Улиците навечер се сигурни. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Ту бре све само машки се изначитав со пепер спрејови, курци и карики. Ебаве тоа фегетите. Имаш две опции или ќе тепаш или ќе бидеш тепан, па и преку кур од еден ќотек. Двајца тројца другари и кој сака нека дојде, матер има да му се ебе. Ја сум јадел ќутек и ми го опнале телефонот ама бев сам, и тврдам дека улиците низ Скопје се безбедни. Шо знам, се имам враќано у 4 сабајле од МСУ на Кале до Ченто ПЕШКИ и ниеден човек нит ме нападна нит ме изманијачи ни ништо, двајца само ми побараа упаљач и тоа е тоа.

Од ова што го прочитав цврсто стојам на зборот да се врати редовна војска и ќоро и сакато да иде у војска, зашо од вакви младичи луѓе не бива.

Пеперспреј? Кој кур е тој амерички филм бе? Не сте ваљда некоја глупа плавуша па да носите пепер спреј да му ебам мајката

Пффф
луѓе финатата е што луѓето се животни осеќаат страв ....
страв никогаш не треба да се покажува ни пред свои сопствени родители камоли пред непознати луѓе, а и кога ќе се најдете во ситуација таква не паничете ко пичиња ебаве
ако видете дека се посилни од вас предајте ги парите и готово ако манијак мавмнете го по јајца вриштете борете се ебаве тоа децата тоа
И никад не сум имале проблеми можда поради тоа што секад кога одам изгледам ко збесната бикоња
Ако некој ми пререкол сум во зависност од ситуацијата ако е некој провокатор вртам глаа и си одам
Ако е некоја будала која со цел памет решила да ме следи како еден глупак минатата пролет го отерав у пм со мајки, шајки и колци :)

се изнасмеав :pos:
фала болиглава ми го разубави денот

ТОЧКЕСТ ПЕПЕР СПРЕЈОТ ЗА ЖЕНСКИ Е ! ! !
ја никад не сум купил... ама сите другарки имаат(шо живеат така подалечко...)
а за тепање работава TO BE OR NOT TO BE... кога ке ти извади некој на улица нож и сите негови другарчиња ке почнат со шипки да те маваат ке ти биде поарно еден плашливец полн да си земел колку толку да се извадиш... или нешо ладно оружје... сепак треба за самоодбрана нешо да си носиш... не е се така розово....

Аман бе што го направивте Скопје... носите пепер спрејови:nesvest: се претворивме у геј нација.
Дај вежбајте нешто самоодбрана ако ви толку страв.

Секако дека се сигурни и тоа како се сигурни ако носиш пиштол

Јас кога се враќам накај дома на пример во 2,3 саатот вечерта/одсабајле единствено ме плашат кучињата-скитници, од друго не ми е толку страв.:toe:
Инаку ноќе некој би ме нападнал само ако е пијан или ако е луд.

Ау, кај ја видов темава кај се запустив. Ијам и јас за раскажвење, нажалост.

Еднуш, денски кун 6-7 сатот, уште сонце печеше, лето беше, се враќавме од на плажа. И хотелон кај прва горица го поминавме и тука на кривинана, во едно просторче меѓу грмушкине, глеам нешо се мрдат. Се запулив уо, едно старче свртено накај патов и... Ју ноу. Ко фативме да трчаме, срцево в петици ми слезе. Кој идиот значи... ито ич гајле си немаше, си тераше работа и в очи не глеаше. Мањак. Ах да бев машко, ќе му го скинев и ќе му го напикав.:nesvest:

Друго, предминатата година, летото се враќаме дома после полноќ негде со уш две другарки и си прајме нормален муабет, околу нас никој, сокачиња темни имат по пат ногу и најчесто жива душа немат. Ама овајпат имаше, еден кретеноид застанат зад едно дрво и си го метит. Јас па не го видов, а другаркиве вртење за 180 и експресно ме фатија за рака и фативме да трчаме ко муви без глај. Чути избегавме некако... После некое време разбравме дек силувал некое момиче тој истиот ѓот, на истото место. Ужас!

Ај доста беше... Оттоаш, одење пешки - амин. Таксито и метиси во глата. Не вака да се штрекам. Уште не ми се вервит за старион значи...:uvo:

Јас кога се враќам накај дома на пример во 2,3 саатот вечерта/одсабајле единствено ме плашат кучињата-скитници, од друго не ми е толку страв.:toe:
Инаку ноќе некој би ме нападнал само ако е пијан или ако е луд.
И јас кога си идам дома навечер кај 2,3 саатот улицата само за мене празна е. Ни манијак ни бутур да ми разбија монотонија се бега од мене :pos::pos::pos:.

Кај и да идам, идам пешки...Не бирам ни саат, ни дали е ден или ноќ, дали врне или пука сонце , ништо не ме интересира пошо неам проблеми со тоа...
Секое искачање надвор од Аеродром, значи било да е парк, Колосеум, лани летното Хард Рок или слично си пукам пешки до дома, со друштво или без е небитно...
До сеа не ми се десило некој да ми пријде и цигара да ми побара а камоли да манијачи или рекет да мава...Може има, не викам не, али мене до сеа не ми се десило а цело лето киснам надвор до ниедно време...

Или вакво... макар и домашно склопено :)

blackwidow.jpg

Не се сигурни скоро ич улициве .. посебно во Велес се е сокачиња ем нема улични светла на повеќе места.
шо кажа ти сеа
у велес има случаи на силуивања колку што јас знам вкупно 2 и тоа на стари баби по глешка на системот
некои ретарди шо редовно треба да примаат инекција (против лудило и тие ствари) не примиле тоа време и се десило
у велес таквите се тешки п*чки, заврти им се и шпринтот го маваат
еднаш бев со девојка у парк и не стемни, ни текна да си поседиме малку на темно да броиме ѕвезди, и почнаа од страни дани светат со опаљачи, само шо тргнав накај него магла фати

Несигурноста не е само прашање во Скопје, него во сите други градови во Македонија.И да, жално е што морам да кажам дека е ептен несигурно, незнаеш на шо ум ќе налеташ.Немам ништо против спреј да се носи, in fact и ја носев до пред извесно време али сега нон стоп имам друштво до дома и плус го заборавам...
Само ноќе?Хм не би рекла.Баба ми пред една година беше ограбена на сред пат, сред бел ден, во 11 часот, сабота...Кој би кажал?За среќа не и беше ништо освен стравот што го претрпела.
Исто другарка ми пред 2 години, само шо се разделивме кај 2-3 саатот поручок, тргнавме по различен пат и пред пицерија близу до неа ја застанува човек, ја фаќа за рака и не ја пушта додека не му го даде мобилниот.Како театар, се изнагледале сите а никој не си помрднал гзот да помогне на 14 годишно девојче.
Не е безбедно ништо денес дефинитивно...

за скопје незнам ама во охрид ми се гледат ко сигурни...не сум имала некој мањачки напади...само иамв едно лошо искуство со еден пијан...затна да го носам дома му xD

Секако дека се сигурни и тоа како се сигурни ако носиш пиштол

Добро кажано :) Денешно време ништо не е сигурно,затоа како што кажа bama со пиштол во џеб ќе бидеш сигурен :)

[zEUs];2631556 напиша:
Не знам а и што сакаш кој има толку народ.
Секакви има у скопјево. Најопасен град е. Особено доста опасен навечер.
Мие од Тетово може да му ,,носимо вода,, на Скопје кој е прашање тоа. Бидејќи нашиот град е мал. Знаемо кој места са што и знаемо кој са манијаци а кој не.
Ама пак у Скопје. Мн улици, мн народ, а и мн манијаци.
Што значи дека... нигде не се сигруни улиците. А особено во Скопје.
Па Скопје е и најголем град тоа е сигурно секако дека има доста ненормални!
Ама и Куманово не лаже, јас сум од Куманово. Ми се има случено доста накази да ми пребацуваат муабет на улица, ама сите знаат како завршиле:duel:
Куманово според мене е најопасниот град во ова држава, посебно после 12 сат навечер на улица можеш да најдеш само наркомани ништо повеќе

Си држел пиштол во рака? Си пукал со пиштол? Знаеш ли Алфите шо ќе ти напраат ако случајно те тресат и ти најдат пиштол? Ќе ти го бутнат у анус и ќе пукаат од него. Не бидете гејчиња, од две раце и две нозе што си добил нема ништо подобро. Многу е пиздарски муабетов шо го праите ама ај, на 15/16/17 години ќе го гледаш два три пати Ране и господ за јајца, ама не е така

Епа ако ти извади некој нож (или било што) ти спротистави му се со раце/нозе да те видам .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom