FIFA 10

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
FIFA за конзоли, PES за РС
На конзола којзнае од кога немам играно Фифа така да не знам тоа ти знаеш сигурно повеќе од мене, а PES 2009 на PS2 ја играв и нема врска со PES 2009 на PC, за РС е многу подобра, а не ми текнува каква беше PES 2009 за PS3, ја имам играно али не ми текнува каква беше...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Фифата ми е омилена...Само таа ја играм од игрите ништо друго...
Ај уште неколку месеци и ќе ја купам...:zlo:
И дали ке биде со 2 ДВД како што беше и лани ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Фифата ми е омилена...Само таа ја играм од игрите ништо друго...
Ај уште неколку месеци и ќе ја купам...:zlo:
И дали ке биде со 2 ДВД како што беше и лани ?
За 15 дена искача, но можеш да си чекаш неколку месеци, и онака ништо не пропушташ...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Да,ама школото сака учење не ФИФА...:pos:

И дали ке биде со 2 ДВД како лани ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Па демото беше 2 гига:tapp: така да би требало...

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Лани па кога ја купив не се играше втора сезона,после инсталирав она што требаше па да видиме со ФИФА 10 како ке биде...

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
тапа ке биде фифа како и секоја година исто очигледно дечките се толку паметни па не знаат да си ги уочат грешките треба да учат од јапанците KONAMI rulesss PES 6 i 2009 најбоље игри у наредните 5 години

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Одвај чекам да искочи ... секогаш сум и ќе си останам фифа гејмер .. мене за разлика од други пак на Пес графиката ми се свиѓа помалку и во игра Фифа ми е многу подобра и поинтересна пред све што е нели најбитно! Па сеа да дочекаме да видиме што и како ќе биде со најновава и дали ќе има нови работи како и нови лиги :helou:

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Колку и да се трврди дека нема никакви подобрувања за PC и бла бла сепак би рекол дека има доста подобрување во ФИФА10 судејќи според демото иако логично е дека повеќе труд вложиле во играта за конзолите. +Од тоа што читав имаат доста подобрувања за Manager Mode каде доста пореални ќе бидат трансферите, развитокот на играчите, симулирањето на останатите противници во лигата меѓу себе, со што на крај изгледот на табелата би бил доста реален, за разлика од минатата година кога Хул можеа да бидат второ место и тн :kesa:

Што се однесува до споредбата со ПЕС, мислам дека двете игри имаат малце поразличен концепт, можеби е ПЕС малце повозбудлива за играње, но во никој случај не би рекол дека е пореална. ПЕС е аркадна игра (иако не знам дали е тоа намерно за да биде поинтересна или не), додека ФИФА е симулациона игра. Единствено покрупна маана на ФИФА бар за мене е што можеш да ставиш централен бек во напад и пак да врши солидна работа и нема голема разлика меѓу ѕвездите и обичните играчи. Кај ПЕС е потребна поголема вештина при играњето со што се отвара поширока скала од "слаби" до "силни" играчи :pipi:

Инаку според мене најтешката работа што се однесува до правењето на симулациона игра како ФИФА, не е ниту шутирањето, ниту дриблингот, ниту нафрлувањето, подавањето него умешноста се тоа да се склопи во игра која нема да трае 45 минути полувреме :nenene: кој би ја играл таа игра а да не му се здосади, инаку би било многу полесно да се ископираат сите играчки сегменти, статистики од реалниот живот т.е. реалната игра каква што ја гледаме на ТВ во играта, така што играта би имала исто темпо, слични [проценти на успешни] подавања, нафрлувања, ама кога би траело полувремето 4 или 6 минути 95% од натпреварите би завршувале 0:0:smir:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Во фудбалска игра најбитен е гејмплејот, се друго е плус. А фифа нема г од гејмплеј, застарена технологија што е иста од 2003 навака. ЕА не ја развиваат Фифа за компјутер, дури незнам ни дали воопшто некој ја прави играта таму или праат копи пасте од претходната и ставаат почетници да ја работат...

Edit од модератор - ајт да не биде бришен целиот пост.

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
drugar mi ja simna demo verzijata i preska koga otidov da ja zemam namesto fifa mi dal nba taka da nema da mozam da ja probam denes

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
FIFA 2010

FIFA 10, излегува за 16 дена. т.е. 1 Октомври. :) Ќе биде достапна за на: Playstation 3, playstation 2, PC, mobile, Nintendo DS..

NeW at Fifa 10 (PC):

EA SPORTS FIFA 10 gives players new levels of control to experience the beautiful game like never before.

Authentic gameplay experience

FIFA 10 is packed with more authentic gameplay features, including a more realistic system for mastering long distance shots. You can also now fight for balls in the air with heading, avoid sliding tackles and enjoy quick throw-ins, free kicks and corners. More intelligent teammates have better passing and crossing skills. And details like new lighting, untucked shirts and improved net animations all combine to make the game even more realistic.

Improved gameplay responsiveness and options

Various gameplay elements have been enhanced for a more responsive, fluid experience. These include an improved animation system for increased responsiveness, a new collision avoidance system, and overhauled, more intelligent goalkeepers. You’ll also find a new Authentic game speed, and a Legendary game difficulty setting.

Individual Team Styles

New Team Styles allows you to change your style of play based on your opposition. Exploit weaknesses in their game and build on your own team’s strengths. You can choose from 26 Team Styles including Wingplay, Target Man, and Offside Trap. Custom Team Styles offers 14 fully customisable options that bring a new depth to the FIFA 10 tactical experience. Set your team out to play the way you like.

Pre-match Scouting Reports

Learning to play professional football the correct way is even easier now with insights from your manager. Scout Reports provide pre-match advice to help you plan your attack against every opponent. Learn their Team Style, key players to watch out for and receive tactical advice.

Improved goalkeepers

Better goalkeeper intelligence helps keepers make more authentic decisions, with improved variation in shot stopping and deflections. They also have better reflexes with the ability to make that all important last ditch save. Quicker off the line in 1 on 1 situations, keepers now take up better positions and behave in line with their overall team styles.

Realistic Manager Mode

An overhauled AI Engine ensures league tables are more realistic and considers the quality of the team to ensure more realistic league tables and cup competitions.

Online refinements

We’ve done a lot of work to refine the FIFA 10 online experience. Disconnect issues and slow online frame rates have been addressed and fixed, and new features such as Friends Lists and Chat Notification have been added to enhance online gameplay.

New Russian League

FIFA 10 has a bigger portfolio of teams - including the Russian League – to give you a richer, more authentic experience.

Еве и еден официјален трајлер.. Enjoy :)

Извинете за англиски, ама разбирате знам :)

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Едититирано од модератор.

Како и да ФИФА2010 ми остави позитивен впечаток оваа година за разлика од минатата..Инаку прочитав дека некој рече ФИФА2003 имала добар гејмплеј :nenene: меѓутоа гејмлејот не беше нешто посебно и не може да се споредува ни оддалеку со ФИФА2010 иако не беше ни толку лош, а изданието после него ФИФА2004 најголем промашај, со дури полоша графика и гејмплеј од ФИФА2003..

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Одлично направена оваа година. Алал да им е :)

Многу е пореална, достате со тие глупости иста ко 9-ката. Шутовите, пасовите, клижачите... многу многу по реално.

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Едитирано од модератор.

Дали имате прочитано дека ЕА Спортс има местено сензор кој ги идентификува играчите на секој играч што го има во фифата и после снименото е пренесено во движењата во играта, конами сеуште го нема достигнато тој степен. Така да за гејм плеј фифата е 100% оригинална, е може да се жали само оној кој сака малце повеќе нереална акција и да тврди дека пес е боље.

Kajgana Shop

На врв Bottom