Јас купив компјутер од AMC и никогаш веќе.Секоја недела ми се расипувасе и ми прегоруваа делови.Кога ќе го однесев на сервирс,а морав да го носам затоа што имав гаранција ми го држеа по недела дена.3 години мене цело време ми се зафркнуваше копјутерот и последен пат кога го однесов ми рекоа дека незнаеле што е дефектот и испратиле налог за нов.OMG kако може сервисери да незнаат што е дефектот и нов да ми дадат.Ако на сите праат така тогаш ќе банкротираат.
Едвај чекав да ми пројде гаранцијата и после тоа одна бев во Anhoch и си купив нови делови и еве скоро година дена немам никаков проблем.
СОВЕТ ДО СИТЕ:никогаш ништо од AMC не зимајте.
Да си ми жив и здрав!
Од AMC никогаш повеќе ништо не купувам ниту јас! Купив од нив сканер на времето, прво вклучување почна да прави вертикален стрипинг, го заменив за друг модел, поскап и по спецификациите подобар. -За 2 месеци му цркна лампата и потоа на секои 2-3 месеци ја менуваа додека истече гаранцијата. На крај го фрлив.
-Купив компјутер за син ми исто од AMC, слична приказна, почна редовно да црка напојубањето на секои 2-3 месеци, на крај цркна матичната плоча месец дена пред истекот на гаранцијата, ја сменија и по 2 месеци цркна и таа. Сега на куќиштето од тој компјутер можеме само да печеме пипер за ајвар на есен
))))
-Пред 2,5 години купив Goliat XD од Anhoch и морам да кажам дека сум презадоволен.
Мое резиме:
-Никогаш ништо од AMC
-Секогаш и во секое време од Anhoch