Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Во итна постапка барама начин да си одам од овде. Со тој народ што ќе го изгласа тоа нејќам да дишам ист воздух ни да делам живот.
и ЈАС ИСТО!!но први ќе направам таков хаос низ Скопје,за да не зажалам ЗАШТО СУМ ОТИШОЛ!!!!!!!
во 95/96 ЗНАМЕТО и ИМЕТО ги сменивме на "шест месеци",2001 им попуштивме на терористите,си создадоа своја партија(најголема глупост) и им дозволивме да влезат во Собрание(уште ПОГОЛЕМА БРУКА)ДА НЕ набројувам примери ЗА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА:tapp:....САМО НЕ МИ Е ЈАСНО>>>>>>ДО КОГА БЕ ВАКА

Муабетот не треба да се води во стилот: Што откако...

Таа логика на "после ќе му ја мислиме" докажано е погубна. (или ко шо ни викаше еден државник...времето работи за нас, а сега ни вика дека време нема)

Треба да се размилсува како воопшто да не се дојде до референдум, а не дај боже, официјална пормена.
Тогаш ќе биде она, после ебење, нема каење.

Да ама нема каење за оние кои решиле да се ебат, тебе никој неможе нешто со сила да те натера.

Да ама нема каење за оние кои решиле да се ебат, тебе никој неможе нешто со сила да те натера.
Не може.

Но, од самата реторика која се наметна на темава, гледам извесна помирливост со фактот дека ќе се смени името.
Такво нешто воопшто не треба да се размислува и да се прашуваме што тогаш.
Едниствено ефективни се размислите како воопшто да не дојдеме до таков свршен чин.

Не може.

Но, од самата реторика која се наметна на темава, гледам извесна помирливост со фактот дека ќе се смени името.
Такво нешто воопшто не треба да се размислува и да се прашуваме што тогаш.
Едниствено ефективни се размислите како воопшто да не дојдеме до таков свршен чин.

interesno sogleduvanje, no jas go dobivam istiot vpecatok.. Znaci kolku toa mediumite si ja igraat svojata uloga...

Otpor.. Otpor..

trgnete se od RADIO, TVV, vesnici.. za edno 6 meseci.. Ako Grcija mozese zakonski da ni go smeni imeto.. toa i ke go napravese...
Se ova sto se pravi sega e "kuvanje" na kolekvinoto mislnje za da moze polesno da se zavrsi problemot... Vo evropa ne im trrebaat nacii. im treba TERITORIJA,,, im treba narod, im trebaat plakaci na krediti..

Mislam deka definitivno treba da se napravi edna kampanja za otpocnuvanje na BOJKOT na site mediumi vo narednite 6 meseci..

pozz

шо би направиле ? па како прво како народ не смејме да дозволиме одма треба масовни протести МАСОВНИ. Ама ние како шо си сме прости и давај газ нишо масовно нема да има сите ќе седат дома и ќе кукат

Како прво нема да се случи никакво менување на името...
како второ,не се занесувајте,и прочитајте го пак првото...

Ако народот е толку ретардиран да гласа за промена по партиски инструкции (или по перење мозок од продадени медиуми) - тогаш не заслужува подобро. Би се откажал од народот. За мене, официјално не би постоел македонски народ, туку продадени души со испрани мозоци.

е за волја на вистината...народот е ретардиран до толку...нарочито после партиска инструкција...и повеке од јасно е дека ке бидат продадени души со испрани мозоци!!!!

работава е еве ви лижавче дајте гз....а лижавчето ке се истроши гзот распаран:toe:

Ако надворешните фактори влијаат на промената на името, значи големите сили и нивното влијание нашата земја е многу мала да го спречи тоа.
Само погледнете ја американската база и доволно е да се знае дека не контролираат и дека што ќе ни кажат тоа ќе правиме.

Ако надворешните фактори влијаат на промената на името, значи големите сили и нивното влијание нашата земја е многу мала да го спречи тоа.
Само погледнете ја американската база и доволно е да се знае дека не контролираат и дека што ќе ни кажат тоа ќе правиме.

никој го нема тоа право...ниту пак основ да ти смени име!!!!

ова е НОН-СЕНС и од политички и од правен аспект..

Незнам само со каkви тоа лижавчиња ве залажуваат..

Ама никој не бара ниту може да ти го промени името.. Проблемот е сега:

Зашто некој продава ветер и магла дека Европа ке ги реши сите наши проблеми? и дека ке оди од куќа до куќа и ке дели чекови секоја недела или кеш пари.. само вие променете го името ??

КОј моронизам!!! Дај разбуде те се од тој Dreamland

Ми го зеде зборо :salut:

ами така е....никој нема да не поебе ако не дадеме сами!!!

па немат основ, е сега колку ке бидеме забегани а ме плаши послушноста кон боговите А.К.А партиски лидери:toe:

44010-large.jpg

ами така е....никој нема да не поебе ако не дадеме сами!!!

па немат основ, е сега колку ке бидеме забегани а ме плаши послушноста кон боговите А.К.А партиски лидери:toe:

Да,и мене ме плаши степенот до кој луѓето можат да бидат изманипулирани од нивните живи божества.Народо е овца,од секогаш бил.

Да,и мене ме плаши степенот до кој луѓето можат да бидат изманипулирани од нивните живи божества.Народо е овца,од секогаш бил.

и на крај краеви џабе се и петиции и масовни протести бидејки после е***ње нема каење...туку навистина ме чуди каде се патриотите односно она јадро кое не би требало да потклекне па оттука неговото дејство би било кристално јасно
Rpg7.jpg

Доколку дојде до референдум името отиде,бидете сигурни.Има продадено души колку сакаш.

Едно ме интересира.Како би гласело прашањето на референдум?Еве да кажеме финалниот предлог е "Северна Македонија".

Дали вака би гласело?

"Дали сте за промена на сегашното има "Република Македонија",во "Северна Република Македонија"?

Ќе има да се заокружи ДА и НЕ?

Или кој сака промена на името да оди да гласа,а тој што е против да не излегува?

Мислам дека и формата на прашањето е многу важна работа.

формата е битна и те како....

прашањето би било ова?

дали сте за корекција на името и влез во ЕУ(фешн ТВ)

дали сте против влез во ЕУ и мед и млеко:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom