Лига на Шампиони 2009-2010

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
^ Кореографија за респект,,,али на Интер беше некако пооригинална но сепак на Баерн по масивно,,,на цело село. :)

Сигурно и овој слоган кој го испишале има некое значење,ама неможевме да дешифрираме.

Ај ако пишат по странициве на интернет ќе ви пренесам!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.994
Поени од реакции
16.438

сега за сега толку,се надевам ќе има уште со подобра резолуција!
Дај ставете слики од кореографијата на Интер до слики од онаа на Баерн па да правиме споредба.

мада имаше една подобра и појасна слика, али добра е и оваа за споредба, а и има поента сликата :wink:

Н

'Никола'

Гостин
И двете кореографии се прекрасни, браво за двете екипи, супер организација. Но мислам дека нема што да споредувате, двете беа со различна порака. Од Меаца беше очигледна, а од Алијанц значеше поддршка за фудбалерите, мислам дека напишаното значеше во смисла "со вас сме момци" ( не буквално, но тоа беше пораката).

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
И двете кореографии се прекрасни, браво за двете екипи, супер организација. Но мислам дека нема што да споредувате, двете беа со различна порака. Од Меаца беше очигледна, а од Алијанц значеше поддршка за фудбалерите, мислам дека напишаното значеше во смисла "со вас сме момци" ( не буквално, но тоа беше пораката).
Pisuvase mislam "Jetzt pack ma's" vo smisla na, sega ke uspeeme. Tesko e bukvalno da se prevedit.

Н

'Никола'

Гостин
Pisuvase mislam "Jetzt pack ma's" vo smisla na, sega ke uspeeme. Tesko e bukvalno da se prevedit.
Ете така, некој што знае гермаски да каже.:wink: Знам дека нешто во таа смисла беше, некој спомна прееска во Ајриш ама не запамтив баш.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Заслужена победа на Баерн, Лион не покажа ништо вечерва:toe:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893

Само "pack ma's" мислам. Ако не грешам Баварски и скратено од "packen wir es" :smir:

Факинг хард е да ја доловиш смислата од Германски... нешо повеќе како „ајде да успееме“ само вака кажано на Македонски звучи глупо а на Германски има смисла и е позната фраза.

Закон корео во секој случај!

За натпреварот со играта што ја прикажавме само ми е криво што не им лупнавме уште гол-два па ептен мирен реванш. Ама ок и вака најдобар резултат оваа сезона во нок аут фаза на домашен терен. Таму сигурен сум ќе дадеме еден гол а тоа ќе значи тие ќе треба 3 да дадат што ме прави умерен оптимиста пред реваншот. Црвениот на Рибс па и не мораше ама судиската е последна. Во кране случај и 11 на 10 ги пикнавме во шише.

Лам, Контенто и Робен најпоѕверски одиграа денес :fcb3:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893

хајлајтс - најдобри што ги најдов од мечот. Ако најдете и подобри постирајте :smir:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ме разочара играта на Лион вечерва. По одличното 2ро полувреме во Мадрид, очекував барем преку некоја контра да создадат прилика за гол. Јасно е дека одеа на целосна дефанзива, ама тим кој стигнал до 1/2 финале да не може да задржи повеќе од 10 секунди топка, да има вкупно 180 пасови во 75та минута се граничи со очај.

Тулалан идиот невиден, да не го направеше идиотски вториот фаул ќе беше можеби друго.

Сепак Лион има резултат кој му дава можност за пласман, во Франција секако ќе игра поинаку, но сепак ако ја продолжи Баерн низата ќе заврши 2 - 1 и ете го Баерн во финале, а ќе му биде тешко на Лион да не прими ниту еден гол.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.799
Лион не заслужува финале заради односот према играта. На гости не се обидуваат ни да шутнат освен ако не бркаат резултат. Наместо со играч повеќе да нападнат тие пимплаа... и со 11 ќе ја изгубеа утакмицата. Порано ми беа симпатична екипа ама сега ми беше малку криво што го поминаа и Бордо. Баерн треба да го игра финалето, ја поправија формата во вистинско време, имаат подобра екипа и без разлика дали ќе играат со Интер или Барселона, финалето ќе има некоја привлечност. По имиња се разбира, инаку ако се случи финале Интер - Баерн, неутралните љубители на фудбалот можат да си земат крстозбори за решавање дури трае утакмицата... :)

Н

'Никола'

Гостин
Лион не заслужува финале заради односот према играта. На гости не се обидуваат ни да шутнат освен ако не бркаат резултат. Наместо со играч повеќе да нападнат тие пимплаа... и со 11 ќе ја изгубеа утакмицата. Порано ми беа симпатична екипа ама сега ми беше малку криво што го поминаа и Бордо. Баерн треба да го игра финалето, ја поправија формата во вистинско време, имаат подобра екипа и без разлика дали ќе играат со Интер или Барселона, финалето ќе има некоја привлечност. По имиња се разбира, инаку ако се случи финале Интер - Баерн, неутралните љубители на фудбалот можат да си земат крстозбори за решавање дури трае утакмицата... :)
Финале ко финале, тактизирање до немајкаде ќе има, без разлика кој и да игра.:) Сепак друго е кога правиш тактика за два натпревари, па голови дома гости, сосема е различно, во финале тоа е, се е во тој натпревар. Затоа мислам дека било играле Интер-Баерн, Интер-Лион, Барса-Баерн или Барса-Лион, нема да го гледаме истиот фудбал како во досегашнава нокаут фаза.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Само "pack ma's" мислам. Ако не грешам Баварски и скратено од "packen wir es" :smir:

Факинг хард е да ја доловиш смислата од Германски... нешо повеќе како „ајде да успееме“ само вака кажано на Македонски звучи глупо а на Германски има смисла и е позната фраза.

Закон корео во секој случај!

За натпреварот со играта што ја прикажавме само ми е криво што не им лупнавме уште гол-два па ептен мирен реванш. Ама ок и вака најдобар резултат оваа сезона во нок аут фаза на домашен терен. Таму сигурен сум ќе дадеме еден гол а тоа ќе значи тие ќе треба 3 да дадат што ме прави умерен оптимиста пред реваншот. Црвениот на Рибс па и не мораше ама судиската е последна. Во кране случај и 11 на 10 ги пикнавме во шише.

Лам, Контенто и Робен најпоѕверски одиграа денес :fcb3:
Vo pravo si, ne vidov deka samo "Pack ma's" pisuva. I vo pravo si so "ajde da uspeeme" ija taka bi go prevedil.

Kajgana Shop

На врв Bottom