Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Извини како збор не ми значи многу,туку начинот како е кажан, се чуствува тоа кога некој искрено се извинува или кога е кажано ради реда

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Зависи за што е кажан зборот. Ако е ради реда (како што кажа некој погоре) не ми значи ништо, но ако е искрено стварно ми значи многу. А многу лесно се препознава кога е искрено, а кога е ради реда. Никогаш не го употребувам без причина и да не е од срце. Кога стварно ќе погрешам се извинувам од се срце, а ако мислам дека не сум погрешил, не ни се извинувам

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Многу !!!!

„ Прости ми “ и „ те сакам’’ се мојата ахилова пета. Би ја каснала месечината за г..з од ќејф

исто се дел од мојот речник, првиот често го употребувам од куртоазије а вториот кога го чувствувам тоа

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Искрено.......многу малце. Не дека нема на личноста да и дадам до знаење дека го слушнав неговото/нејзиното извинување, или дека го прифаќам (не секогаш), но многу често ми е исто ко да ми кажал некој "добар ден" така да само зборот - ништо посебно:toe:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ништо не ми значи ..... опростено им е унапред

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Врти сучи исто ми се фаќа дали кажал или не.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Извини ми значи но само ако е кажано од срце.Како збор секој може да го каже но колку навистина го мисли тоа....ќе се докаже преку делата зошто тие кажуваат повеќе од зборовите.Се извинувам кога знам дека сум виновна.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Доколку преценам дека навистина го мисли тоа тогаш зборот „извини“ ми значи. Во спротивно се работи за лицемерие и не ми значи.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Хммм .. Не многу, доволно е докажам само дека јас сум бил право т.е. сум ја зборувал вистината. Нивниот молк и тишината доволно ''зборува'' ! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom