Што да направиме за да НЕ ни го сменат името?

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ко шо прочитав тука, некои 70 % викаат дека ќе си оделе од земјава. Каде? Ќе ја барате и формирате Македонија на некое друго место? Или тоа е само изговор за да му ја киднеме сите? :)

Реално народот не го ебаваат два посто, тоа е тоа. Офци сме со два три офчара што не водат. Расизмус, расизмус...

E преку кур од тие овчари. Поарно во пустина ќе одам за жед ќе умрат отколку цел живот мајтапи да ти прават и да се изживуват. Од Македонија фајде се нема видено, народот си е ок, ама не е баш сложен и затоа го дељат цело време. Ако го сменат името нема тука повеќе иднина. Барем ќе си создадам мој уникатен идентитет каков што сакам бидејќи и онака ќе станам безимен ако го сменат името па мора да си се идентификувам. Да сакам да сум Македонец за жал не ќе можат бидејќи гомнарите ќе го продадат на ѓупците, така да то е јебига

И да сакам не ќе можам да сменам ништо, барем да проживеам подалеку од овој пекол

E преку кур од тие овчари. Поарно во пустина ќе одам за жед ќе умрат отколку цел живот мајтапи да ти прават и да се изживуват. Од Македонија фајде се нема видено, народот си е ок, ама не е баш сложен и затоа го дељат цело време. Ако го сменат името нема тука повеќе иднина. Барем ќе си создадам мој уникатен идентитет каков што сакам бидејќи и онака ќе станам безимен ако го сменат името па мора да си се идентификувам. Да сакам да сум Македонец за жал не ќе можат бидејќи гомнарите ќе го продадат на ѓупците, така да то е јебига

И да сакам не ќе можам да сменам ништо, барем да проживеам подалеку од овој пекол
Ти си Македонец? Од Македонија? Важно ти е тоа? Се идентификуваш со тоа? Си се потпишал makedon, од што може да се заклучи дека националноста и националното достоинство ти се важна работа во животот. И сега некој чепка по тоа, те боде во нерв. И ти бегаш...бегаш од проблемот? Најлесно е да се избега, нели? За соочување ехеее, многу се бара, кај волја, кај храброст, кај решителност, тоа се работи кои ги немаме, нели? Ќе избегаме секаде, ќе најдеме секакво оправдување за тоа. Ќе се откажеме од нас самите зашто некој пројавил желба за тоа? Кажи ми, да ти дојде некој дома со намера да ти ја запали куќата и да ја силува жена ти, ќе избегаш? Или ќе му го истуриш сиот гнев кој самиот го навлекол на себе? Не е исто викаш? Семејството не е мала нација? Нацијата не е големо семејство? Не е нешто вредно да се брани со живот? Во ред, бегајте. Долу главата Македонци, барем сабјата нема да ве стигне.

Се е џабе! Ако сакаат да го сменат името ќе го сменат и . Ќе има демонстрации и нереди неколку дена и се ќе се врати на нормалното. Време лечи се. Одамна не се нервирам за вакви работи затоа што не вреди. :nesum:

Ти си Македонец? Од Македонија? Важно ти е тоа? Се идентификуваш со тоа? Си се потпишал makedon, од што може да се заклучи дека националноста и националното достоинство ти се важна работа во животот. И сега некој чепка по тоа, те боде во нерв. И ти бегаш...бегаш од проблемот? Најлесно е да се избега, нели? За соочување ехеее, многу се бара, кај волја, кај храброст, кај решителност, тоа се работи кои ги немаме, нели? Ќе избегаме секаде, ќе најдеме секакво оправдување за тоа. Ќе се откажеме од нас самите зашто некој пројавил желба за тоа? Кажи ми, да ти дојде некој дома со намера да ти ја запали куќата и да ја силува жена ти, ќе избегаш? Или ќе му го истуриш сиот гнев кој самиот го навлекол на себе? Не е исто викаш? Семејството не е мала нација? Нацијата не е големо семејство? Не е нешто вредно да се брани со живот? Во ред, бегајте. Долу главата Македонци, барем сабјата нема да ве стигне.

Бегам? Кај сум сеа?

Читај темата, како гласи, што би направил откако би го менеле името, а не сега!

Сега нормално дека ќе направам се колку што можам за да не се промени, не дај боже. Ама ако се промени и Исус да се симне не ќе може да помогне

Ќе се спремам за војна, барем територијата да ја зачуваме :pishtoldz
Кој е со мене?! : )
:salut:

Ќе се спремам за војна, барем територијата да ја зачуваме :pishtoldz
Кој е со мене?! : )

џабе територија кога ке немаме индетитет:toe:
Територијата ке си остане само што ке биде наречена вардарска,северна,скопје....:nerv:

џабе територија кога ке немаме индетитет:toe:
Територијата ке си остане само што ке биде наречена вардарска,северна,скопје....:nerv:
:nesvest:
Епа сега, едното мора! А што ако ни ја земат и територијата?! Што после тоа! Толку ли брзо се откажуваш ?! :nerv:

:nesvest:
Епа сега, едното мора! А што ако ни ја земат и територијата?! Што после тоа! Толку ли брзо се откажуваш ?! :nerv:

Aбе никој не ни зима територија,они сакаат да не снема како народ.А како што има многу покварен народ во оваа земја ништо чудно тоа да се случи

Најжално од се е што не се може ништо посериозно да се направи. Да, знам дека ќе одиме до пред Собрание, некои ќе превртат 5-6 коли и ќе запалат слики со нечии ликови, и на тоа ќе се сведе се. Утредента пак ќе треба да јадеме, пиеме, работиме и да дишеме. Тоа е реалноста. А некои може и да се занесуваат дека ќе прават 300 други работи, ама нема да направат.

А што треба да напраиме откако ќе го сменат?

Сигурно народот не е толку глуп да гласа за да се смени името.
Доколку сакаат да си останат македонци ќе си гласат за да не се смени името а ако не сакаат,ќе се смени.:toe:

Доколку се стигне до промена на името, а со самото тоа и до промена на мојот идентитет и идентитетот на сите мои сограѓани, уште сега Ви најавувам дека во тој момент ќе сторам се што е во моја моќ за да Ве спречам. Затоа што од тој момент ЈАС ќе бидам човек без идентитет и граѓанин без држава, кој во никој случај нема да припаѓа на таа нова држава со ново име. ЈАС сум и ќе останам лојален граѓанин на Република МАКЕДОНИЈА и ќе сторам се што сметам дека е неопходно за да го спречам преименувањето, а со тоа да го спречам и уништување на државата на која и припаѓам. Оние кои ќе се осмелат да ја уништат нашата татковина Република МАКЕДОНИЈА и на нејзино место да наметнат некоја нова земја со ново име ќе ги сметам за окупатори. Се надевам дека ќе го слушнете гласот на народот и дека нема да одите против интересите на земјата на која и Вие и припаѓате. Да живее Република МАКЕДОНИЈА.

Ќе се борам онолку колку што можам да не дозволам да дојде до тоа

:oeoeoe:

Па ако одлучи поголемиот дел од народот јас нема да имам ништо против. Но доколку насила се наметне некое решение е тогаш нема да ми биде сеедно. Ќе ми створи фрустрација и негативна енергија. Но у секој случај неќу некој да ме меша со античкото помодарство ко ликот над мене

нека го сменат..баш ме брига..каква корист иам ја од името:toe:

нека го сменат..баш ме брига..каква корист иам ја од името:toe:

Уф ама ти е супер размислувањето .... Ко немаш корист од името македониа тогаш ни од воето име немаш корист и јас мислам дека преку референдум треба да одлучиме сите да те прекрстиме во Ѓултана Клепеска пример . И од личното име немаш корист нема да имаш против да ти го смениме.

Моето гледиште за промената на името е да се реагира бурно ако решат за референдум .. јас лично ке си зеам петарди , димни бомби бакљи и ке го прекинувам гласањето . А богме сум и за да се протестира уште сега против менување на името . Во крајна сметка акти на граѓанска непослушност и пасивен отпор до трт уште пред актот референдум .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom