Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Г

Господ

Гостин
:helou: Дечки, ќе ви бидам многу благодарна ак ми кажите кај можам да најдам електрична гитара т.е најдобро сет за почетници од Фендер и Ибанез и колку би била цената. Ми кажаја 3 дуќани (ГитарХаус, Артист и Мими Музика) ама мојте да предложите кај е шо е како е најубо за која фирма и така. Исто ме интересират доколку некој имат информации дали имат во Скопје дуќан шо прајт нарачки од Music Store. Фала однапред.:smir:
Сет би те фатило околу 300-400 евра.
Али ја не би ти препорачал сет да земеш.Вообичаено сетовите содржат 15 ватни Ибанез појачала и Ibanez GRG170 што нит се гласни башка имаат само клин и некоја млака дисторзија.
Би ти препорачал посебно да земеш grg170 што кошта околу 200-240 евра и некое подобро појачало од 150тина евра,пример Laney p20.Најпаметно ќе ти биде да отидеш и да си одбереш појачало од таму во зависност од звукот што ќе го чуеш.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
@WildGirl имаш и трет JumpStart pack од Yamaha , парираат на ибанез џио и фендер сквајер испробај ги сите три пред да одлучиш...
провери во ДоРеМи кај МКЦ .

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
какво појачало би ми препоручале до 200 максимум 250 евра? btw вградената дисторзија нема да ми треба зошто користим папуча =]
anyone anyone!?! =]

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
А овој Владо шо наводно праел некои епик лампаши?
Глеам олд скул праел само со клин,слушам владееле.
350 евра со Vintage 30 звучник..75w.......и со 70/80 звучник 300 евра исто 75w...за парите звучат пристојно...:)

F

FallenHypaspist

Гостин
Здраво момци. Продавам хамбакери Epiphone HOTCH (G) bridge и Epiphone 57CH (G) neck за цена, во пакет 5 500, а поединечно 3000.
Значи мегнетите се лудница за свирење на музика како хардок,рок,метал,блуз,реге,фанк. Јака дефиниција, среден output, прецизни, полнети со течен восок, што ги прави идеални за тезга свирки или пак за гитаристи кои обожаваат да пеат, восок де, изолатор, нема да ви фонира од појачалата или од микрофонот :)

Ги продавам бидејќи ми требаа магнети со бајги голем output, за екстремен метал,...јасно мислам. Свирени се една година во мојата лепотица Epiphone Les Paul Standard, и ми се покажаа ко гром.
Сега ставив DiMarzio D Activator и нек и бриџ оти метал бара аутпут, мрсноќа ...

Заинтересираните нека пишат:salut:

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Мислам дека во гитар хаус имаш сет за почетници Ibanez, а и прилично сум сигурен дека можеш да порачаш преку нив некој производ па со следната набавка на роба ќе ти го донесат.
Слушнав таму дека имало убав избор ама високи цени. Сакав да поминам другава сабота и да разглеам шо имат како имат, а дан знајш отприлика за цената?:)

--- надополнето ---

Сет би те фатило околу 300-400 евра.
Али ја не би ти препорачал сет да земеш.Вообичаено сетовите содржат 15 ватни Ибанез појачала и Ibanez GRG170 што нит се гласни башка имаат само клин и некоја млака дисторзија.
Би ти препорачал посебно да земеш grg170 што кошта околу 200-240 евра и некое подобро појачало од 150тина евра,пример Laney p20.Најпаметно ќе ти биде да отидеш и да си одбереш појачало од таму во зависност од звукот што ќе го чуеш.
:) Фала ти за советов.:smir: Јас мислев сет дека сум почетник, а искрено не ми требит ни некое јако појачало.

--- надополнето ---

@WildGirl имаш и трет JumpStart pack од Yamaha , парираат на ибанез џио и фендер сквајер испробај ги сите три пред да одлучиш...
провери во ДоРеМи кај МКЦ .
Се јавив да прашам, ми рекоја да се јавам утре пак за сигурно. Ако не се напумпани ептен цениве ми одговарат и би зела. Сеа чекам до утре ... фала ти.:smir:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не го мачете девојчето, кажете и дека мојата понуда е најдобра :) 1 година стари, многу малку свирени ... http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemid=779880
Во споредба со цена на нови, гитарата е мислам 300 евра, така ја добива за ситно поевтина, а појачалото испаѓа гратис ... добар дил нели? :)

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Барам студио за снимање низ Скопје, било какво, аматерско професионално.. ептен нешто хитно ми искочи.
Значи и миксета и микрофон би завршиле работа.

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Пробав да ја фатам јас по слух и ми излезе нешто вака

0-0-7-0-6-0-5-0-3 на A жица
И после кога иде ако ми дадеш...Ако ми дадеш... иде вака
3-3-3-3-3-3-5-5-5-5-5-5 исто A жица
Види дали одговара :)
Да, одговарат само со една мала измена - 0-0-7-0-6-0-5-3 (без празна меѓу 5 и 3),а мојт и без неа :)
Пробав и јас според рифон и вака ми дојде:
-0-0-3-0-7-0-6-0-5-

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Дечки(и девојки де) , ми треба дискографија од Cynic (progressive-metal) .
Или барем некој албум за симињање од интернет , кој најде линк нека ми го прати на профил.

Данкесцхен однапред.

Член од
7 август 2010
Мислења
50
Поени од реакции
6
Луѓе знае ли некој дали има Ovation гитари во Guitar House??? Кој има наминато до таму нека пише што побргу :) позз

Н

'Никола'

Гостин
Да не шитка некој краш чинела (со се стајалка) за солидна пара?

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Има некој да продава wah - wah педала?

Иам другарче што продава.. VOX model V 847A.. ако си заинтересиран ПП

--- надополнето ---

Да не шитка некој краш чинела (со се стајалка) за солидна пара?
Чуј солидна пара.. ако сакаш да фрлаш големи пари за нова чинела. Иди фино лепо у Јамаха и нарачај си ја (ако ја нема).

Kajgana Shop

На врв Bottom