдум тоа значи ќе го сменат/наместат.

А после тоа, ќе протестираме некој месец, ќе се помириме сите.

нормално протести... али џабе ке биде...мирен протест џабе...пушти се да маваш да кршиш, полиција ке те истепа... кај се сега тие што идеа на протести и викаа Никола НИкола НИкола или пак Бранко Бранко...нека идат пак да викаат и ке се викаме не с***** МАКЕДОНИЈА ке не прекрстат во источна ал****ја (пример ова)...

знам што фали:vozbud:

малце да го кренеме......духот

Џабе ни е нас духот...Ние сите Македонците сме продаени души...Тоа на пример нема никогаш да му се случи на некоја друга нација...:smir:

ех нема да се случи
тоа ти е балкански синдром само што кај нас е нај развиен
еве кај србите важи кум кума убива а кај нас брат брата убива
значи може да се случи ама нема до тој степен
за тоа дека сме за грови се докажало низ историјата
со надеж дека сме научиле нешто и дека ке смениме за оваа ситуација

Дали сакате референцата ФИРОМ да се промени со Република Северна Македонија.

-Да
-Не

Потплатени, излажани, незналици, мислејќи дека од двете зла, бираат помалото (како што и се во државава што се прави) ќе гласаат ДА.
Следен чекор, следи гласање во Обединети Нации, признавање под тоа име (РСМ), официјализирање, сите земји (кои да набројам, над 120 не признале под уставно име) ќе си го повлечат зборот (ќе испаднеме мајмуни пред нив) ќе не признаат под името кое ќе бидеме заведени во Обединети Нации. И овците на број, и волкот сит.

А вие, драги мои гледачи, типувајте на завршена утакмица.

п.с. Доколку утре (мислам дека утре е рокот) потпишат дека ги исполнуваме условите за укинување на визен режим, ојдовме јабана.

Ако мислиш дека смееш да го смениш името
ТИ СИ ИДИОТ!
Ако ти си идиот, ти си северен македонец
Ако ти си северен македонец, не заслужуваш воопшто да мислиш, ниту пак да кажуваш како ќе се вика мојата земја
МАКЕДОНИЈА

Што ќе напраам?!
Ќе им влезам у парламент и ќе ги запалам сите, ќе се повтори тоа од 2001 коа имаше илијадници пред парламент!!!

Што ќе напраам?!
Ќе им влезам у парламент и ќе ги запалам сите, ќе се повтори тоа од 2001 коа имаше илијадници пред парламент!!!
И јас имам гнев, и јас би рекол така но има илјадници други кои истото го викаат но сега се на плажите во грција и си го ладат #$*&^
Навистина ме иритира тоа што грција нас не тапчи во место, а некои им го зајакнуваат туризмот. Fuck off...

А што по ѓаволите може да се направи одкако ќе се промени името?! Наше е да не дозволиме да се промени затоа што после е веќе касно.

А што по ѓаволите може да се направи одкако ќе се промени името?! Наше е да не дозволиме да се промени затоа што после е веќе касно.

Наше е да не дозволиме, ама girlll нас кој не ебат! Кој кур фактор сме ние во оваа земја да одлучиме кога се некој диригира од страна, а народот си ќути. И да не ќути пак ќе диригират. Очекувам да се смени името, не дека сум песимист, ама анализирајќи како ни тргнало после осамостојувањето: смена на знаме, албански во парламент, референдум за општини, и еден куп други лајна... уште имево остана упм, нели?

Тоа ќе биде врв на се!

Подобро ужасен крај отколку ужас без крај!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom