Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Извини кажано во вистински момент може да значи разлика помеѓу живот и смрт.

Инаку...извини ама мора да биде вака, затоа што ти сакаш така да биде а не јас.

Извини не ми значи многу.
Многу ретко го ценам тој збор во зависност кој го кажал,на кој начин и слично
ама во принцип сакам да ми се извинат со дела а не со зборови.

Извини кажано во вистински момент може да значи разлика помеѓу живот и смрт.
Не би се сложил, освен ако не ме демантираш со некој навистина добар пример. Се сложувам дека може да значи многу, ако човекот што сакал да го слушни овој збор го добие ова "извини" во прав момент. Во спротивно, "извини" е една прилично излитена фраза поради секојдневното употребување за џабе.

Не ми значи уопште..едно извини не може да смени мн..:nenene:

Извини не ми значи многу.
Многу ретко го ценам тој збор во зависност кој го кажал,на кој начин и слично
ама во принцип сакам да ми се извинат со дела а не со зборови.
да да во прави си....
зборовите не значат ништо....
само делата покажуваат како човек си.. и дали ти е жал за тоа што си направил

Воопшто ништо:nenene::nenene:

Исто колку и ,,Ветувам дека... ‘‘ и ,,жал ми е‘‘
Овие изрази немаат никакво значење и поента освен ако не служат за да се оттарасиш од хистеричниот налет на спротивната страна

Извини не викам многу често а треба да се рече...дела што викате...а ако некогаш нема шанса тој што ти згрешил да стори нешто да го поправи стореното?.. што тогаш? значи повторно преостанува на зборовите , но кажани од срце .. се осеќа кога се од срце...

па во некој момент го ценам ама јас многу ретко викам извини ако нешто сум му направил ненамерно тогаш викам

Ако е од срце кажано и стварно личноста сака дасе поправе мн ми значе....а ако е само така кажано поарно и да не се трошиле зборови бадијала

Normalno deka mi znaci, bez razlika dali toa e momentalna greska ili nesto sto odamna trebalo izvini da se izgovori...no ne go prifakam sekoe izvinuvanje so ista mera. znam i lice da napravam, a da goram vo mene.

Izvini , Izvinete mi znaci mnogu i tie koi gi koristat gi gledam ko lugje od Evropskata Unija , ko lugje koi imaat kultura

Не ми значи ништо, зошто не го користам, а и не сакам кога ми се извинуваат.
Не го користам затоа што за ништо што го имам направено не се имам во ниеден момент покајано, и нема што јас да се извинувам и да делам сочуства.
Не сакам да ми се извинуваат зошто мнозинството не го ни мисли тоа "извини" стварно, а и да го мислат, штетата е веќе направена, нема потреба од лигави извинувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom