Wimbledon 2009

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Nesomneno Rodik ja podobri svojata igra no ne moze so velikanot so sovresniot :smir::smir: 7 po red finale na Wimbledon, 20 Grend Slem finale sansa za 15 nesto sto nikoj dosega ne mu uspealo se nadevam deka se ke mine kako stoo treba i od ponedelnik sme so 15 Grend Slemi i prvi na Atp listata :smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Мислам дека дуел меѓу Федерер и Мареј ќе беше поинтересен со оглед на тоа дека Родик е немоќен во дуелите со Роже. Сепак во финале се е можно, а и мислам дека единствениот дуел што го има Родик добиено беше нивниот последен меѓусебен.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Одлична агресивна игра на Родик, но и асевите во вистинскиот момент придонесоa за неговата победа. Добро изигра, но Федерер не би требало да има проблеми со него.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Јас па мислев дека Мареј ке тепа....

Ке биде јако финале,ама победникот се знај...

ФЕДЕРЕР !!!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Мареј имаше добра шанса да победи и да оди во финале но не искористи во финале Федерер ќе го прегази Родик.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.035
ја би идел на изненадување ... Енди Родик ми е фаворит
да се цитирам самиот ..како што реков на првата страна ..одам на изненадување ..
напред Родик ... оправдај ми ги очекувањата

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Да,да во право си за ова.Не може Родик да парира против Федерер,барем досега било така,а во недела да се надеваме на поизрамнет меч иако статистикава не ветува такво нешто.
Roger Federer vs. Andy Roddick(14 - 1)
Кај го најде ова, може пред 2-3 години е.

Roger Federer vs. Andy Roddick 18 - 2.

Имаат 2 пати играно на Вимблдон, едно полуфинале и едно финале.

2003 Wimbledon England Grass S Federer, Roger 7-6(6), 6-3, 6-3

2004 Wimbledon England Grass F Federer, Roger 4-6, 7-5, 7-6(3), 6-4

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Сосема оправдано присуство во финалето на Родик во финалето, земајќи го во предвид како го одигра целиот турнир, Мареј и низ целиов турнир играше нестабилно па редно беше и да падне, иако мислев дека тоа ќе биде од Вавринка. Како и да е да очекуваме дека Родик ќе стори се што може за да земе барем еден сет, бидејќи повеќе од тоа мислам дека во моментов и нема да му дозволи Федерер.
А жениве тапа ќе биде, премногу американско, мада сум за Серена.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Очекувам убедлива победа на Федерер !! ГООООООООООООООО!

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.282
Поени од реакции
8.450
Совршено би било да победи Федерер и на Вимболдон две последователни значајни титули а и згора на се пак да се врати на врвот на атп листата уфф го обожавам човеков според мене најдобар спортист се врати од толку лоша ситуација и сега е пак во облаците (мислам дека ќе биде :) ) ,

Со почит за Родик тој навистина заслужи да се најде во финалето а и помалце ме плашеше евентуалното финале на Мареј заоа што ќе ја имаше публиката на својата страна ... Но сепак против Родик на Федерер се му оди во прилог а и Родик е тип на играч кој одговара на играта ФЕдерер

Ајде Федерер докажи дека си најдобар:vozbud::vozbud::vozbud:

С

Спенсер

Гостин
уффф....во недела ке биде јако...мнооогу јако...очекувам 5 сета...родик е многу брз,па тоа може да е мал проблем но ке видиме...:vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
уффф....во недела ке биде јако...мнооогу јако...очекувам 5 сета...родик е многу брз,па тоа може да е мал проблем но ке видиме...:vozbud:
Хах најмногу 4 уствари ке бидат 3 :wink: си го видел Роже како му ги враќа на Родик сервисите?
како да идат со 50 миљи не со 120.

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
I jas mislam deka Rodik ima strav koga igra so Roger, dobro se sekjavam na Indian Wells koga Rodik so sopstvena greska mu go prepusti mecot na Roger, nesomneno Rodik e level pogore vo igrata ama so taa igra sto ja pokaza Roger so samo eden zaguben set so samo eden pretpren brejk mislam deka........ treba da si ja zavrsi rabotata i kako sto kaza eden clen pogore OD DNOTO SEGA E VO OBLACITE se nadevam deka ke slavime vo nedela rekordna 15 Grend Slem titula, i uste nesto Roger go igra mozebi najdobriot turnir vo karierata

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
I jas mislam deka Rodik ima strav koga igra so Roger, dobro se sekjavam na Indian Wells koga Rodik so sopstvena greska mu go prepusti mecot na Roger, nesomneno Rodik e level pogore vo igrata ama so taa igra sto ja pokaza Roger so samo eden zaguben set so samo eden pretpren brejk mislam deka........ treba da si ja zavrsi rabotata i kako sto kaza eden clen pogore OD DNOTO SEGA E VO OBLACITE se nadevam deka ke slavime vo nedela rekordna 15 Grend Slem titula, i uste nesto Roger go igra mozebi najdobriot turnir vo karierata
Можеш да кажеш најдобрата година за Роџер во кариерата. Пошто во оваа година ако освои Вимблдон ке избие на првото место. А не ти турнир на кариерата. :pos::pos:

Инаку не мисли дека ке биде лесно. Финале е, нема брзо да се предаде Родик.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom