Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Г

Господ

Гостин
Познавам луѓе што рачно изработуваат гитари. За пари не знам колку оди, но еве деновиве ќе го исконтактирам, па ќе ти оставам контакт да си зборните лично.
Не мора,мислам онака сум само благо заинтересиран не сакам да му пуштам водичка и после да ми излезе многу скапо па да се откажам :)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Не мора,мислам онака сум само благо заинтересиран не сакам да му пуштам водичка и после да ми излезе многу скапо па да се откажам :)
Ако си заинтересиран за број ке ти пишам пп

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Хммм,интересно ама дали изработува електрични оти гледам на нет само класични и фламенго гитари.
Електрични не, само акустични класични и фламенго, не знаев дека бараш за електрична, моја грешка.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Ај ве молам некоја информација околу сетов, за брзо ми требит.
Другар го зема половно во нова состојба за 150 евра - имаше среќа.
Мислам како што слушнав од тој шо го шитна сетот дека го земал на ново 400 евра.
Ако си од скопје тркни го Гитар Хаус , ДоРеМи , Артист ,Мими , Цики , и тако .
Ако не ....‘баго.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Земи некој ефтин чкарт, види ако те бива, можеш и на него да свириш (додека усовршиш) после земи си боље :)
За каков било чкарт знам и јас. Мислев подетално мислење од некој шо се разбират.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Ај ве молам некоја информација околу сетов, за брзо ми требит.
Тркни до Гитар Хаус немаат Squier туку Ibanez ист сет комплетно. Мислам дека беше околу 20 иљади

Едит:
@WildGirl Ако сакаш електрична, најдобро земи си некој Squier затоа што, нели, сакаш да те служи гитарава барем година-две. Немој да зимаш кинеска затоа што ќе ти трае максимум 6 месеци со тоа што ќе ти се искриви вратот(немаат шипка во срцевината на вратот и затоa се криви). Така да моја препорака најевтиниот Squier by Fender. :smir:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
За каков било чкарт знам и јас. Мислев подетално мислење од некој шо се разбират.
Јас ти понудив од мојот лагер. Безмалку се како нови а за истите пари во продавница ќе ја земеш само гитарата. Squier Standard Stratocaster HSS - 300 евра е нова, а појачалото Fender Frontman 15G ново е 100-ка ... ти ги добиваш за 300 комплет. Купени се пред една година, сеуште се како нови и несвирени. Повеќе инфо тука.
Ова важи општо за било кој не само за WildGirl, ако има некој заинтересиран слободно нека ме контактира.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Електрични не, само акустични класични и фламенго, не знаев дека бараш за електрична, моја грешка.
Има некој вид на фламенко суб-култура во Македонија ? :vozbud:
КАДЕ???:drk:

--- надополнето ---

Знае ли некој шо како ќе ме фати за рачна изработка на гитара(седум жичана).
План ми е да купам дрво да ми направат тело според зададени димензии,да купам солиден врат за седумка и еден хамбакер на бриџот од околу 60тина евра.
Не се разбирам за електрониките ова она.
И работна рака ќе ме оголат ли?

Би сакал некој што е искусен во оваа област да ме насочи што се ми треба дали се исплати и колку би ме фатило од прилика со малиов план што го зададов.
Бранко Радуловиќ

-Мурис Варајич (незнам дали го знаеш) има истотака кастом гитара , изработена од лутиер во Босна.Ако успееш да најдеш адреса од Мурис , а мислам дека има на GMC форумот , можеш да го прашаш лутиерот (мислам дека се води според MK-Guitars) колку би те чинела изработката ама отпрво треба да му наведеш кои материјали,делови,електроника,шематика сакаш да ти ја опне на гитарата па после ќе ти даде он бројка.
Сумњам дека ќе ти наплати испод 1000 евра.
П.С. Мурис има ЅВЕР од гитара. :pipi:

Г

Господ

Гостин
Има некој вид на фламенко суб-култура во Македонија ? :vozbud:
КАДЕ???:drk:

--- надополнето ---

Бранко Радуловиќ

-Мурис Варајич (незнам дали го знаеш) има истотака кастом гитара , изработена од лутиер во Босна.Ако успееш да најдеш адреса од Мурис , а мислам дека има на GMC форумот , можеш да го прашаш лутиерот (мислам дека се води според MK-Guitars) колку би те чинела изработката ама отпрво треба да му наведеш кои материјали,делови,електроника,шематика сакаш да ти ја опне на гитарата па после ќе ти даде он бројка.
Сумњам дека ќе ти наплати испод 1000 евра.
П.С. Мурис има ЅВЕР од гитара. :pipi:
Дискутирав со другар испод 1500 евра нема шанси такоџер конечен одговор,коа ќе се вработам xD
Го знам Радулович ,другар има мрсно LP од него,милина е.
Го знам и Мурис :)
Али то е то,како и да е фала за инфо за понатака :)

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Тркни до Гитар Хаус немаат Squier туку Ibanez ист сет комплетно. Мислам дека беше околу 20 иљади
Другар го зема половно во нова состојба за 150 евра - имаше среќа.
Мислам како што слушнав од тој шо го шитна сетот дека го земал на ново 400 евра.
Ако си од скопје тркни го Гитар Хаус , ДоРеМи , Артист ,Мими , Цики , и тако .
Ако не ....‘баго.
Фала многу, ама јас сум од Охрид, неможам само да “тркам“ до Гитар Хаус :).Kолку сте сигурни дека имет на лагер Ibanez GSR180 J ?

Г

Господ

Гостин
Фала многу, ама јас сум од Охрид, неможам само да “тркам“ до Гитар Хаус :).Kолку сте сигурни дека имет на лагер Ibanez GSR180 J ?
02/3220-704

Изволте број а ако сакаш можам и да наминам утре и да се распрашам за сигурно да ти кажам што како продаваат :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
img_101884_little-big-muff-pi%5B1%5D.jpg Се продава Electro Harmonix Little Big Muff Distortion/Sustainer Fuzz....

"The USA Big Muff Pi is the distortion that Hendrix and Santana, up to the top contemporary guitarists and rock legends, rely on for its rich, creamy, violin-like sustain. A timeless piece, the Big Muff Pi has been defining the sound of rock guitar for almost 40 years. From Pink Floyd to The White Stripes, everyone wants a piece of the Pi!
Same silky smooth violin-like sustain and creamy tone that made the legendary 1970 Big Muff Pi famous. This little brother displays its heritage proudly. Same circuitry in a compact die-cast box."

ПЕДАЛАТА Е MADE IN NYC, USA

Педалата е нова и неискористена!

Цена: 45 евра

Kajgana Shop

На врв Bottom