Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Прогуглав малку барајќи веб страница од Автобуска станица Скопје, поточно дали има автобуска линија до Хановер но пишува дека страната им е во изработка. Па прашувам овде, можеби некој знае дали постои таа автобуска линија и ако постои, каков е возниот ред и колку чини повратен билет?

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Прогуглав малку барајќи веб страница од Автобуска станица Скопје, поточно дали има автобуска линија до Хановер но пишува дека страната им е во изработка. Па прашувам овде, можеби некој знае дали постои таа автобуска линија и ако постои, каков е возниот ред и колку чини повратен билет?
јави се и прашај на автобуска ,, овде на форумов расипан телефон ке испадне..:)

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
будва биден сум преку 6 пати, имам одено и преку албанија и преку косово, преку албанија се крати малце, поубав пат нов направен последниве 4-5 години, преку косово имаш многу вртење по кањонот, ама не е толку лош патот ко порано, иначе таму ок е, за наш менталитет супер, само за мене веќе избледено место за одмор, истите дискотеки, истото шеталиште не е нешто мн големо, плажата со камења, водата е ок чиста е, апартманите се средно жалосни, може да немаш вода во секое време, цени скапи за таков престој.
Аха, а да не знаеш како идат цените за смештај? Би сакал моја соба, кујна и слично... гледам на некои страници цените им се 150-200 евра дневно.... па си викам дали Будва или да цепам накај Грција.
Исто така ако знае некој како се цените во грција на 1 или 2 крак?

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Кажете ми за Златни Песоци како се плажите ноќниот живот,цените на алкохол,јадење ,цени во дискотеки и слично.Идеме неколку другари,прошливе години одевме на Сончев Брег па сега сакаме на Златни.Знаете што бараме од тоа место така да ако може да ми пишете за тоа.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ај некој нека ми каже неколку опции за во Бугарија.Било кое место уште не сме се одлучиле.Како се плажите ,цените на пијалок и храна,смештај во апартмани(може и некој хотел) и слични работи.Сме ја сетале цела Ц.Гора па оваа година сакаме малце до Бугариве.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Цел јули во Охрид, а после на десетина дена во Бугарија во Албена..И многу нормално цело лето поминувам со дечкото и со друштво..:pipi:
decko ti treba da bide mnogu glup da ide so tebe vo Bulgarija

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Dajte be luge nekoj predlog za interesna letna destinacija koja nudi dobar odmor. Tuka podrazbiram dobri pesocni plazi, tirkizno more, dobar noken zivot. Kazete sto mislite za Zrze kako destinacija? Znam deka mnogu ja falat, velat deka e balkanska Ibica. Kazete dali znaete nekoja ponuda od agenciive za tamu?Znam deka e poskapo, no kolku poskapo od prilika? Kolku e nokevanje na primer?
Eve nekoi moi iskustva i predlozi:
Znaci jas na site onie sto se mislat za Turcija iskreno im preporacuvam da odat pred ili posle sezona, znaci juni ili septemvri, zosto inaku e izgor toplo i plus ima toj period mnogu eftini carter programi. Jas pred dve godini bev vo Marmaris od 15 juli i veruvajte bese preeemnogu toplo, ne se disese. Od Grcija go preporacuvam Krf za site sto sakaat avntura, toplo more i prekrasni plazi. Za site maladi i zelni za lud provod definitivno Lloret de mar.
pozzz

S

Shellshock nam67

Гостин
Dajte be luge nekoj predlog za interesna letna destinacija koja nudi dobar odmor. Tuka podrazbiram dobri pesocni plazi, tirkizno more, dobar noken zivot. Kazete sto mislite za Zrze kako destinacija? Znam deka mnogu ja falat, velat deka e balkanska Ibica. Kazete dali znaete nekoja ponuda od agenciive za tamu?Znam deka e poskapo, no kolku poskapo od prilika? Kolku e nokevanje na primer?
Eve nekoi moi iskustva i predlozi:
Znaci jas na site onie sto se mislat za Turcija iskreno im preporacuvam da odat pred ili posle sezona, znaci juni ili septemvri, zosto inaku e izgor toplo i plus ima toj period mnogu eftini carter programi. Jas pred dve godini bev vo Marmaris od 15 juli i veruvajte bese preeemnogu toplo, ne se disese. Od Grcija go preporacuvam Krf za site sto sakaat avntura, toplo more i prekrasni plazi. Za site maladi i zelni za lud provod definitivno Lloret de mar.
pozzz
какво Зрце нема ништо како Казан трип во Украина ептен е јако

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Хммм ова Зрце отсекогаш ме мамело :) .. Инаку пред некој ден налетав на топ 10 најубави плажи во Европа. Кипар јако котира !

1. Аја Напа (Кипар) - место за секој, средновековни манастири во околината, Водениот Свет (најголем воден парк во Европа)
2. Лаларија (Скијатос, Грција) - за обожавалите на водните спортови, прекрасни природни камени арки
3. Протерас (Кипар) - идеално за семеен одмор, со убави рибни ресторани
4. Миконос (Грција) - прекрасна песок, тивко на северот/луди забави на југот
5. Олудениз (Турција) - уредна плажа со кристално чиста вода
6. Ивес (УК) - убаво сместен залив, погодно за сурфери
7. Алкудија (Мајорка, Шпанија) - по сечиј вкус, и за младо и за старо
8. Сан Вито ло Копо (Сицилија, Италија) - мирно и сеуште недоволно искормецијализирано место, најубаво е септември поради тамошниот фестивал
9. Калвија (Мајорка, Шпанија) - современо уредена песочна плажа, за љубителите на градбите од 17ти век
10. Виласимус (Каљари, Италија)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Годинава одам до Грција на остравите некаде сеуште се двоумам. Препорачувам Блед - Словенија како дестинација за тивок одмор.

M

macgowan

Гостин
Љорет е домаќинска дестинација да се разбериме девојко млада!
А во Зрзе е Отец Климент.:)

Да сме живи и здрави ::se_ molam па да можеме да патуваме inshallah па се останато!

За добра забава треба и добра организација !
Годспид и сите желби да ви се остварат!
Лека ноќ.

PS Поздрав до сите кои ќе учествуваат на утрешниот меморијален марш Димитар Илиевски-Муратот на Пелистер.
Слава му!

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Годинава Неи Пори- две недели пензионерски одмор да ви кажам планирам... плажа -соба, соба- плажа....

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
На одмор строго одам со другари,без девојка! Значи од одмор сакам алкохол цицки и алкохол и цицки. Бугарија окапавме 2-3 години по ред и баш тоа го најдовме што ни треба.Е сега дајте кажете дестинација ко за мене со другарите :).Бугарија ја знам така да препорачајте друго место,нешто како горе на клипот:) Цени превоз и сите тие работи.

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
Сакам летово да идам со дечко ми на Суто море. Може ли некој да ми каже како се движат цените, каква е плажата. Поисплатливо ли е преко сопствена режија или преку агенција? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom