Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.893
Флорентино Перез: На добар пат сме но пред нас има уште многу работа Претседателот на Реал Мадрид, Флорентино Перез е задоволен од досегашниот дел од сезоната но нагласува дека пред Кралевите има уште многу работа
Перез ова лето го превзеде претседателското место во Реал Мадрид и го креираше новиот тим на Галактикос откако потроши над 250 милиони евра за ангажман на играчи како што се Роналдо, Кака, Бензема, Чаби Алонсо и Раул Албиол. Перез признава дека пред Реал Мадрид има уште многу работа но тие се наоѓаат на правиот пат.
“Ние сме на добар пат. Се подобруваме од ден во ден.” – рече Перез говорејќи за досегашниот дел од сезоната. “Но пред нас сеуште има многу работа. Потребно е да бидеме амбициозни.”
Претседателот на Реал говореше на презентацијата на книгата за Кристијано Роналдо, ’Sueños Cumplidos’ (Остварени Сонови) напишана од Енрике Ортего за кариерата на популарниот CR9.
За Португалската ѕвезда Перез рече: “Тој сака да биде најдобар исто како и Мадрид, тоа е многу добра комбинација. Потребни ни се играчи кои одбиваат да мислат дека соновите се невозможни.”
“Кристијано Роналдо и Сантијаго Бернабе се перфектна комбинација.”
 
Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574


“Остварени Соништа“ книга за Cristiano Ronaldo...... автор е Enrique Ortego. :)
 
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.788
Поени од реакции
1.505
Еден коментар на што ми се допадна во врска со веста за Роберто Карлос:

players like carlos and cafu were the ones whp layed the foundation for this generations fullbacks which was a very attacking minded fullback they have influenced players such as dani alves, maicon ,sergio ramos ,ashele cole , patrice evra and cissohko to be excellent players. but still the greatest full backs in the history are maldini and backenbauer(sorzz for wrong spelling)

превод:

Играчи како Р.Карлос и Кафу ги поставија темелите на оваа генерација на бекови кои што се многу повеке офанзивно настроени. Тие имаат влијание на играчите како Дани Алвес, Маикон, Серхио Рамос, Ешли Кол, Патрис Евра и Сисоко влиаејќи им на тоа да станат одлични играчи. Но сепак најдобрите бекови во историјата се Малдини и Бекембауер...


За последната реченица незнам, можеби и така е - можеби и не е, но за се друго и тоа како се согласувам.
 

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Глупост е ова со Рибери, не вреди 60 милиони...Може да е трик од агентот, за да му понудат нов договор.
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Може да се чисти шпекулации,зашто јас прочитав дека претседателот на Баерн рекол јас нема да се противам ако Рибери одлучи да си замине,а и ако потпише нов договор,што значи се зависи од Рибери и тоа колкава цена ќе му понудат.Ама да ја гледаме оваа сезона а не што ќе биде на лето.:smir:
Хала Мадрид!
 

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
834
Поени од реакции
1.470
Абе а гаго да го прекомандуваат во одбрана а?
Ја би сакал појќе за М. Диара да се испроба ко централен бек, има се што му е потребно за таа позиција, ако више мора некој...
 

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom