Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Budva

Zdravo dali nekoj bil vo Budva vo posledno vreme da mi kaze kako e? kakov e patot do tamu, na koj granicen premin e podobro da se odi i slicno. fala

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Па добро бе мајкему, колкав стандард имаат Турциве па 2 евра бензинот да го плаќаат?!
Ко шо гледам вака, ќе се тепа одмор во Албанијана или најдобар случај Црна Гора/Хрватска...
В Турциа по патиштата редко ке видиш приватна кола, само шлепери и комбита.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Си планирам за Барселона... али ништо не е сигурно. За сега знам само дека во Охрид секако ќе појдам. :toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Zdravo dali nekoj bil vo Budva vo posledno vreme da mi kaze kako e? kakov e patot do tamu, na koj granicen premin e podobro da se odi i slicno. fala
Бев во Будва пред 3 години.

Не знам низ кој граничен премин поминавме, бидејќи патувавме преку агенција во автобус и плус ноќно време.

Инаку за тоа како поминавме таму не прашувај - ПРВА ЛИГА !! Одличен помин, прекрасен одмор. За Јадранот излишно е да се зборува (иако Хрватскиот е тој вистинскиот), плажите уредни, со лежалки и чадори, климата идеална - преку ден онака топличко таман за бања, а на вечер без тренерка не се седи на тераса, идеал. Забави еден куп низ баровите, застапена е електронска музика, а гостуваат и по 1-2 турбофолк ѕвезди секоја вечер.

Цените низ продавниците и пекарите е океј, не пренапумпани за едно туристичко место, НО внимавајте низ кафичите. Таму нормано, повисоки се цените, но имаат навика да поткраднуваат т.е. порачуваш прва тура пиво - ти наплаќа го 2 евра, за пола саат викате втора рунда пивото 5 евра ти го наплаќа .. Така да на тоа внимавајте и кажувајте им на келнерите ако пробат да ве зеа*ат, бидејќи тие ќе ви ги земат парите и окото ич нема да им трепне.

Се на се, местото е супер и проводот ви е загарантиран.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Луѓе има ли за годинава извадено некоја понуда за Палма де Мајорка и дали знаете како се цените годинава зошто велат дека ќе било далеку поскапо од лани?

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Бев во Будва пред 3 години.

Не знам низ кој граничен премин поминавме, бидејќи патувавме преку агенција во автобус и плус ноќно време.

Инаку за тоа како поминавме таму не прашувај - ПРВА ЛИГА !! Одличен помин, прекрасен одмор. За Јадранот излишно е да се зборува (иако Хрватскиот е тој вистинскиот), плажите уредни, со лежалки и чадори, климата идеална - преку ден онака топличко таман за бања, а на вечер без тренерка не се седи на тераса, идеал. Забави еден куп низ баровите, застапена е електронска музика, а гостуваат и по 1-2 турбофолк ѕвезди секоја вечер.

Цените низ продавниците и пекарите е океј, не пренапумпани за едно туристичко место, НО внимавајте низ кафичите. Таму нормано, повисоки се цените, но имаат навика да поткраднуваат т.е. порачуваш прва тура пиво - ти наплаќа го 2 евра, за пола саат викате втора рунда пивото 5 евра ти го наплаќа .. Така да на тоа внимавајте и кажувајте им на келнерите ако пробат да ве зеа*ат, бидејќи тие ќе ви ги земат парите и окото ич нема да им трепне.

Се на се, местото е супер и проводот ви е загарантиран.
Фала на инфо, јас планирам со кола да одам сега летово па ке видиме.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
будва биден сум преку 6 пати, имам одено и преку албанија и преку косово, преку албанија се крати малце, поубав пат нов направен последниве 4-5 години, преку косово имаш многу вртење по кањонот, ама не е толку лош патот ко порано, иначе таму ок е, за наш менталитет супер, само за мене веќе избледено место за одмор, истите дискотеки, истото шеталиште не е нешто мн големо, плажата со камења, водата е ок чиста е, апартманите се средно жалосни, може да немаш вода во секое време, цени скапи за таков престој.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
za site onie koi ke patuvaat vo zemjite od EU -imajte na um deka brojot 112 e broj za pomosh i od fiksna i od mobilna telefonija vi e besplaten, no kako edinstven problem mozhe da se javi jazikot, ko na primer kaj gejcite- chij operatori ne bash go znaat angliskiot:pos2:-
- bidejki mal broj na lugje go znaat ova- neka vi bide kako edna informacija plus za 112 -koj e edinstven broj vo site zemji od EU i na koj mozhete da se javite i da pobarate pomosh

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Како најефтино да стигнам до Братислава ?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
za site onie koi ke patuvaat vo zemjite od EU -imajte na um deka brojot 112 e broj za pomosh i od fiksna i od mobilna telefonija vi e besplaten, no kako edinstven problem mozhe da se javi jazikot, ko na primer kaj gejcite- chij operatori ne bash go znaat angliskiot:pos2:-
- bidejki mal broj na lugje go znaat ova- neka vi bide kako edna informacija plus za 112 -koj e edinstven broj vo site zemji od EU i na koj mozhete da se javite i da pobarate pomosh

А кои е emergency call во МК?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Сум ја посетил и Африка и Азија. Сега сакам да одам на запад. Поточно некаде во Шпанија. Евтино е? Се исплати? Искуства?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
za onie koi ne mozhat da im odoleat na gejcite- eve vi eden predlog- svrtete malku nakaj Epir, od tie kracite ne vi e li smacheno?
http://sivotaonline.wordpress.com/

Kajgana Shop

На врв Bottom