M
macgowan
Гостин
Има многу убаво напишано од прва рака на српскиот `путовања` за оваа тема.Планирам оваа година да ги посетам плажите на Португалија,во своја режија. Доколку бил некој нека каже како е.
И секако ќе скокнам доле јужно на некој ден,чисто за релаксација,да не ми пишат минус грците.
Се ова во духот кукаме,а одиме на летување.
Само кажи како мислиш да стигнеш до таму,јас `ремче` бев за натаму ама со кола е наваму/натаму 7000км,јес да ја врвиш цела Европа ама ајде колата ми нема гајле сеуште за таква екскурзија ама не отепа овај бензинот.
А со авион нешто барав лани ама се испишманив(уљандисав поточно од цените и достапноста на летови за натаму),па ајде гледавме `барем до Барселона` и на крајот се отиде во ветар и отидовме Крит
--- надополнето ---
Razor,послушај го првиот совет!И маст дринк Ефес
Мислам дека три аквапаркови беа, третиот се викаше Waterland мислам. Јас бев у Адаленд, препрепреубаво беше.
--- надополнето ---
Морето и плажите се топ.
Со кола се исплаќа да одиш али секоја чест ако издржиш да возиш толку време.
Обавезно да одиш во воден парк.
Јас бев оломлани преку агенција и за пат и смештај во хотел со 3 ѕвезди со доручек и вечера платив 200 евра.
--- надополнето ---
И дај бе некој кажете ми дали во Албанија има аква паркови - ако да, нивно место и состојба. Зеленко ќе ви дадам.
А за должината на патот и се останато во врска со одење сокола ич не се думај!Roadtripot e составен дел на патувањето!
Не мора да возиш наеднаш 1200км,испланирај сипреспивање на пример Canakkale или малку подолу кај Akcay.За на бегање цмени на пр.Александрополис(само таму ако можиш и да си резервираш,оти јас во 12 на полноќ имам барано на 25јули преноќиште и маста ми излезе,не само што немаше туку и то што го најдам да не ти кажвам колку го платив-на второто одење додуше,првиот пат се беше smooth!)
За Албанија досега немам чуено да има некаде аквапарк.
Може да има некој базен со три тобогани кај Драч и да го рекламираат како аквапарк,не сум сигурен.