Wimbledon 2009

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Колку поени се зима за победникот на Вимблдон(машки).Сакам да прашам дали Федерер ќе биде пак 1 ако победи?

Член од
1 јануари 2009
Мислења
44
Поени од реакции
4
Леле колку ми е мака за Венус, на лицето и се гледаше дека беше разочарана.Серена играше подобро во финалето, но Венус изигра маесрален турнир, изгуби само 19 гејма до финалето, и ја победи првата на ВТА листата со 6-1, 6-0 и според мене таа требаше да ја држи Rosewater Dish.:cry::cry:

Што се однесува за машкото финале, иако Родик ми е омилен тенисер, знам дека шансите му се ептен минимални, и многу ке ми е мило ако Федерер освои 15-ста гренд слем титула. :smir:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.752
Поени од реакции
43.931
Честитки за Серена Вилијамс,заслужена победа..Иначе Венус можда ќе најде мала утеха во освојувањето на Вимблдон годинава во даблс...

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Штета штп Надал се повреди ќе гледавме пак епско финале.Да се вратиме во стварноста.Родик според мене е во најдобра форма после неколку години.Апсолутен фаворит утре е Роџер но Енди нема да се предаде лесно.Ако а повтори партијата од полуфиналето со Мареј очекувам заплеткан и долг меч.Шо и како ќе видиме утре

С

Спенсер

Гостин
да не барам по нет, од колку почнува натпреварот??:vozbud:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Кога започнува Федерер - Родик????2:30?

С

Спенсер

Гостин
14:00 ВИМБЛДОН 2009
15:30 Вести - информативна емисија
17:30 Мојот пат - емисија од културата

од страната на телма ТВ/...

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Абе финалето изглеа у 2 почиња али некој да каже дали ке има пренос на ТВ?
Моите омилени тенисери играат не се пропушта, Фала однапред.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Абе финалето изглеа у 2 почиња али некој да каже дали ке има пренос на ТВ?
Моите омилени тенисери играат не се пропушта, Фала однапред.

Ги нема ни на телма ни на еуроспорт така да од 3 е финалето.:smir:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Формата на Родик е многу подобрена.Тоа го докажа и против Мареј и Хјуит,но сега игра против Федерер.За него ќе биде важно добро да започне и да го земе првиот сет иако против Федерер и 2:0 да води,тоа ништо не значи.Јас навивам за Родик,па ќе видиме што ќе биде. :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Формата на Родик е многу подобрена.Тоа го докажа и против Мареј и Хјуит,но сега игра против Федерер.За него ќе биде важно добро да започне и да го земе првиот сет иако против Федерер и 2:0 да води,тоа ништо не значи.Јас навивам за Родик,па ќе видиме што ќе биде. :)
Добро е :) и Јас сум повеке за Родик (повеке ке ми е мило он ако тепа). А доколку победи Федерер го минува Надал, па ке биде многу интересен натпревар. Ајде нека победи подобриот:)
Ај за оние кој сакаат Родик да победи едно клипче (може сте го виделе) кое ке не загрее малце.На почеток забележете нешто како судијата да го налути.:vozbud::vozbud::vozbud:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Е многу ќе ми се направи мерак ак Родик го освои Вимблдон. КОлку пати му фалело малце за да го победи федерер, дури фрустрира. Дури сакаше да основа здружение на тенисери кои не можат да го победат Федерер.
А од друга страна Федерер ми е плачко, голем тенисер , голем спортист ама мене мн ме накурчи кога плачеше у финале.
Јас навивам за Родик!!! Ама реално типот си го има комплексот кај федерер , така да и покрај сите мои пусти желби Федерер без мака ќе го добие финалево. Оја прогноза чисти 3-0.

С

Спенсер

Гостин
ајде уште малце.... 3-2 ке тепа Федерер...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom