Клонови - Како власта ја брани сопствената политика

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
A na kogo mu smetase da bide politicar? Toj bese politicar i pred toa.
Сега на никого веќе не му смета да биде политичар. Сега слободно може да гради политичка кариера. Додека пред тоа, тој сакаше набрзина со епитетот Брат за кој добиваше поддршка од голем број на граѓани за ослободување од Хаг како неправедно осуден и тој и Јохан, а и Македонија преку нив да се уфрли во политичкиот живот мислејќи дека народот едвај го очекувал од Хаг за да стане претседател. Во тоа е разликата пред и потоа. Сега откога виде дека не е се како што тој се надева и откога го отрезнија враќање назад немаше... за да не испадне магаре (а замисли беше херој и се прокоцка) реши да го земе магарешкиот инает и така на Грујо да му докаже дека ќе ја растури партијата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сега на никого веќе не му смета да биде политичар. Сега слободно може да гради политичка кариера. Додека пред тоа, тој сакаше набрзина со епитетот Брат за кој добиваше поддршка од глем број на граѓани за ослободување од Хаг како неправедно осуден и тој и Јохани, а и Македонија преку нив да се уфрли во политичкиот живот мислејќи дека народот едвај го очекувал од Хаг за да стане претседател. Во тоа е разликата пред и потоа. Сега откога виде дека не е се како што тој се надева и откога го отрезнија враќање назад немаше... за да не испадне магаре (а замисли беше херој и се прокоцка) реши да го земе магарешкиот инает и така на Грујо да му докаже дека ќе ја растури партијата.
Да ти кажам право,на добар пат е тоа и да го направи,ако не сега барем за неколку години.Особено доколку ДПМНЕ не ги реконструира Општинските Комитети,ама темелно и разумно,без непотистички врски.:toe:

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Да ти кажам право,на добар пат е тоа и да го направи,ако не сега барем за неколку години.Особено доколку ДПМНЕ не ги реконструира Општинските Комитети,ама темелно и разумно,без непотистички врски.:toe:
Тој ништо не може да направи, власта ако направи самата ќе си направи. Тој може само да изигрува лешинар и да закачи нешто, што не верувам.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Сега на никого веќе не му смета да биде политичар. Сега слободно може да гради политичка кариера. Додека пред тоа, тој сакаше набрзина со епитетот Брат за кој добиваше поддршка од глем број на граѓани за ослободување од Хаг како неправедно осуден и тој и Јохани, а и Македонија преку нив да се уфрли во политичкиот живот мислејќи дека народот едвај го очекувал од Хаг за да стане претседател. Во тоа е разликата пред и потоа. Сега откога виде дека не е се како што тој се надева и откога го отрезнија враќање назад немаше... за да не испадне магаре (а замисли беше херој и се прокоцка) реши да го земе магарешкиот инает и така на Грујо да му докаже дека ќе ја растури партијата.
A kaj trebase da se vrati sto vikas nema vrakanje? Zar ne bese prirodno da se vrati vo vemeroto koja sto mu e matica? ili tamo gujce nekese,braka Mijalkovi i ostala familija..
E pa to ane mi e jasno ,zasto ne go sakaa?

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
A kaj trebase da se vrati sto vikas nema vrakanje? Zar ne bese prirodno da se vrati vo vemeroto koja sto mu e matica? ili tamo gujce nekese,braka Mijalkovi i ostala familija..
Немаше враќање откога тој сакаше да се кандидира за претседател, а Груевски не му го овозможи тоа, па оттука враќање назад немаше чуствувајќи се моќен а изигран реши да води инает за да не испадне магаре и почна со тоа што денес го прави.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Зошто си влезе во филм,како Милчо да му го режирал.:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Зошто си влезе во филм,како Милчо да му го режирал.:toe:
Pa normalno deka e vlezen u film,ama toj film vie mu go napravivte, ne Milco. Da ne e nesto drugo vo prasanje?
p.s.Milco izrezira ,pardon dobro iskesira,kaj Gujo. Ama toa e veke druga prikazna.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa normalno deka e vlezen u film,ama toj film vie mu go napravivte, ne Milco. Da ne e nesto drugo vo prasanje?
p.s.Milco izrezira ,pardon dobro iskesira,kaj Gujo. Ama toa e veke druga prikazna.
Љубе одсекогаш сам си продуцирал филмови,ама остава друг да му ги режира и тука е проблемот.Дури и сака премногу да глуми,едно време беше Елиот Нес,па после се претвори во Елвис Присли,за да финишира во Чарлс Буковски,пред заминување во Хаг.Сега си замислува дека ќе го игра Махатма Ганди,само треба малку да ја намали телесната тежина за да се вклопи во улогата.:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Љубе одсекогаш сам си продуцирал филмови,ама остава друг да му ги режира и тука е проблемот.Дури и сака премногу да глуми,едно време беше Елиот Нес,па после се претвори во Елвис Присли,за да финишира во Чарлс Буковски,пред заминување во Хаг.Сега си замислува дека ќе го игра Махатма Ганди,само треба малку да ја намали телесната тежина за да се вклопи во улогата.:toe:
Ok,ok ,gledam deka nemate odgovor. Izgleda odgovorot e deka Gujo nekese konkurencija, i poveke od ocigledno e toa.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Всушност членството не размислува
Pa kaj smeat da mislat?Vednash kje gi proglasat za komunjari.

кога место да си остане херој реши да изиграва политичар и му пријде во прегратката на бранко.
Abre nikoj ne ve prasha koj kje mu projde vo pregratka na Branko nego kazhete mi kako kje go amnestirate Grujo od site ovie neuspesi vo pismoto od Protugjer?Ili kje planirate da go pratite za gradonachalnik na Plovdiv?

Б

Бат Елохим

Гостин
Депеша на Мартин Протоѓер - како против Бранко и Љубе?

Видео:

Текст:​

Власта ќе го пресретнува растечкото незадоволство на граѓаните од економската криза, а ќе ги дискредитира враќањето на Црвенковски и новата партија на Бошкоски. Ова може да се заклучи од интерниот документ до кој дојде АЛФА, со кој ВМРО-ДПМНЕ отпочнува кампања со која ќе се обиде да ги популаризира политиките на владата, а на граѓаните ќе им сервира приказна за прогресот на државата. Депешата до сите фунционери, пратеници и претседатели на Комитетите на ВМРО-ДПМНЕ им ја испратил лично генералниот секретар на партијата, Мартин Протоѓер.​

Во циркуларното писмо кое го доби АЛФА, насловено како Сценарио за спроведување на акцијата „ Средби со граѓани“ Протоѓер им сугерира на сопартијците што да мислат и на каков начин на членовите и симпатизерите да им ги објаснуваат проблемите со кој се соочува власта.​

За економските проблеми според депешата на Протоѓер виновна е светската криза. Се инсистира да се прави компарација со држави кои се во подлабока криза од Македонија за да се покаже дека власта добро се справува со проблемот. ЕВН брка вмровци од работа, тоа е еден од аргументите со кои локалните вмровци ќе го бранат спорот со австријците, а за Сведмилк, дека владата неможе да стори ништо, освен да посредува. Во сценариото за средби со граѓаните што го пишувал Протуѓер на претставниците на ВМРО-ДПМНЕ им се препорачува да го критикуваат Уставниот Суд, затоа што за оваа партија, веронауката е насушна потреба за Македонија. Треба да се оправдаат спомениците и црквата на плоштадот.​

Во 12 точки од депешата се зборува за реториката која треба да се употребува против Бранко Црвенковски и Љубе Бошкоски. За довчерашниот сопартиец вмровците треба да зборуваат дека е желен за доминација и власт, и оти ќе заврши како и сите што се ставиле над политиките на ВМРО-ДПМНЕ. За Црвенковски се инструираат да зборуваат дека требало сам да се повлече од политиката затоа што бил делегитимиран политичар кому граѓаните не му веруваат.​

Во листата на најзначајни достигнувања и проекти за кои треба да се зборува се наведува дека функционерите на ВМРО треба да говорат оти во Македонија влегле милионски странски инвестиции, дека државата инвестирала огромни средства во образованието, дека ќе има ХПВ вакцини но оти плаќањето е одложено а незибежни се и регулаторната гилотина и проектите ТИМ Македонија и Топ Менаџмент. Интересно е дека за најгорливиот проблем - спорот со името на своите функционери Протуѓер им препорачува да се повикуваат на страна 146 од програмата Преродба во 100 чекори, проширена и надградена. Решението за спорот со името мора да оди на референдум се вели во циркуларното писмо во кое Мартин Протоѓер им објаснува на партиските функционери како на граѓаните да им ги толкуваат позициите на власта во спорот со Грција.​

:tv:​

Креирање политички клонови - модел 1,0.​

Врв на софистицираната политичка машинерија за перење мозок.

На ова иновација би можел да и позавиди......чак и Ахмадинеџад.​
не видов нешто многу страшно во текстов ама ај.
а и да има нешто страшно, прво што ми паѓа на памет е: кој ќе ги замени?
е кога ќе ми текне кој има пуста желба за власт, на секоја владејачка глупост ќе замижам и пак ќе гласам за вмро-дпмне.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Тој ништо не може да направи, власта ако направи самата ќе си направи. Тој може само да изигрува лешинар и да закачи нешто, што не верувам.

he, he epten imas pravo...treba samo da si sedne pod palmata.......toa BANANATA od vlast sama u kljun ke mu padne.....:)
vo trend e ...koga bi postoel denes gandi bi bil barem 80 kila...ziva mera... takov e trendot.... :)

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
he, he epten imas pravo...treba samo da si sedne pod palmata.......toa BANANATA od vlast sama u kljun ke mu padne.....:)

vo trend e ...koga bi postoel denes gandi bi bil barem 80 kila...ziva mera... takov e trendot.... :)
Реков лешинар...а лешинарите може само лупката од бананата да ја добијат... :)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
A политиката на СДС е да ја афирмира секоја добра работа на ДПМНЕ така?
Немојте да бидете толку наивни, сепак зборувате за политички партии.
:)

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Кога беше Елиот Нес на погрешно место го бараше Капброне, кога беше Елвис тоа микрофонот го држеше во погрешна рака, кога беше Љуковски пишуваше на теми на кои сам свршуваше, а за Ганди не само што треба да ја намали телесната тежина туку треба да се замота и со бел чаршав и да го тргне шеширот за да фати бронза боја од македонското ни сонце.

Kajgana Shop

На врв Bottom